Rozumiem że można to zrobić pompką ale czy zamiast pompki w większym oczku wodnym może być zanurzona końcówka budowlanego wibratora do betonu zasilanego z silnika?
Prostuję jedną z gałęzi która mocno zwisała, ma być poziomy daszek nad kącikiem pozostałe też będą prostowane, zwis dozwolony za obrębem placyku
Wyżej nie już parę lat wcześniej jak widać zrobiłem mu rewolucję
Bruns uciekł ale już jest
Bruns i Glauca Pendula...............................................................Gloria Polonica
w doborze stopni betonowych pod wyjście tarasowe bez tarasu
rozsypało mi się po kilkunastu latach drewno, niebezpiecznie nawet stanąć na takie schodki, przy robieniu zdjęć zdjęłam zabezpieczającą dechę i część się posypała w drzazgi
i z drugiej strony kolejne wyjście... kiedyś pieskowe
myślę o stopniach schodowych - blok betonowy barwiony ponoć w masie
coś w tym typie - stopień grando (na oczy nie widziałam)
jaki kolor wybrać? Czarny czyli ciemny grafit, szary w betonowym kolorze czy jakieś odcienie jasnego brązu - piasku?
Czarny i szary niby pasuje wszędzie, piaskowe bardziej mi leżą ale dopasować do płytki, którą cokół domu jest obłożony to zupełny traf
rozmiary i tak nie pasują do starych schodków i ciąć trzeba będzie trochę
Masz dobre pomysły więc na Ciebie liczę
Widać na zdjęciu deski maskujące donice z kast budowlanych, też się rozpadają i tu wykorzystam jeszcze belkę której niemało zostało z rabaty cienistej za domem
Beatko, kolorowa, słoneczna jesień w Twoim ogrodzie. Przepiękne widoki, jak malowane na obrazie.
Stara-nowa rabatka prezentuje się bardzo elegancko.
Pozdrawiam.
Chyba nieco optymistycznie podeszłam do ilości zakupionych cebulek w ciągu ostatnich 3 miesięcy...
Plus do tego 210 innych cebulek typu szafirki, kamasje itp.
Plub ze 200 cebulek z wykopalisk, takich większych.
Do 2 tys. Nie dojdę ale jest blisko. Trzeba brać się za robotę szczególnie że wczoraj tylko ogarnęłam ogród i go podlałam bo nie dało się sadzić. Za such było. Myślę że jeszcze ze 2 weekendy mam pozamiatane...