Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:58, 12 kwi 2016

Do góry
Ensata napisał(a)
U Ciebie wyglada jakby sezon był w pełni. Przepieknie. U mnie trzcinnik, zywy trup. Sesleria, fuj. Nawet bukszpany masz podejrzanie ładne. Nawoziłaś Florovitem?

Trzymam, tylko nic mi się nie chce. Nawet gadać jak to mawiał mój znajomy, mam objawy różycy u swin. Ogólna apatia, niechęć do krycia, chęć zagrzebania się w ściółkę Twój ogród mi daje kopa, idę ciąć lawendę. Ze wszystkim jestem w tyle

potnij lawendę, ale w ściólke tez się zagrzeb na trochę. Trzeba byc dobrym dla siebie w takich momentach. Krycie poczeka
Typografia ogrodu 12:43, 12 kwi 2016

Do góry
znaczy Exotic. sapporo nie mam, a piękne są
Typografia ogrodu 12:42, 12 kwi 2016

Do góry
juhu!
Fajnie że przyszły.
Tulipany mamy takie same
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:35, 12 kwi 2016

Do góry
Ensata napisał(a)
Kokosia zaglądam. U Ciebie pięknie jak zwykle. Magnolia czytałam, super wyszło. Ja miałam smutna uroczystośc, o ile można to nazwać uroczystością. Powoli się ogarniam, ale o Was pamiętam. Buzka
domyslam się już
strasznei mnei zesmuciłaś
trzymasz się?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:27, 12 kwi 2016

Do góry
Ensata napisał(a)
Kokosia zaglądam. U Ciebie pięknie jak zwykle. Magnolia czytałam, super wyszło. Ja miałam smutna uroczystośc, o ile można to nazwać uroczystością. Powoli się ogarniam, ale o Was pamiętam. Buzka

ściskam Cię mocno! Trzymaj się Kochana.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:21, 12 kwi 2016

Do góry
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:43, 12 kwi 2016

Do góry
SYLWIA , ANIA- są odmiany małe, do mniejszych ogrodów, takie ostatnio nabywam.
to magnolia PIROUETTE
Kasik mi w niedzielę przywiozła

to teraz mam taki stan magnolii
3 szt, Tripetala- parasolowate
2szt, Yellow River
2szt. gwiaździsta
1szt. Jolanthe
1szt. Sunrise
1szt. Pirouette
1 szt. Black Tulip
1 szt. Susan
tyle mam
razem 12 sztuk, ale to nie koniec...bo będzie jeszcze Daybrek, koralowa
brak słońca wstrzymuje gwiaździstą,pełno kwiecia
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:33, 12 kwi 2016

Do góry
Śliczna magnolia, a jak się nazywa?Bo na plakietce nie odczytam
Moja działka na Dębowym Lesie 11:22, 12 kwi 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)

Ta odpowiedź mnie w pełni satysfakcjonuje. W ubiegłe lato dostałam kępkę od znajomej i od razu podzieliłam na pojedyncze gałązeczki. Większość się przyjęła mimo suchego i upalnego lata. Wiem, że to mocna roślina, ale nie chciałam przedobrzyć. Faktycznie warunki teraz sprzyjają. Najwyżej obetnę jej kwiaty jak obwiędną.

No widzisz, i dobrze myslisz i dobrze robisz.
w ogrodnictwie i w naszych ogrodach ,nie ma szablonów i reguł
lilaki

moja magnolia dopiero pomalutku zaczyna otwierać pąki i pokazywać swój kolorek.
tak ma,Ale ona nie należy do wczesnych odmian .
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:09, 12 kwi 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

udawac że nie ma tematu i liczyć że się nie przypęta- to jedyny sposób jaki mam niestety

oj to nie masz dobrego sposobu
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:05, 12 kwi 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
ponawiam pytanie trzcinnik stanowisko słoneczne os 12-17 wystarczy czy szukać inengo?

wiesz, będzie bardziej łamliwy niz w pełnym słońcu.A czy mu wystarczy trudno powiedzieć. Może spróbuj sadzonkę czy 2 na sezon i zobaczysz jak się zachowuje
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:01, 12 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)

prawda, ze ładnei mi to projektantka zaprojektowala?

thalia mnie troszkę zastanawia bo jest jakaś w pąku żółtawa, mam nadzieję że jak rozkwitnie to bedzie jak ma być

apropo czy ty lub ktos z podczytujacych ma sposób na ochronienie się przed muchą narcyzową?
mam ich sporo i już je kocham
nei chciałabym ich stracić

udawac że nie ma tematu i liczyć że się nie przypęta- to jedyny sposób jaki mam niestety
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:55, 12 kwi 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

jaka śliczna porcja zdjęć. takie wszystko świeże i pełne energii!
Choiny jeddeloch chyba sporo urosły?
Szafirkowo- piękne! ładnie dobrałaś odcienie, takie delikatne przejścia.
Thalia startuje- kurcze, dlaczego ja jej nie mam?

prawda, ze ładnei mi to projektantka zaprojektowala?

thalia mnie troszkę zastanawia bo jest jakaś w pąku żółtawa, mam nadzieję że jak rozkwitnie to bedzie jak ma być

apropo czy ty lub ktos z podczytujacych ma sposób na ochronienie się przed muchą narcyzową?
mam ich sporo i już je kocham
nei chciałabym ich stracić
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:49, 12 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)

jaka śliczna porcja zdjęć. takie wszystko świeże i pełne energii!
Choiny jeddeloch chyba sporo urosły?
Szafirkowo- piękne! ładnie dobrałaś odcienie, takie delikatne przejścia.
Thalia startuje- kurcze, dlaczego ja jej nie mam?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:31, 12 kwi 2016

Do góry
wyjąc cała kłosownicę, wydłubać mlecz, wsadzić bez towarzystwa. Teraz nawet nie odczuje specjalnie tego zabiegu trawa
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 10:19, 12 kwi 2016

Do góry
JoannA napisał(a)

Nawet nie wiesz Aganiu jak się cieszę że nadgoniłam zaległości w ogrodzie. Bratki i stokrotki już zagospodarowane od niedzieli A gwiazdeczkę obfogotafuję jak tylko pojawią się pierwsze kwiaty
Szkoda tych ostróżek, może uda się je jeszcze uatować.

Magnolia faktycznie rozkwita, od środy pogoda ma się poprawić, w słońcu będzie już cała w kwiatach, róże masz zdrowe, moje po zimie marnie wyglądają, mam rabatę do wymiany, muszę różankę wymienić, a przede wszystkim zasilić podłoże w próchnicę, jak ją zdobędę, ostróżki wysiałam nowe

Siewki podziwiam...masz rękę...super są, takie to już w sam raz nadają się na rabaty, ale wiem, że dmuchasz na zimne...donica z bratusiami i storkrotką rozkwitła cudownie i dereń się zmieścił
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:14, 12 kwi 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

tak, bardzo. Nawet i na deszcz, przynajmniej u mnie-podnosi się zawsze.
Tylko w słońcu musi być, w cieniu będzie łamliwy.
Do wiosny zdobi, całą zimę

super
a jak będzie miał słońce od południa do 17 to wystarczy czy lepiej cały czas na stanowisku słonecznym?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:08, 12 kwi 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

tak, pomnożyły się. Zobaczymy ile z nich zakwitnie. Tam chyba 5 cebulek wsadziłam 3 lata temu.

mam nadzieję że i mnei sie będzie nożyc na taka potęgę.

a wiesz że rano przy obchodzie ogrodu zobaczyłam że neiktóre tulipany naą jakby trzy pąki na jednej łodydze, mozliwe to czy już mnie ogarneła pomroczność jakaś?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:07, 12 kwi 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

tak, bardzo. Nawet i na deszcz, przynajmniej u mnie-podnosi się zawsze.
Tylko w słońcu musi być, w cieniu będzie łamliwy.
Do wiosny zdobi, całą zimę

Potwierdzam
Skarbonkowy ogródek 10:04, 12 kwi 2016

Do góry
Mimo, że uwielbiam nowoczesność to jak widzę takie piękne ceglane domy rozpływam się, chyba nie ma nic lepszego jako towarzystwo do ogrodu.
Tam gdzie planujesz hortensje wzdłuż domu, troszkę tam mało miejsca, chyba że to tylko złudzenie.
Magnolia przepiękna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies