Kokosia zaglądam. U Ciebie pięknie jak zwykle. Magnolia czytałam, super wyszło. Ja miałam smutna uroczystośc, o ile można to nazwać uroczystością. Powoli się ogarniam, ale o Was pamiętam. Buzka
SYLWIA , ANIA- są odmiany małe, do mniejszych ogrodów, takie ostatnio nabywam.
to magnolia PIROUETTE
Kasik mi w niedzielę przywiozła
to teraz mam taki stan magnolii
3 szt, Tripetala- parasolowate
2szt, Yellow River
2szt. gwiaździsta
1szt. Jolanthe
1szt. Sunrise
1szt. Pirouette
1 szt. Black Tulip
1 szt. Susan
tyle mam
razem 12 sztuk, ale to nie koniec...bo będzie jeszcze Daybrek, koralowa
brak słońca wstrzymuje gwiaździstą,pełno kwiecia
No widzisz, i dobrze myslisz i dobrze robisz.
w ogrodnictwie i w naszych ogrodach ,nie ma szablonów i reguł
lilaki
moja magnolia dopiero pomalutku zaczyna otwierać pąki i pokazywać swój kolorek.
tak ma,Ale ona nie należy do wczesnych odmian .
wiesz, będzie bardziej łamliwy niz w pełnym słońcu.A czy mu wystarczy trudno powiedzieć. Może spróbuj sadzonkę czy 2 na sezon i zobaczysz jak się zachowuje
jaka śliczna porcja zdjęć. takie wszystko świeże i pełne energii!
Choiny jeddeloch chyba sporo urosły?
Szafirkowo- piękne! ładnie dobrałaś odcienie, takie delikatne przejścia.
Thalia startuje- kurcze, dlaczego ja jej nie mam?
Magnolia faktycznie rozkwita, od środy pogoda ma się poprawić, w słońcu będzie już cała w kwiatach, róże masz zdrowe, moje po zimie marnie wyglądają, mam rabatę do wymiany, muszę różankę wymienić, a przede wszystkim zasilić podłoże w próchnicę, jak ją zdobędę, ostróżki wysiałam nowe
Siewki podziwiam...masz rękę...super są, takie to już w sam raz nadają się na rabaty, ale wiem, że dmuchasz na zimne...donica z bratusiami i storkrotką rozkwitła cudownie i dereń się zmieścił
mam nadzieję że i mnei sie będzie nożyc na taka potęgę.
a wiesz że rano przy obchodzie ogrodu zobaczyłam że neiktóre tulipany naą jakby trzy pąki na jednej łodydze, mozliwe to czy już mnie ogarneła pomroczność jakaś?
Mimo, że uwielbiam nowoczesność to jak widzę takie piękne ceglane domy rozpływam się, chyba nie ma nic lepszego jako towarzystwo do ogrodu.
Tam gdzie planujesz hortensje wzdłuż domu, troszkę tam mało miejsca, chyba że to tylko złudzenie.
Magnolia przepiękna