Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 12:00, 18 kwi 2016

Aniu, przyznam,że nie przyglądałam się i teraz nie pamiętam
Poobserwuje w tym roku. Ale dziewczyny piszą, ze niewielkie są różnice w nich Raczej są podobne i tak samo ładnie wyglądają
Magnolia faktycznie już spora była, jak ją kupowaliśmy

Michał, fajnie, ze już się przebudziłeś ze snu zimowego

Blyxa (tak swoją drogą dopisz swoje imię w podpisie, jeśli można ), lubię kwiatki w wazonie, cieszą mnie, gdy to są te ogrodowe. W drugim wazonie mam kilka gałązek forsycji. Ale nigdy nie ścinam dużo, to tylko takie zaproszenie do tego, co w ogrodzie na mnie czeka. Najwyżej 3 gałązki ścinam ... zawsze mi szkoda więcej. Dlatego latem uwielbiam róże,zawsze mnie w wazonie cieszą.
Niestety na miejscu u mnie nie ma kwiatków w sklepie, dlatego zadowalam się ogrodowymi...
O psiakach nie chce mi się już myśleć, moja Tola spokojna jest, ona nie szaleje, raczej przestraszona, wyprowadzam ją na pole na smyczy..., ale sąsiadki pies - to furiat... Dziś rozmawiałam z sąsiadką, pies na łańcuchu, a ze złości, ze nie może odejść od budy - wszystko, co z drewna pożarł ... To typ wrednego jamnika.
Iwk4 12:13, 18 kwi 2016

Dziś jest słonecznie, ale wieje i jest zimno. Planuję dziś napełnić dwie skrzynki warzywne kompostem i ziemią. Zbyszek dzwonił, ze będzie dziś o 19.00 w domu, to mam się nie forsować i mi pomoże.
W sobotę tylko wypoziomowaliśmy skrzynki i w środku wyłożyliśmy folią

Iwk4 12:19, 18 kwi 2016

Kilka fotek dla poprawienia humoru:

Iwk4 12:23, 18 kwi 2016

Sasanki - okazuje się, ze mam dwa kolory

Białe tulipki już za momencik:

Iwk4 12:25, 18 kwi 2016

Kuba 12:27, 18 kwi 2016

obłędne są te wszystkie wiosenne kolory przenikają się, łączą, zgrywają, tylko wiosną każdy kolor pasuje do każdego ślicznie u Ciebie Iwonko
moje skrzynie już zasiane, poza tym wyglądają tak samo
Iwk4 12:42, 18 kwi 2016

GorAna napisał(a)
Iwonko, czytam o stratach....szkoda drzwi
Czy Ty pamiętasz, że u mnie czeka na Ciebie kępka szczypiorku.....mam przysłać?

Aniu, pamiętam. Myślałam, ze zdążę rodzinkę w Bydgoszczy odwiedzić i zajadę do Ciebie, ale te soboty tak szybko lecą, a ja nie dałam rady.
Może faktycznie wysyłka wchodziłaby w grę?
Iwk4 12:51, 18 kwi 2016

Ewa, masz rację z kolorami. Wszystkie odcienie zieleni, kolor, potrzebujemy wszyscy koloru po zimie. I to jest ten moment, kiedy nie wyobrażam sobie wyłącznie białych kwiatów w ogrodzie

Pokazywałaś skrzynki?
W moich jeszcze sporo do zrobienia. Naokoło założyć obrzeża, włókninę i żwirek. Na wierzchu chciałabym wykończenie i listewkami, ale Zbyszek powiedział, ze to później ... Ale najpierw chciałabym jeszcze jedną skrzynkę. Tylko czasu zabrakło w sobotę, no i ta ziemia leży do rozparcelowania w tym tygodniu ...

Dziś ma być pan od ogrodzenia. Chcę skonsultować, czy da się zagęścić tralki w ogrodzeniu,aby psy nie wchodziły mi na posesję. Ogród rozkopany, drzwi poniszczone, męczy mnie bezsilność ... Następne koszta ...
margaretka3 12:57, 18 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)

Gosiu, zostałaś bez auta? A co się stało? To masz kłopot ...

Ot zawziął się i zepsuł się. Minimun dwa tygodnie bez własnego. O koszcie nawet nie chcę mysleć. Wczoraj wieczorem udało się pożyczyć auto Co za radość Dziś wsiadamy do pożyczonego, a on nie odpala... Akumulator wysiadł. Dobrze, że spasował nasz, to go mąż wymienił. Takie przygody.
Hura! Powiadomienia działają!
Iwk4 13:12, 18 kwi 2016

Jej, jak nie urok, to ... ach ...zawsze problem jakiś. Życie bez problemów byłoby chyba zbyt nudne. A tak, pojawiają się nagle, byśmy musieli sobie poradzić z ich rozwiązaniem ...

Dziś rano szwagierka zawoziła młodzież do internatu i do pracy jechała.
Sarna miała spotkanie pierwszego stopnia z autem. Wieczorem ma je Zbyszek holować do mechanika. Dobrze, że mają drugie auto ...
Na sarny trzeba teraz uważać, zaczyna się sezon, gdzie są mniej uważne, raptem w lesie wyskakują na drogę. Zbyszek dzwonił, że rano zahamował w ostatniej chwili i uniknął zderzenia z sarną ...

Wreszcie powiadomienia działają Super