Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zielonym do góry...

Zielonym do góry...

Krakus 22:07, 15 kwi 2016

kosolka napisał(a)

Prawdziwy, romantyczny wychodek z sercem.. Nie żałuj że nie wykadrowales Taki jakiś sentyment wzbudza i wspomnienia, zaznaczam że nie romantyczne, tylko z dzieciństwa

Rabaty przy domu na razie nie przerabiam.. Może akurat uda się zrobić coś przy domu.. Zobaczymy.

za dużo u mnie rzeczy raczej nie do pokazania więc cięzko byłoby skadrować
serducho musiało być bo co to za wiejski wychodek bez takiej ozdóbki nie żaden tam chiński plastikowy tojtojek ;p
jak napisaś wspomnienia z dzieciństwa..nie koniecznie romantyczne..

tak mi sie przypomniał cytat z Sapkowskiego..Jaskier:
"
- Kiszona kapusta!(...) Rzecz to smaczna i zbawienna, taka kapusta. Zimą, gdy brak witamin, chroni przed szkorbutem. Jest nadto doskonałym środkiem antydepresyjnym.
- Jak niby?
- Zjadasz garniec kiszonej kapusty, popijasz garncem zsiadłego mleka... i wnet depresja staje się najmniejszym z twoich zmartwień."

to tyle z tematów wychodkowych
Krakus 13:38, 18 kwi 2016

w sobotę mieliśmy pięknąpogodę przynajmniej do popołudnia.. zrobiłem mały spacer po działeczce ...

brzozy już fajne strasznie lubię te ich pierwsze listki..razem z moją łąką mleczową...krowa by się przydała

mój odratowany migdałek ...kolega musiał wykopać u siebie i wziąłem ale słabo przesył przenosiny (sporo korzenia musiał uciachać) będę formował zobaczymy co wyjdzie...bo kwiatki ma bajeczne...

Krakus 13:41, 18 kwi 2016

Moja magnolia do znudzenia...niestety po południu przeszła burza i już tak nie wygląda kilka kwiotków obleciało ;/

dla zobrazowania jej ogromności

pissardi już z listkami ..chyba wczesniej ruszają jak Nigry...lubię też te trzmielinowe przyrosty

margaretka3 13:45, 18 kwi 2016

Z kwiatów mniszka możesz syropek zrobić Pyszny
Krakus 13:46, 18 kwi 2016

a i na koniec mój "sad"

gruszki i czereśnie już kwitną na całego

moje malinki (niestety nie wyplewione) i inne owoce

i trochę truskawek

Krakus 13:49, 18 kwi 2016

po wspomnianej burzy przynajmniej tęcza się pojawiła ale lało nieziemsko...

a i dobrze też mieć Dwie Kobiety z kwietnia

Lubię takie prezenty mimo że nie dla mnie

margaretka3 13:50, 18 kwi 2016

Jest terenu trochę, a to pole to na warzywa? Ziemniaki zasadzone?
Krakus 13:53, 18 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)
Z kwiatów mniszka możesz syropek zrobić Pyszny
jak masz przepis do na priv proszę

margaretka3 napisał(a)
Jest terenu trochę, a to pole to na warzywa? Ziemniaki zasadzone?

kilka rządków ziemniaków widac tylko agro przykryję żey szybciej wzeszły tylko 8 rządków ale to na młode tak do obiadu reszta tego pola to planowana na marchewkę, cebulę, szparagówkę jakie buraki...tak żeby do obiadu miec
kosolka 14:27, 18 kwi 2016

Łąka mleczowa i u mnie się rozwija, jak co roku.. My to o kozie myśleliśmy, nie o krowie, ale każdy mierzy swoją miarą Syropek mniszkowy - popieram, robiłam, dla zdrowotności. Smakuje jak miód! Tylko robalków trza sie dobrze pozbyć

Juz widzę Twoją magnolię za kilka lat, jak da popis.. Przepiękna jest!

Też jestem ciekawa, co będzie tam, gdzie teraz pole zaorane? Nie doczytałam może? Już doczytałam. DUży ten warzywniak!

Też bym chciała dostać od M. takie prezenty, a gdyby jeszcze cieszył się z nich bardziej ode mnie, to by było!
Krakus 14:34, 18 kwi 2016

kosolka napisał(a)
Łąka mleczowa i u mnie się rozwija, jak co roku.. My to o kozie myśleliśmy, nie o krowie, ale każdy mierzy swoją miarą Syropek mniszkowy - popieram, robiłam, dla zdrowotności. Smakuje jak miód! Tylko robalków trza sie dobrze pozbyć

Juz widzę Twoją magnolię za kilka lat, jak da popis.. Przepiękna jest!

Też jestem ciekawa, co będzie tam, gdzie teraz pole zaorane? Nie doczytałam może? Już doczytałam. DUży ten warzywniak!

Też bym chciała dostać od M. takie prezenty, a gdyby jeszcze cieszył się z nich bardziej ode mnie, to by było!

warzywniak z sadem z 8 arów...trochę trawy po bokach i thuje ale jest co robić...jeszcze jakiś pas winogron planuje ale muszę najpier pordpory zrobic a wiecie jak z czasem...

koza wszystko zeżrze a krowę łatwiej upilnowac tylko trudniej gdzieś zmieścić

prezent nie odemnie ale od Cioci ja niestety jakoś nie po drodze mam do szkółek nie powiem że nie miałem w tym udziału bo kiedys jak z nią rozmawiałem to mówiłem że planujemy kilka rodków posadzić fajnie miec Ciocię co tez ogrody lubi i ma blisko do szkółki