Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

BB 09:58, 02 cze 2013

Do góry
ojjjj nawet nie wiedziałam, że szałwia może być jednoroczna!
zdjęcia miodzio, jak zwykle
Mój ogród, mój dom 20:55, 01 cze 2013

Do góry
Witaj Ewo.
Ze zdrówkiem juz lepiej. W ogrodzie dużo pracy to musi byc dobrze
Na Głębockiej wybór duży ale ceny moim zdaniem za wysokie.
Żurawki po 14, hosty 28, 24, 22. Szałwia duża kępa 38, trawy 28, lawenda 40, 28, 22. 20 z tym że naprawdę duże i kwitnące.
Limkę bym kupiła gdybym taka spotkała.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:51, 01 cze 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Nie pozostaje nic innego jak ją wypróbować zimą ktoś napisał, że jest to szałwia omączona, czyli jednoroczna jest też podobna do szałwii omszonej, a ta już jest byliną trzeba czekać [/quote

Aniu próbuję nadrobić twój wątek i tak natknęłam sie na szałwię Jutro zrobię zdjęcie swojej Wydaje mi się że mam taką samą ale moja zimowała bez problemu Wiosną pięknie się rozrosła i nawet ma juz pąki kwiatowe Piszę nawet bo u mnie wszystko jest opóżnione a teraz padają codziennie deszcze od kilku juz dni i robi się za mokro co mnie martwi .Kalinę masz śliczną ,nie tylko kalinę Lubię oglądać twoje zdjęcia bo każda roślina jest opisana Dla mnie to istotna informacja Dzięki tobie uczę się i rozpoznaję rośliny .Wstyd mi sie przyznać ale wciąż cie myliłam z monteverde,pisząc do niej myslałam że to ty Doprawdy nie wiem dlaczego moze za często zmieniacie awatary? i to mnie zmyliło albo demencja starcza ,mnie dopada hi.hi.Przepraszam Aniu już cię nie pomylę Lecę dalej popatrzeć na twój ogród .Pozdrawiam cie serdecznie .
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:51, 01 cze 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Nie pozostaje nic innego jak ją wypróbować zimą ktoś napisał, że jest to szałwia omączona, czyli jednoroczna jest też podobna do szałwii omszonej, a ta już jest byliną trzeba czekać [/quote

Aniu próbuję nadrobić twój wątek i tak natknęłam sie na szałwię Jutro zrobię zdjęcie swojej Wydaje mi się że mam taką samą ale moja zimowała bez problemu Wiosną pięknie się rozrosła i nawet ma juz pąki kwiatowe Piszę nawet bo u mnie wszystko jest opóżnione a teraz padają codziennie deszcze od kilku juz dni i robi się za mokro co mnie martwi .Kalinę masz śliczną ,nie tylko kalinę Lubię oglądać twoje zdjęcia bo każda roślina jest opisana Dla mnie to istotna informacja Dzięki tobie uczę się i rozpoznaję rośliny .Wstyd mi sie przyznać ale wciąż cie myliłam z monteverde,pisząc do niej myslałam że to ty Doprawdy nie wiem dlaczego moze za często zmieniacie awatary? i to mnie zmyliło albo demencja starcza ,mnie dopada hi.hi.Przepraszam Aniu już cię nie pomylę Lecę dalej popatrzeć na twój ogród .Pozdrawiam cie serdecznie .
Ogród do kwadratu 07:09, 01 cze 2013

Do góry

Super iluminacje. Na nocnych fotkach wygląda jakby gabiony zawisły w powietrzu.

Agnieszko, czy to jest szałwia ???? Taaaaka wysoka ????

Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:39, 31 maj 2013

Do góry

ciemiernik nadal kwitnie

szałwia
BB 10:22, 31 maj 2013

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Cudnie wszystko wygląda, ta konsekwencja daje elegancję brawo

p.s. ta szałwia jest śliczna, miałam ją kiedyś. To jest szałwia omączona - jednoroczna.

O rany.. a ja myslałam, że to bylina Byłam pewna, że sprzedająca mówiła OMSZONA.. pewnie nie dosłyszałam... albo siła autosugestii, bo szukałam OMSZONEJ... zobaczymy w przyszłym roku, mam nadzieję, że jednak wieloletnia...OMSZONA-OMĄCZONA...
BB 10:09, 31 maj 2013

Do góry
Cudnie wszystko wygląda, ta konsekwencja daje elegancję brawo

p.s. ta szałwia jest śliczna, miałam ją kiedyś. To jest szałwia omączona - jednoroczna.
BB 23:07, 30 maj 2013

Do góry
zakwitł rh
i moja ulubiona rogownica

i mój nowy nabytek - szałwia omszona
Ukochany ogród ;) 09:33, 30 maj 2013

Do góry
a tu wczorajsze zakupy, miały być zwykłe ale jak być przy kwiatach i żadnego nie kupić już chyba uzależnienie Hortensja, szałwia i kwiatek na skalniaczek
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 18:01, 29 maj 2013

Do góry
Takie coś mi kwitnie

Skalnica

Szałwia

Bodziszek

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:30, 28 maj 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, nawet nie zauważyłam, że masz nowy wątek! Tak mi wstyd, bo to znaczyłoby, że dwa tygodnie u Ciebie nie byłam Ale poprawię się, ostatnio nie miałam zbyt wiele czasu, wracałam późno z działki a ostatnie cztery dni w W-wie u córki byłam.
Chwalę piękny, rozłożysty złotokap. Nigdy go mieć nie będę, bo za mała działka, podobnie rzecz ma się z kaliną.
Za to urzekła mnie szałwia jednoroczna i jej kolor przede wszystkim - śliczna!
Zastanawiam się, jak Ci się udaje sfocić środki orlikom. Moje głowy mają spuszczone i pilnie strzegą tego, co najciekawsze
Basiu nic wielkiego jeśli chodzi o orliki, wystarczy trochę gimnastyki

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:19, 28 maj 2013

Do góry
Aniu, nawet nie zauważyłam, że masz nowy wątek! Tak mi wstyd, bo to znaczyłoby, że dwa tygodnie u Ciebie nie byłam Ale poprawię się, ostatnio nie miałam zbyt wiele czasu, wracałam późno z działki a ostatnie cztery dni w W-wie u córki byłam.
Chwalę piękny, rozłożysty złotokap. Nigdy go mieć nie będę, bo za mała działka, podobnie rzecz ma się z kaliną.
Za to urzekła mnie szałwia jednoroczna i jej kolor przede wszystkim - śliczna!
Zastanawiam się, jak Ci się udaje sfocić środki orlikom. Moje głowy mają spuszczone i pilnie strzegą tego, co najciekawsze
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:30, 28 maj 2013

Do góry
Zgodnie z obietnicą kilka dzisiejszych fotek.. niestety z powodu zimna i deszczu nie ma za bardzo co pokazywać
Pierwsze maczki.. pionierzy.... co stawiły czoła deszczom i wiatrom..

Pudełeczka kalmi coraz ładniejsze

Kiścień

Szałwia

Rododendronowy ogród II. 18:03, 28 maj 2013

Do góry
A jednemu panu z ekipy ( nie piszę stanowiskiem żeby czegoś nie pomylic ) spodobał się najmniej oczekiwany fragment mojego ogrodu. Kto u mnie byl ten wie że wzdłuż domu jest ścieżka prowadząca do ogrodu i pod domem przy tej sciezce jest rabata na której rosły róże ale pomału wycofuję sie z róż. Przy samym brzegu tej rabaty rosły tulipany które juz dawno przekwitły ale liście pozostały , potem jest rząd szałwii, potem róże i liliowiec rdzawy (śliczny bo pełny) i między tym wszystkim wysiały się niezapominajki których nie wyrwałam bo lepsze niezapominajki niż chwasty. Tak więc tulianów już nie było a szałwia ledwie co pokazywała swój kolor , niezapominajki wyrosly i kończa kwitnienie a pan mówi sfilmujcie mi tą piękną błekitną rabatę.Mało nie padłam i ledwie przekonałam pana by sfilmowac w drugim dniu filowym licząc na to ze moze troszke się pokaże kolor szałwii. Mało co się pokazał ale zostało sfilmowane a ja pomyślałam że skoro tak bardzo się nie znam na mojej błękitnej rabacie to moze warto w nią zainwestowac i dziś kupiłam i posadziłam trzy orliki i teraz to cudo wygląda nieco lepiej ( żałuje ze wcześniej na to nie wpadłam) Popatrzcie.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:27, 28 maj 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Anitko,najgorzej jest z tym miejscem ''gdzieś z boku''. Przeważnie powstaje tam taki galimatias, nie do ruszenia bez wideł, siekiery, albo sekatora.
U mnie ''gdzieś z boku'' powstaje czasami też w szklarni. Sieję nasionka, pozyskane przy okazji, a potem zastanawiam się co to za siewki? Zawsze jakiś kąt jest zawalony niespodziankami.
W tym roku wysiałam całą torebkę różności ,i czekam kiedy chociaż do pikowania się nadadzą. Jeżeli nie dam rady, to będę miała byliny ''szklarniowe NN''.
Bodziszki i szałwia

masz trochę racji... ja też wypieliłam maciejkę, ale kupiłam już znaczniki plastikowe i marker
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:25, 28 maj 2013

Do góry
Anitko,najgorzej jest z tym miejscem ''gdzieś z boku''. Przeważnie powstaje tam taki galimatias, nie do ruszenia bez wideł, siekiery, albo sekatora.
U mnie ''gdzieś z boku'' powstaje czasami też w szklarni. Sieję nasionka, pozyskane przy okazji, a potem zastanawiam się co to za siewki? Zawsze jakiś kąt jest zawalony niespodziankami.
W tym roku wysiałam całą torebkę różności ,i czekam kiedy chociaż do pikowania się nadadzą. Jeżeli nie dam rady, to będę miała byliny ''szklarniowe NN''.
Bodziszki i szałwia

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:09, 27 maj 2013

Do góry
Masz rację, w kompozycjach błękitna szałwia jest cudna. Wczoraj byłam na targach agro miałam okazję ją kupić i trochę żałuję, że tego nie zrobiłam. W mojej okolicy jej nie ma. Pozdrawiam "prawie" krajankę.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:29, 27 maj 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Aniu, wydaje mi się ,że to ta sama...kupiłam jako bylinę:niebieską i białą...ale ze sprzedającymi to nigdy nic nie wiadomo...sprzedadzą nam to ...co chcemy,mam ją po raz pierwszy i nic o niej nie wiem.
Nie pozostaje nic innego jak ją wypróbować zimą ktoś napisał, że jest to szałwia omączona, czyli jednoroczna jest też podobna do szałwii omszonej, a ta już jest byliną trzeba czekać
Ogród ogrodniczki 19:19, 27 maj 2013

Do góry
Gradu nie zazdroszczę, synuś do tej pory nie ma auta... mnie na szczęscie minęło..

Niebieska szałwia śliczna I rodków faktycznie masz sporo...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies