Basiu sieje,sadzę i rozmnażam Własnie dzisiaj podzieliłam kolejne żurawki i inne takie tam wypełniacze bukszpany tez rozmnażam ,mam sporo sadzonek z ubiegłego roku w doniczkach ,mus urobić kawałek gruntu i je wsadzić ,ale ta walka z ugorem jak bedzie słonce popryskam randaphem i dopiero kopię tawułki też mi się idało rozmnożyć prze odkłady,ale nie wiem jak szławię taka sliczna fioletową rozmnożyć czy z nasion czy odciąć
Wpadłam Krysiu, poogladałam, zagospodarowujesz sie stopniowo i coraz gęściej na tych twoich rabatkach. Naparstnica ładna, pozostałeroslinki też urosły pięknie, psiulo jak widze też "pomaga" w ogrodowych pracach. Moja suka tez cały czas mi towarzyszy w moim ogródkowaniu, przynosi mi patyki do rzucania a jak sie odwróce plecami kucam to układa mi na plecach, zachęcając do zabawy
Witaj Margaret szkoda ,ze nie byłam u Bogdzi i nie poznałyśmy sie.Roślinki z roku na rok coraz wieksze i wiecej ich,wszystkie mi sie podobaja i nie moge sie zdecydowac na mniej roslin.Jak skonczymy dom to beda rabaty przy domu i wtedy nastepna reorganizaca.Pozdrawiam
Karolina u mnie wykonczenie domu trwa i nas też to już wykancza Pracy moc ,ale do przodu i to najwazniesjze,zmykam myc okno w ukonczonej sypialni ,no nie zupelnie ale pomalowane i podloga jest ,jeszcze listwy i drzwi i można mieszkac w niej Oj siostra zaraz przyjedzie to robota w ogrodzie ruszy
Basiu sadze,ze to bylina ,nawet nie iem skad ja mam ,a mam od ubieglego roku jest cudna,to podziele ja na wiosne
Coraz bardziej podobaja mi ie byliny,takie mamine.Zaczynaja kwitnąc lilie i wiem juz ze dokupie ich wiecej no i naparstnice oj Ania ma piekne pozdrawiam