Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 17:18, 02 lis 2015

Do góry
Anda napisał(a)

Sliczne te brzozy i piekne widoki

Ewa dziekuję.Najbardziej lubię w brzozach szum listków na wietrze.I białą korę hi hi.
Lawendowy zawrót głowy 16:52, 02 lis 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
U mnie również liście orzecha, brzozy i igly modrzewi i sprzatam....nie Wrzeszcze po ludziach bo to wiatr i jesień .....ale jak się szuka pretekstu do awantury ....nic nie powiedzialam zatkalo mnie. On obok ma sad z jabkami i tamtelliście są ok

Szkoda, że Ci się tak trafiło. Pewnych rzeczy nie przeskoczysz i tylko szkoda zdrowia.
Lawendowy zawrót głowy 16:38, 02 lis 2015

Do góry
U mnie również liście orzecha, brzozy i igly modrzewi i sprzatam....nie Wrzeszcze po ludziach bo to wiatr i jesień .....ale jak się szuka pretekstu do awantury ....nic nie powiedzialam zatkalo mnie. On obok ma sad z jabkami i tamtelliście są ok
Moja "przyziemna" :) pasja 11:38, 02 lis 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
a podobają Ci sie dzrewa za siatka? bo jak choiny urosną do jakiejś wysokości to nad nimi nadal bedziesz miec zapożyczony krajobraz..teraz pytanie czy ten krajobraz Ci odpowiada. W tym i w innym przypadku umbry będa coraz większe( wyraxniejsze) i zawsze beda na tle drzew.

Podobają, chciałam, żeby tworzyły taką niby moją głębię ogrodu. Kiedyś był tam brzozowy lasek, teraz sąsiad zostawił same sosny, ale na działce dalej są jeszcze brzozy i akacje, mam nadzieję, że zostaną.

Jedyny problem, to perspektywa "na wprost" z okien domu. Bo najgorszy bałagan sąsiedzki jest na górce i teraz jeszcze zasłaniają go młode sosny, ale sosna wiadomo... z czasem koronę ma bardzo wysoko i wszystko się odsłoni. Jeszcze z parteru jest lepiej, ale z piętra sytuację w ziemi (bo poza jest brzoza) ratowałoby tylko coś wysokiego.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 10:27, 02 lis 2015

Do góry
Myszko, ślicznie u Ciebie Marzy mi się, żeby moje brzozy były już takie duże, z drugiej strony, to jak patrzę ile liści leży u sąsiada...
A Twój trawniczek miodzio
Pozdrawiam.
Moja "przyziemna" :) pasja 10:27, 02 lis 2015

Do góry
A co z takim pomysłem?

Myślę, żeby jednak świerki dociągnąć do samego rogu, bo choina będzie za niska i nie zasłoni sąsiada na górce. W pierwszej wersji tam miały być na jej tle Doorenbosy, ale nie pasują do pospolitej brzozy.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 07:31, 02 lis 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Ewelinka kiedyś prosiła o pokazanie ogrodu od tyłu.Trochę ciężko zrobić fotki, bo brzozy przesłaniają troszkę widoki.Jest to niedokończona część ogrodu.

W oddali widać moją nową trzmielinkę i pierwszą obwódkę bukszpanową.

Wpadłam na herbatkę z rana Gosiu ty się ciesz że masz jeszcze nie dokończony ogród, bo co byś robiła w przyszłym sezoniehymm? Brzozy cudne widać ze basen miałaś mija siostra fajny ma patent, tam gdzie ma basen wysypała piachem i na ta położyła sztuczną trawę, fajnie to wygląda no chyba że tam gdzie masz to kółko bez trawy to piaskownica była?super widać ogrom pracy jaki włożyliście buziaki przesyłam
Moje ukochane miejsce na ziemi 20:35, 01 lis 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Może dużo deszczu u Ciebie padało. Najlepiej przebarwiaja sie w słońcu i przy suchej pogodzie. Przymrozki i u mnie były i klonom wszystkie liscie przez nie spadły. Pozdrówka.

Bożenko faktycznie przez ostatnie tygodnie padało dużo,
ale na przełomie tego tygodnia brzozy zżółkły bardzo
graby za ogrodzeniem także ...

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:52, 01 lis 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Ewelinka kiedyś prosiła o pokazanie ogrodu od tyłu.Trochę ciężko zrobić fotki, bo brzozy przesłaniają troszkę widoki.Jest to niedokończona część ogrodu.

Sliczne te brzozy i piekne widoki
Nasz przydomowy ogródek 19:48, 01 lis 2015

Do góry
Szybciutko wstawiam foty ogrodowej jesieni, bo za chwilę liście opadną i będzie po ptokach.

Żółte igiełki wyskubałem sosence.

Brzozy i berberys w roli głównej.

Taki niepozorny a przemierza z panem codziennie 10 km.

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:44, 01 lis 2015

Do góry

W oddali widać moją nową trzmielinkę i pierwszą obwódkę bukszpanową.

Jestem w polu 21:55, 31 paź 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Podoba mi się ta tradycja ale trzeba się trochę nagimnastykować przy niej

Oj tam, przy kobiecie to i bez brzozy trzeba się czasem nagimnastykować
Wokół Anatola 20:21, 31 paź 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
W takim lesie i przy takim domu dobrze będzie wyglądać - moim zdaniem - klasyczna prostota: różaneczniki, azalie, hortensje (może te małe 'Bobo'?), hosty, turzyce, jakieś irgi. Kilka drzew liściastych (brzozy - fajny pomysł). Może gdzieś naturalny szpaler krzewów: kaliny, derenie, żylistki odmianowe - jeżeli wilgotność podłoża na to pozwala.

Ewa, różaneczników i azalii jeszcze nie mam. Dziewczyny radziły, żeby sosny nimi popodsadzać Kolejne: Hortensje, hosty i turzyce, to moje ulubione rośliny i ich mogłabym mieć nieskończoną ilość.
Chciałabym obsadzić dwa boki działki, w sumie 75 m i nie wiem, jakie rośliny w szpalerze dobrze rosłyby w tych warunkach. Gleba sucha, i większa część dnia półcień i cień. To są te dwa boki działki, które graniczą z lasem sosnowym. Czy derenie dałyby w takim miejscu radę? Widziałam gdzieś takie, które mają czerwone gałązki.
Wokół Anatola 20:00, 31 paź 2015

Do góry
MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)
Hejka,widzę,że myślisz o brzózkach,super pomysł
Ja bym wzięła pod rozwage brzozy Doorenbos z uwagi na piekną śnieżnobiałą korę,szczególnie ozdobna w zimie.Poczytaj sobie o nich(chyba ,że już je znasz

MiloslawaIwaniecPlizga - koncepcja brzózek bardzo mi się podoba i same one bardzo urocze.
Muszę jednak przemyśleć, gdzie znalazłabym dla nich miejsce. Koło altany jest kilka sosen, jedna brzoza i wsadzone wiosną dwa bzy.
Wszystkiego po trochu 19:14, 31 paź 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękne kolory. U mnie brzozy też w tym roku wyjątkowo piękne. Pozdrówka.

Wiem Bogdziu, byłam u Ciebie i widziałam te cuda. Moje brzozy już prawie łyse Dzisiaj zbieraliśmy z M z trawnika kosiarką
Wszystkiego po trochu 19:09, 31 paź 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Takich ogródów jak Twój aż grzech nie odwiedzać Zawsze jak mam czas zagladam choć z braku czasu mało piszę Jesień zachwyca swoimi barwami
Pozdrawiam

Tak, Przemku, forum to pożeracz czasu, jak na nie wejdę to orientuję się że już dwie godz, wcięło Jesień już pomału przestaje zachwycać, brzozy tracą liście, inne drzewa również.
Teraz będziemy czekać na pierwsze krokusy i Twoje cudne tulipany
Moje ukochane miejsce na ziemi 13:56, 31 paź 2015

Do góry
agata19762 napisał(a)
w większości ogrodów brzozy są już żółte, a moje jeszcze zielone

Może dużo deszczu u Ciebie padało. Najlepiej przebarwiaja sie w słońcu i przy suchej pogodzie. Przymrozki i u mnie były i klonom wszystkie liscie przez nie spadły. Pozdrówka.
Wszystkiego po trochu 13:50, 31 paź 2015

Do góry
Piękne kolory. U mnie brzozy też w tym roku wyjątkowo piękne. Pozdrówka.
Enklawa w mieście 11:03, 31 paź 2015

Do góry
Miło mi ,że zajrzałaś do mnie Gabrielo! Ja angielski ogród wzięłam za angielski, bo czytałam ze zrozumieniem a i zmysł mam przestrzenny
Lubię Twoje byliny i "zaróżowiania". Jak zauważyłaś tło z żywopłotu chciałabym, ale zbyt rzadko były sadzone, więc trzeba czasu.
Nie zagospodarowałam jeszcze tego trójkątnego miejsca, bo nie mogłam się na nic zdecydować. Początkowo chciałam 3 brzozy doorenbos, pod nimi trochę traw i tyle..ale stwierdziłam że brzozy mogą szkodzić tujom. I stanęło na niczym w tym roku. Poczytam o oczarze, bo przyznam się, że nie pomyślałam o takim rozłorzystym drzewie.
Odmianę Mme Isaak posadziłam samodzielnie przy ścianie domu, przed wejściem, żeby zasłonić co nieco. Nie wiem jak się sprawdzi. Będę tam poszerzać, żeby rośliny miały dość miejsca. Drugą z boku w pełnym słońcu na pustej ścianie, bo już nie miałam pomysłu. Uważam, że zawsze można przyciąć, skrócić lub wyrzucić Pozdrawiam Cię Ogrodniczko!
Jurajski Ogród 17:18, 30 paź 2015

Do góry
Agnieszko - jesień w jurajskim piękna, Mam pytanie czy koronę brzozy szepionej na pniu podwiązywałaś czymś, czy sama lekko poszła w górę a potem na boki? Mam taką i chciałabym aby tak właśnie rosła, a nie tylko w dół
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies