Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:19, 01 sie 2014

Do góry
No, a mogłem zabrać te Magical Monlight w szkółce, bylyby na zapas pięknie wyglądają.
Zapomniałem ostatnio napisac, zostawiłem na 310 u mnie plan ogrodu, za małą opinie będę wdzięczny i męczyć już nie będę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:17, 01 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Paweł najgorsze jest to, że ja mnóstwo czasu marnuje na beczynność i niepotrzebne sprawy no i pomijam fakt, że choruje na przypadłość 'na ostatnią chwile'

nie może być! wszak aj widzę, że Ty mistrz planowania, ale i konsekwentnej realizacji, jesteś
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:15, 01 sie 2014

Do góry
Paweł najgorsze jest to, że ja mnóstwo czasu marnuje na beczynność i niepotrzebne sprawy no i pomijam fakt, że choruje na przypadłość 'na ostatnią chwile'

Jagodo ruszyłem ale nie wiele zrobiłem. Sprzątałem dzisiaj rabaty, wycinałem lilie, kwiatostany bylin, chwasty itd. w sumie 10 upchniętych wiader zieleniny

Z rabaty udało mi się tylko wywieźć dwie taczki trawy, ale jutro planuje pozbyć się trawy już całkowicie i zacząć ustawiać rośliny (na część musze jeszcze zapolować)... cały czas mam dylemat z pewnymi iglakami, jutro problem zaprezentuje

Ewo dziękuje za miłe słowa i oczywiście zapraszam jak najczęściej

Moja bajka 20:53, 01 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Szmaragdy niby mówią, że oklepane, ale jak dla mnie są niezastąpione, pięknie zielone, nie szyszkują zdrowo rosną a no i efekt wyszedł super.
Moje też mam posadzone co 60cm, mogłem troszke ciaśniej, ale po kilku latach szczeliny zaczynają się 'zaklejać'

Ten pomysł podpowiedziała mi Kasia jak u mnie była. Ja mam tuje po jednej stronie (takie żółte) i z drugiej nie bardzo chciałam, bo bałam się, że z tego i tak wąskiego ogródka zrobi się totalna kiszka. Ale Kasia powiedziała, że szmaragdy nie robią się takie grubaśne no i mam . Miałam tam coś za tą huśtawką z drabinkami kombinować, z pnączami, a tu jest raz a dobrze - efekt całoroczny . Pozdrawiam Pracusiu . Łukasz, może jednak dasz się sklonować? Przemyśl to jeszcze . Albo chociaż mnie na siostrę zaadoptuj , też chcę Takiego brata .
Moja bajka 20:48, 01 sie 2014

Do góry
Szmaragdy niby mówią, że oklepane, ale jak dla mnie są niezastąpione, pięknie zielone, nie szyszkują zdrowo rosną a no i efekt wyszedł super.
Moje też mam posadzone co 60cm, mogłem troszke ciaśniej, ale po kilku latach szczeliny zaczynają się 'zaklejać'
Ogród z łezką 15:34, 01 sie 2014

Do góry
No i gdzie tu litości i miłosierdzie pokazując takie pyszności... chyba jak sam sobie nie upichce ciacha to sobie nie pojem. Ojj męczarnie dla człowieka fundujesz
Moja "przyziemna" :) pasja 10:28, 01 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Wiesz co Ci powiem Jagodo ciesz się póki możesz z braku trawnika... to jest zło wcielone, ale tło dla roślin robi dobre... żeby on tyle pracy nie wymagał. Chyba dlatego u mnie taki marny i zachwaszczony

Donice wyglądają świetnie, twoje Amozon wzorowo rosną, na 10 zamawianych ja wyrzuciłem 6

Luki, mam podobne myśli . Z jednej strony bardzo chciałabym trawę, bo to najlepsze wykończenie i dopiero przy ładnym trawniku rabaty się odpowiednio eksponują, a z drugiej, jak pomyślę ile mam kłopotu z małym trawnikiem na przodzie, to o reszcie nie chce mi się myśleć
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:10, 31 lip 2014

Do góry
Paweł tak 3 razy większa powstanie w przyszłym sezonie, ale będzie w formie wyspy z brzozami i czerwono-fioletowo-różową rabtą bylinową. To takie miejsca, które były kiedyś całkowitym nieurzytkiem, jakieś śmieci, wszelakie gospodarcze badziewie i 100 i jedno niepotrzebne ogrodzenie Teraz w końcu udało się to okiełznać tylko trzeba poczekać, aż gmina upora się z przeklętą kanalizacją. Chociaż jest jeszcze jeden relikt przeszłości, którego chciałbym się pozbyć, ale to jest raczej niemożliwe, chyba że w nocy wjechałbym koparą i rozwalił to na drobny mak
Moja "przyziemna" :) pasja 22:49, 31 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Wiesz co Ci powiem Jagodo ciesz się póki możesz z braku trawnika... to jest zło wcielone, ale tło dla roślin robi dobre... żeby on tyle pracy nie wymagał. Chyba dlatego u mnie taki marny i zachwaszczony

Donice wyglądają świetnie, twoje Amozon wzorowo rosną, na 10 zamawianych ja wyrzuciłem 6

Trawnik samo zło!

Dlatego trzeba dziada mieć jak najmniej
Moja "przyziemna" :) pasja 22:06, 31 lip 2014

Do góry

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:01, 31 lip 2014

Do góry
Alka ostatnio raczej nie ogarniam i najlepiej wyprowadziłbym się dalekooo od domu, ale szkoda mi pozostawić ogród. Forum ogarniam lepiej wtedy gdy nie pisze, jak już piszę to mam większe zaległości

Paweł u mnie przechodzą co jakiś czas burze, ale jak to na piasku woda przechdzi jak przez sito.

Marto dziękuje Ci bardzo za miłe słowa. Na zdjęciach nie widać zaschniętych kwiatów, przekwitniętych lilii, które powinny być dawno wycięte i wielu innych szczegółów, no ale nigdzie mi nie uciekną. Rabata będzie wielką improwizacją bo tak na prawde wiem, że mają na niej być hortensje i rh... muszę się jednak postarać po to jedyna rabata, która ma zasłonięte brzydkie plecy w postaci betonowego płotu
Ogródek Agam 20:09, 31 lip 2014

Do góry
agam napisał(a)
Luki na moich zdjęciach dużej różnicy nie widać, ale w rzeczywistości Berry jest ciemniejsza i bardzo urosła od kwietnia, pamiętasz moje malutkie sadzoneczki?
Na bieżąco z wątkami to ja nigdy nie będę .

agam to ty wysiewasz z nasionek?WWWWWOOOOWWWWW
Ogródek Agam 20:09, 31 lip 2014

Do góry
agam napisał(a)
Luki na moich zdjęciach dużej różnicy nie widać, ale w rzeczywistości Berry jest ciemniejsza i bardzo urosła od kwietnia, pamiętasz moje malutkie sadzoneczki?
Na bieżąco z wątkami to ja nigdy nie będę .

agam to ty wysiewasz z nasionek?WWWWWOOOOWWWWW
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:52, 31 lip 2014

Do góry
Mileno mój ma słońce do 14, może się troszke pokładać i gonić do słońca, ale jak ma ścisk tak jak u mnie to jest widoczny i nie przeszkadza pokładanie, w zeszłym roku rósł w większyym zacienieniu i wymagał związania, ale nie odbiera mu to urody

Paweł opady dobre bo podlewać nie trzeba a niedawno wysiałem trawnik, róśliny również zdrowiej wyglądają po tych upałach, ale coś w ogrodzie bym zrobił bo mam ogromne zaległości. Nie będę narzekać, niech sobie popada, ale tylko do jutra
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:46, 31 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Ta roślinka to przetacznik 'Red Fox' wysokość ok 30cm kwitnie nawet do miesiąca, mój powinien już być przycięty

Wow, wygooglowałam go i z bliska robi jeszcze wieksze wrażenie. Myślisz, że dałby rade w miejscu gdzie słońce jest dopiero od 13? Piękny jest.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:25, 31 lip 2014

Do góry
Danko witaj
Mam otwarty twój wątek bo miałem coś napisać, ale jakoś mi umknęło z braku czasu. Już patrze co z żurawką

Mileno mnogością koloró to na pewno można nasycić
Ta roślinka to przetacznik 'Red Fox' wysokość ok 30cm kwitnie nawet do miesiąca, mój powinien już być przycięty

Kasiu ja właśnie dłubie detale i dekoracje u siotry w domu i w przerwie na schnięcie kleju zaglądam na Ogrodowisko. Wolałbym popracować w ogrodzie bo mnie nerwy biorą jak patrze na wszystko co niezrobione, ale z chęcią zrobiłbym sobie dzień odpoczynku...

Deszcz mocno się rozpadał i z wieczornch porządków ogrodowych nici
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:16, 31 lip 2014

Do góry
Jednak kwiaty hortensji są ogromne i po deszczach bez podwiązania nie ma szans, żeby się nie położyły, ale i tak obeschną i łądnie się podniosą i tak pięknie wyglądają.
Kondziowy ogrod cz II 13:28, 31 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No powiem Ci Kondzio, że mało takich obfitych bylinówek się widuje... ta rabata z rozchodnikami, sadźcem, tawułkami itd. świetna, poczochrane trawki również... Co będę dużo gadał. Bardzo mi się podoba
dzieki uwielbiam rabaty bylinowe a jak jest obfito to i plewienia mniej hi hi hi
Kondziowy ogrod cz II 13:15, 31 lip 2014

Do góry
No powiem Ci Kondzio, że mało takich obfitych bylinówek się widuje... ta rabata z rozchodnikami, sadźcem, tawułkami itd. świetna, poczochrane trawki również... Co będę dużo gadał. Bardzo mi się podoba
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:08, 31 lip 2014

Do góry
Aniu partia żółtych.. dobre określenie no dla mnie już się przyjęło na stałe.
No i określenie po łukaszowemu też fajne

Rozchodniki bardzo lubie i będę sadził zawsze, są wg mnie ozdobne cały rok z 2 miesieczną przerwą po ścięciu wiosną. Cieszę się, że jesteś zadowolona z Matrony.

Bogusiu na efekty będzie trzeba poczekać do jesieni, a najlepiej do przyszłorocznego lipca
Kwiaty żurawek już zaczynam sukcesywnie wycinać tylko ostatnio czasu mi brakuje. W tym roku też na wielu odmianach ograniczałęm kwitnienie, żeby lepiej kępy się rozwinęły. Dobrze , że żurawki ładnie rosną
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies