Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 13:41, 14 lip 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)

tutaj sami fani jeżówek ja zamówiłam sobie ostatnio jeszcze żółte jeżówki meteor yellow - taki spontaniczny wybór

to kolorowo będzie, ja staram się trzymać różu i bieli, jedynie pod brzozami trochę odcieni czerwieni i pomarańczu przemyciłam.
Widzisz co Iwonka pisze o FA?
Tu ma być ogród :) 13:39, 14 lip 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
witaj,
przyszłam podczytać ABC jeżówkowe jeżówki piękne masz i nie tylko je zresztą.
Przedpłocia zazdroszczę - u mnie by nie przeszło i nie przez pijaczków, a pieski - dlatego mam żywopłot z tawuły... kłują drobne gałązki i psy nie włażą.

Witaj Łucja,
mam nadzieję, że info o jeżówkach się przyda.
Dobrze, że są rośliny, które spełniają różniste nasze oczekiwania - bo jak się okazuje z różnymi problemami przychodzi nam się mierzyć, szczególnie przed płotami.
Tu ma być ogród :) 13:37, 14 lip 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Edytko uważnie obejrzyj swoje FA bo mamy z tego samego źródła a ja wczoraj zauważyłam że na 10 sztuk 3 na pewno nie są FA Jedna Fatal już kwitnie piekna jest ale już nie zrobiłam zdjęcia wczoraj bo szarówka była a te trzy pozostałe mają kwiatostany dużo jaśniejsze i jeden już się trochę rozwiną i to na pewno nie FA. Nie wiem czy będę zwracać namyślę się.

uuu, to niedobrze - obfoć, bo ja sobie jeszcze poczekam.
A po krzaczkach da się tą różnicę wychwycić?
Tu ma być ogród :) 13:33, 14 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

no to będzie szał jak zakwitnie, czekam na fotkę cobym sobie mogła zwizualizować jak będą moje wyglądały za rok - bo nawet nie chcę myśleć, że mogłyby się nie pojawić po zimie.

tutaj sami fani jeżówek ja zamówiłam sobie ostatnio jeszcze żółte jeżówki meteor yellow - taki spontaniczny wybór
Ogród wśród pól i wiatrów 13:32, 14 lip 2016

Do góry
niezłe okazy, u mnie jak hosta ma 3 kwiatostany to max.

Praying Hands u mnie, ale najpiękniejsze ma Syla pod lizakami cisowymi

Tu ma być ogród :) 13:19, 14 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ale super ta jeżówka
Wygooglowałam ją i fantastyczne się przebarwia
Ja dzisiaj znowu dokupiłam m.in.Green Eyes.

No to Mirella, otwarłaś kolekcję green, teraz musisz do kompletu szukać Envy i Jewel - obie piękne !
Lukne zaraz czy fotki wstawiłaś.
Tu ma być ogród :) 13:15, 14 lip 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

Edytko nie mają tego czego potrzebuję wiec wzięłam VW, Green Eyes i Sensation Pink. Gdzieś się powciska nie wiem kiedy dotrą

same piękności wybrałaś, może tak źle na tej pomyłce ostatecznie nie wyjdziesz
Tu ma być ogród :) 13:11, 14 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

wiem, że Ty też jesteś pod ich urokiem, pokaż co Ci przyślą w ramach rekompensaty za pomylone FA.

Edytko nie mają tego czego potrzebuję wiec wzięłam VW, Green Eyes i Sensation Pink. Gdzieś się powciska nie wiem kiedy dotrą
Tu ma być ogród :) 13:07, 14 lip 2016

Do góry
Ogród po deszczach wygląda koszmarnie, w donicach jest trochę lepiej.

Tu ma być ogród :) 13:04, 14 lip 2016

Do góry
Agania napisał(a)

W moich stronach kiepsko z trawami

Jeżówkami się zachwycam

u mnie podobnie, dlatego tegoroczne trawiaste zakupy robiłam wyłącznie wysyłkowo.

Jeszcze jedna jeżóweczka, Green Envy na razie cała na zielono, dopiero zacznie się przebarwiać, jak trochę słonka dostanie.

Tu ma być ogród :) 12:57, 14 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

ją ciężko będzie spotkać w szkółkach, jeszcze mi się nie zdarzyło, prawdę mówiąc.

W moich stronach kiepsko z trawami

Jeżówkami się zachwycam
Ogród wśród pól i wiatrów 12:53, 14 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jola, a czy na kwiatach host nie masz plagi czarnych mszyc?Lubię jak kwitną, ale u mnie zawsze mszycami oblepione i to mnie strasznie drażni. Masz już hostę Praying Hands? Cudna jest.

Nie mam mszyc na hostach, ale i tak są podniszczone trochę. Zawsze jakaś hadra je gdzieś podgryzie, albo grad podziurkuje. Nic nie poradzimy, taki ich urok. Praying Hands nie mam, ale sprawdziłam i faktycznie ładna jest. Jak gdzieś spotkam to sobie chętnie kupię Ale ogólnie host u mnie dostatek

Tu ma być ogród :) 12:48, 14 lip 2016

Do góry
Właśnie dostałam jeżówkową przesyłkę - dziękuję Jolu.
Jeśli Ty masz szkółkę białych jeżówek teraz, to ja będę mieć za rok!

Zakładam gumiaki i idę je sadzić

Tu ma być ogród :) 12:48, 14 lip 2016

Do góry
O czym świadczą takie jasne przebarnienia na końcówkach listków bukszpanów?

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:45, 14 lip 2016

Do góry
kupiłam tą świeczniecę w maju z BR, niby pisze wszedzie, że dorasta do 150 cm.
Ogród Mirelli 12:05, 14 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Jejku nawet nie wiesz jak ja się cieszę, że Ty się tak cieszysz z tych jeżówek

Raspberry Truffle ujęła mnie swym niepowtarzalnym kolorem

Czy jeżówki mają wymagania glebowe? Do jakiej ziemi je sadzisz i czy czymś nawozisz?

Och niezmiernie się cieszę, bo podobają mi się one najbardziej ze wszystkich, które mam.
RT ma właśnie taki ciekawy, koralowy kolor i ciemne łodygi - fajnie z berberysami Orange Rocket wygląda.

Widziałaś u mnie kilka dni temu ABC uprawy jeżówek? Trochę już się o nich dowiedziałam od dwóch osób, które produkują sadzonki, ale to Ci napiszę na prive w wolnej chwili, bo prawdziwy elaborat będzie.
Makowo na Kociewiu 12:00, 14 lip 2016

Do góry
Podziwiam róże i jeżówki.

Będziesz zachwycona VW, u mnie już kwitną za to na FA czekam i mam nadzieję, że właśnie będą takie jak pokazałaś na fotce.
A czy S.Belle ma ciemne łodygi, bo kupiłam bez nazwy i podejrzewam, że to może być ona, ale pewności brak?
Mały ogród miejski 11:53, 14 lip 2016

Do góry
Pluszakowa napisał(a)
Małe ogłoszenie parafialne osoby zainteresowane przekompostowanym obornikiem końskim cena 8 zl za worek 120l proszę o kontakt. Dotyczy siłą rzeczy Mikołowa i okolic.

Ty to zawsze coś wynajdziesz - ja z namiaru chętnie skorzystam, choć na razie jeszcze obornik mam, ale może na przyszłość namiar się przyda.
Ale nam dolało, prawda?
W basiowie - kiedyś tu będzie ogród... 11:51, 14 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
w zeszłym roku też miałam taki pasiasty trawnik i dlatego od tego czasu siejemy ręcznie, znacznie lepiej to wychodzi choć nigdy nie jest idealnie.

Taki ręczny siewnik baaardzo to sianie ułatwia jak widzę, bo ja z ręki to nie umiem...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:49, 14 lip 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Ale liście takiej jarzmianki mi się podobają:

http://kwietnik.com.pl/pl/p/jarzmianka-wieksza-Sunningdale-Variegata-lac.-Astrantia-major-kod-7556/7613

Mam tą jarzmiankę, ale tylko młode listki są tak ładnie wybarwione, starsze już całe zielone, choć zamierzam ją przenieść w bardziej cieniste miejsce i może tam będzie się ładniej wybarwiać.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies