Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 04:06, 14 lip 2016

Marga napisał(a)
Mirellko, tworzysz cudne kompozycje na rabatach! Co jedna to ładniejsza. Zakupy też widziałam. Fajne, zazdraszczam, a ja tak mało kupuje w tym roku.
Pytałaś się o to kto ma białą lawendę? Zobacz u Ewy z Lublina jaka wielka :
https://pl.pinterest.com/pin/465348573980425184/
Buziaki

Oooooo super - dzięki za link
Nigdy nie widziałam rosnącej białej lawendy
MirellaB 04:10, 14 lip 2016

lindsay80 napisał(a)
Mirella, z Raspberry Truffle będziesz zadowolona, ja mam od ubiegłego roku i teraz to już pokaźne krzaczki i mnóstwo kwiatów.
A za VW to mam ochotę Cię wyściskać - uwielbiam je!

Jejku nawet nie wiesz jak ja się cieszę, że Ty się tak cieszysz z tych jeżówek

Raspberry Truffle ujęła mnie swym niepowtarzalnym kolorem

Czy jeżówki mają wymagania glebowe? Do jakiej ziemi je sadzisz i czy czymś nawozisz?
MirellaB 04:11, 14 lip 2016

jolanka napisał(a)
Mirelko, wydawalo mi się, że tez mam Raspberry Truffle ale ktos mi napiasał, ze to nie to ;P A metka przy kwiatku byla

Jeżówki u mnie po deszczach dostały ostrego kopa Rosną jedna przez drugą Widocznie wodę lac trzeba Twój pomysł tej rabatki super.

Jola byłam i widziałam u Ciebie, sporo ich masz i bardzo ładne
MirellaB 04:12, 14 lip 2016

Psiamama napisał(a)

Brzmi pysznie a zdjęcia, a zdjęcia?????

Nie robiłam fotek, bo część dopiero zaczyna kwitnąć to efekt żaden
Myślę, że w przyszłym roku jak się rozrosną to będzie już coś
MirellaB 04:14, 14 lip 2016

Makao_J napisał(a)

Nie no - rozwaliłaś mnie tą listą zamienników. Gdzie do przyszłego roku a Ty już takie myśli masz i listy tworzysz.

Aniu zawsze w zeszyciku zapisuję rośliny, które zobaczę u innych i mi się podobają W taki sposób trafiają na listę
MirellaB 04:18, 14 lip 2016

Makao_J napisał(a)
Zakupy jak zwykle masz świetne. U Ciebie szkółka musi mieć sezon na jeżówki bo u to raczej skromnie. Za to róż u mnie dostatek.

Szkółkę róż też mam "pod nosem", a nawet dwie
Zastanawiam się czy na jesień kupować czy w przyszłym roku na wiosnę z gołym korzeniem. Obawiałam się tych golasków, ale zupełnie nie potrzebnie, bo pięknie rosną i kwitną
Czy róże sadzone jesienią wymarzają? Muszę zgłębić temat
MirellaB 04:22, 14 lip 2016

Madzenka napisał(a)
Uwielbiam te Twoje zakupy

Dlaczego nie śpisz jeszcze ?

Madżenko u mnie już widno. Spałam od 23 :00 dwie godziny, a teraz się męczę Zaraz wyjdę z psami na spacer i pewnie jeszcze trochę zasnę tak do 7:00
tulucy 07:49, 14 lip 2016

Mirella, ta jasna jeżówka u mnie to Secret Romance
Dominika11 08:00, 14 lip 2016

Mirelko witam w ten deszczowy ranek
lindsay80 12:05, 14 lip 2016

MirellaB napisał(a)

Jejku nawet nie wiesz jak ja się cieszę, że Ty się tak cieszysz z tych jeżówek

Raspberry Truffle ujęła mnie swym niepowtarzalnym kolorem

Czy jeżówki mają wymagania glebowe? Do jakiej ziemi je sadzisz i czy czymś nawozisz?

Och niezmiernie się cieszę, bo podobają mi się one najbardziej ze wszystkich, które mam.
RT ma właśnie taki ciekawy, koralowy kolor i ciemne łodygi - fajnie z berberysami Orange Rocket wygląda.

Widziałaś u mnie kilka dni temu ABC uprawy jeżówek? Trochę już się o nich dowiedziałam od dwóch osób, które produkują sadzonki, ale to Ci napiszę na prive w wolnej chwili, bo prawdziwy elaborat będzie.