Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Moje ukochane miejsce na ziemi 13:56, 07 kwi 2016

Do góry
Magnolia bezimienna

Ogród z koniczynką 13:37, 07 kwi 2016

Do góry
A ogrodowo, to magnolia ma coraz więcej pękniętych pąków i teraz wiem, że to będą kwiaty...W ubiegłym roku sadziłam ją już w fazie kwitnienia... A później, jesienią nie wiedziałam co oznaczają takie dziwne pąki, czy to liściowe, czy kwiatowe...Teraz wiem na pewno że to były pąki kwiatowe...ale całe drzewko na razie małe...Kiedyś przecież urośnie...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:36, 07 kwi 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

na słońce?
Może molinia Karl Forester, albo jakies proso- np Rehbraun

Magnolka-słońce do 14.00. Prosa nie lubię ale molinia to może być myśl, tylko jak dobrze pamiętam to ona od dołu jest taka rozwaloną czy wyprostowania?
Potrzebuję strzelistej trawy od podstawy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:26, 07 kwi 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
to fotka z maja 2015, jeszcze trochę do takiej wiosny.
Beatka, tak, mój M regularnie dosypuje nowe garby na trawniku, lekkie fale. Ja tez tak lubię, bo pasuje to do naszego lasku, poza tym na całej działce mamy spadek lekki, więc wyrównanie tego przy starych drzewach nie ma sensu
a jak te garny laczysz z obrzezami z betonu ktore u Ciebie widac? Bo ja tez mam fale dunaju i ukladnie obrzezy to masakra.ale musze je miec bo inaczej nie opanuje chwastow na rabatach.i myslalam zenkiedys ostatecznu trawnik miedzy pasami molini jakos wygladze.a moze nie powinnam?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:18, 07 kwi 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Mąz sknera?- super, bogaci będziecie ( chyba). Tak na poważnie, jakiś klucz do niego trzeba znaleźć

dobrze ze dodałaś "chyba"
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:14, 07 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Ciekawe te nowe trawy. Pierwsza bardzo mnie zauroczyła
Moje AM po zimie nie wyglądają za ciekawie a dwie zgniły albo wymarzły.

Magnolka mogłabyś polecić mi wysoką trawę do 1,3- 1,5 m., która nadaje się do donic? W tamtym roku miałam Gracilimusy, w tym roku myślę aby spróbować z jakąs inną trawą.

na słońce?
Może molinia Karl Forester, albo jakies proso- np Rehbraun

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:11, 07 kwi 2016

Do góry
no i latem okupujemy cieniste zakątki na maxa tam. U nas działaja 2 hamaki, a na imprezy to nawet 4 bo goście swoje przynoszą. Jak nasza duża zrobiła 18tkę to niektórzy spali w tych hamakach do południa.

Skrzynie- nie robiłam nigdy z tymi warstwami- pewnie trochę opada ta ziemia w nich jak wszystko przegnije. Ale to i dobrze, robi się miejsca na nowy kompost do warzywnika.
Przy samej ziemi wsypanej nic się tam nie dzieje i na 5 lat wystarcza deski bez żadnych zabiegów.
Mąz sknera?- super, bogaci będziecie ( chyba). Tak na poważnie, jakiś klucz do niego trzeba znaleźć
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:08, 07 kwi 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
O jeżu malusieńki! Już surfinie i kocanki?
Dzisiaj kupiłem torbę, na kwiatki będę zbierać w przyszłym miesiącu

No i pelaśki i co tylko chcesz, nawet ostróżki z pąkami. Ja już boję się tam łazić, to centrum kolegi, mam zniżki, ale i tak strach

magnolia SUSAN
ruszył a i parasolowate, czy po 5 latach dadzą kwiat???
są 3 spore już drzewka

i Mariken rusza
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:36, 07 kwi 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
dzięki Kawa, powoli robi się coraz ładniej.

Beatko dzięki, miły to bardzo, nie, skrzynie sa od kilku lat, już się powoli kończą.
Lubię bluszcz na pniach starych drzew
tu lepiej go widać

No moja Kochana z tego kącika to byś mnie za perony nie wygoniła, leżaczek, książka (no dobra o robalach spadajacych z drzew nie piszę)

A odośnie skrzyń warzywnych, gdzies (pewnie na O, albo w jakiejś mądrek książce) wyczytałam aby budujac warzywniaki wykonać taką pryzmę (gałęzie grube, papiery, drobne, kompost - czy jakoś tak) i nie wiesz jak się taka skrzynia zachowuje? Czy ta ziemia nie opada, może mi mąż zbije (ja mam na poniedziałek oddać projekt dzis spałam 3h, jutro pewnie też tyle a do tego młyn w pracy... ale bedzie ekstra kasa na rośliny - mąż krakowski sknera powiedział ze mi nie da

Kokosia nie krzycz że u Ciebie się wyżalam, ale Magnolia CIę kocha najmocniej i zazwyczaj u Ciebie pisze
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:25, 07 kwi 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

z tego co pamiętam warto próbować z turzycami innymi, ale nie znam ich osobiście, nie hodowałam ( ale chyba muszę )
Carex Humilis- krajowa, twardzielka

Carex echinata- trozkę szersze liście

Carex elongata- na wilgotne ziemie

Ciekawe te nowe trawy. Pierwsza bardzo mnie zauroczyła
Moje AM po zimie nie wyglądają za ciekawie a dwie zgniły albo wymarzły.

Magnolka mogłabyś polecić mi wysoką trawę do 1,3- 1,5 m., która nadaje się do donic? W tamtym roku miałam Gracilimusy, w tym roku myślę aby spróbować z jakąs inną trawą.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:18, 07 kwi 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Beatko dzięki, miły to bardzo, nie, skrzynie sa od kilku lat, już się powoli kończą.
tu lepiej go widać

Piękny, klimatyczny leśny zakątek.
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:13, 07 kwi 2016

Do góry
EDA
dzięki kochana...oj deszczów ma u nas padać sporo, zobaczymy.

AGATA
codziennie coś nowego, normalnie jest co oglądać teraz
szykuje się magnolia gwiaździsta
ale kwiecia, pewnie dziś już..

MADZENKA
oj tak, buź
moje drzewiaste, białą ma chyba z 10 pąków, kwiaty ogromne

a fioletowa też w tym roku więcej
a w ogóle policzyłam piwonie i z tymi nowymi 2, mam aktualnie 33 sztuki, ale tylko 5 jest starych, reszta młoda, w tym mam 3 drzewiaste, co nie kwitną...nadal liście.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:13, 07 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
Magnolia, może Ty doradzisz, jakąś trawę która będzie alternatywą dl a FC lub amazon?

z tego co pamiętam warto próbować z turzycami innymi, ale nie znam ich osobiście, nie hodowałam ( ale chyba muszę )
Carex Humilis- krajowa, twardzielka

Carex echinata- trozkę szersze liście

Carex elongata- na wilgotne ziemie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:09, 07 kwi 2016

Do góry
to fotka z maja 2015, jeszcze trochę do takiej wiosny.
Beatka, tak, mój M regularnie dosypuje nowe garby na trawniku, lekkie fale. Ja tez tak lubię, bo pasuje to do naszego lasku, poza tym na całej działce mamy spadek lekki, więc wyrównanie tego przy starych drzewach nie ma sensu
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:58, 07 kwi 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Piękny Bluszcz kojarzy mi się tylko ze starymi ogrodami, gdzie wszystko jest odrobinę zaniedbane i nie do końca idealne.
Na tym zdjęciu wygląda świetnie.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:53, 07 kwi 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

tu lepiej go widać

przepięknie!!!!!!!

widzę, że powierzchnia trawnika chyba celowo lekko pogórkowa...ja ostatnio tak się przyglądałam swojemu nie do końca równemu terenowi...i stwierdziłam, ze chyba mniej pracy mielibyśmy z usypaniem łagodnego wzniesienia, pagórka niż z wyrównaniem "garba"...tym bardziej, że mamy ziemię na zbyciu...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:38, 07 kwi 2016

Do góry

tu lepiej go widać

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:34, 07 kwi 2016

Do góry
Magnolia, cudnie masz. Szkoda ze nie masz watku, to by sie te cuda czesciej ogladalo
Te betonowe doniczki na tulipany to doniczki, czy składanka z krawężników, bez dna? Super

pozdrawiam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:23, 07 kwi 2016

Do góry
pięknie Magnolia u ciebie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:11, 07 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
Magnolia, może Ty doradzisz, jakąś trawę która będzie alternatywą dl a FC lub amazon?

a z czymś jest w towarzystwie? jaką ma miec wysokosć?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies