Danusiu miło mi, ze odwiedziłaś mój wątek co do liliowców zapewne chodzi ci o jednobarwne, ciemne. Zdjęcie nie oddaje ich piękna, są brązowe z tłem koloru bordo, jedne całkowicie bez dodatku a drugie z jasną lamówką na obrzeżu płatków.
Piękna rabatka , śliczny zestaw! Roślinki fioletowo - niebieskie na przodzie to kocimiętka , szałwia, czyściec, czy jeszcze coś innego? A to w tle , wysokie ,białe ,śliczne, puszyste, mgiełkowe, to?
O tak lawenda w tym roku cudowna. Zachwycam sie nia. Siadam co rano z kawa w cieniu i patrze
Aniu wszystkie hortki nawiozlam od wiosny preparatem w plynie chyba dwa razy a potem zapodalam nawoz w granulacie o dluzszym dzialaniu. Jedna przychorowala Phantom. Nie wiem dlaczego.
Na nowej rabacie robi sie buszowisko. Wszystkiego jak zwykle za duzo. Efekt wow mial byc natychmiastowy.
Moje liliowce tak posadzilam, ze moj sasiad bardziej je oglada niz ja . Z tarasu nie widac. Drzewka porosly. W porownaniu z zeszlym sezonem wzrost nastapil niemal ze o 100 % Kolejne rosliny czekaja do wyeksmitowania tylko gdzie?