To ja tez dołączę do tej grupy osób, które kochają sosny. Sprawiliśmy sobie z mężem taki prezent w postaci bardzo dużego okazu. Rośnie u nas od jesieni 2020 roku. Faktycznie może konus przeszkadzać żółknięcie igieł na jesień,,, mi akurat nie przeszkadza, dużo roślin na jesień żółknie i gubi listki. Ja tam kocham moją sosnę.
a psikacz na M. ze sklepu sportowego na D. stosowalaś? ten z wysokim stęzeniem DEET? U mnie długie spodnie i grube bluzy to za mało - skubańce sie przebijają jakoś, ale jak spryskam ubrania wspomnnianym wyżej, jest git (przez jakis czas ). Mam cień, gęstwinę roslin, sporo starych drzew u sąsiadów i jeszcze na dokładkę mają naturalny staw, wiec komary maja jak w raju.
Mała aktualizacja zdjęć z ogrodu... dawno mnie nie u was nie było a i sporo się pozmieniało na naszej działce. Znacznie powiększył się teren do zagospodarowania. Długo by opowiadać...
W każdym razie rabata na wprost tarasu którą zaproponowała mi Asia Makadamia sprawdza się rewelacyjnie i rozświetla, rozwesela to miejsce. Dziękuje