Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 08:01, 16 lip 2021

Do góry
Tu widać resztę fundamentów

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 07:41, 16 lip 2021

Do góry

Tu widać tego wiąza. Czy to jesion? Cholera wie

I domek o którym myślę:

https://www.extradom.pl/projekt-domu-mandarynka-2-BSA2270

Ogrodowe marzenie Mrokasi 07:20, 16 lip 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)

Nie pójdę stąd!
Tak będę siedzieć!
O tutaaaj!!! Na tej ławce.

A nawet się położę i tak będę leżał
Bo pięknie jest i będę sobie patrzeć! A!
April podbija las... 07:17, 16 lip 2021

Do góry
A jaka nieposłuszna sciezka … nie trzyma się wyznaczonych prostych ramek tylko wije się jak chce
Super widoczki
Trzeba chodzić i się zachwycać

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 06:10, 16 lip 2021

Do góry
Judith napisał(a)
Małżonek zachęcony tegorocznymi sukcesami stolarskimi w postaci huśtawki i ganku domku (altany) machnął był z rozpędu donicę. Donica stanęła na szambie, które wkopane jest płytko, wiec nic na nim nie rośnie.
I teraz mam rozkminkę, co w rzeczonej donicy ppsadzoc. Myśle o rozplenicach hameln, a pomiędzy nimi jakieś jednoroczne. Nie mam pomysłu, jakie... pomożecie?

Bardzo zdolny ten Twój małżonek, donica jest świetna!!

Mnie po głowie zamiast rozplenic chodzą molinie KF- potrafią pięknie się wylewać poszukam potem fotki z ogrodu April z poprzedniej wizyty, jak pięknie zwieszały się do wgłębnika. I kwiatostany mają dość wysokie, takie fajne ażurowe

Co pomiędzy.. Zastanawiam się co da radę między pierwotnie planowanymi hameln.. z jednorocznych to ja zawsze lubiłam np ipomeę, fajnie te duże limonkowe albo ciemno-fioletowe liście wyglądają.. albo widzę tam morze kwiatów wylewających się białych surfinii
Wilczy ogród 05:10, 16 lip 2021

Do góry
Urszulla napisał(a)
świetne połączenie, takie delikatne.

Odwiedziny to zawsze dobry pomysł. I wycieczka do Danusi. Trochę żałuję że nie dałyście znaka, że jedziecie ale rozumiem. No nic, będzie jeszcze może okazja, aby pogadać na żywo.
April podbija las... 01:09, 16 lip 2021

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Brama do raju
Sezon 2017 u Hanusi 00:31, 16 lip 2021

Do góry

Sezon 2017 u Hanusi 00:29, 16 lip 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Edytko, Ty jeszcze nie śpisz? Cieszę się, że jesteś, ale pewnie zarobiona po kokardki?
Co tam zielsko, to tylko inna forma obornika albo kompostu. Jak komuś przeszkadza, to niech przyjdzie i zrobi ładnie. No nie?

Hej kochana jakoś nie mogę ..ale już lecą mi oka ...na urlopie jestem haa i przyjmuje wciąż gości odpocznę w pracy pewno bo co innego będę robić w sierpniu teraz soczek wiśniowo porzeczkowy wyszedł

Ogród z zegarem 00:24, 16 lip 2021

Do góry
Iwonka, kurierów też pewnie rozwalił , elementy kute dziękują

Aprilku, u mnie w sumie najbardziej biegają po rabacie przy bramie...już straciłam kilka roślinek, muszę po prostu tam posadzić jakieś mocniejsze .

Asiu, paczkomat dziękuje . Po drugiej strony podjazdu będzie też kuta skrzynka na listy na nóżce. Taka trochę zwierzęca i „wiejska” . Wstawię fotki, jak już eM ją zainstaluje.
Nie wszystkie hortki mam tak zaawansowane, wstawiłam te, na którym coś widać. Np na hortensji phantom nic na razie nie widać .

MartaCho, sfora kręci się między cieniem, a oczkami. Wieczorami są bardziej aktywne . Juki się ostaną, to niezniszczalne rośliny .

Marta, u mnie od zawsze kurierzy zostawiają paczki pod bramą. Nigdy mi nic nie zginęło. Mieszkam w małej miejscowości, nie przejazdowej, mam długi podjazd, to nic nie widać z drogi. Teraz przynajmniej paczki nie zmokną . Jakby jednak coś zginęło, to mam monitoring na bramę (z zapisem na dysk).
Tą hortensję Magical Moonlight właśnie wybrałam z tego powodu (reszta będzie się przebarwiać). Będę oczywiście dokumentować .

Juzia, turzyca jest u mnie od kilku miesięcy, więc w sumie nie wiadomo. Ale też obstawiałam Amazon Mist . Dzięki.
Paczkomat Cię rozwalił, ale poczekaj na zdjęcia skrzynki na listy (będzie niebawem ).
Banda z pod płotu rozwala mnie codziennie . Nie zawsze pozytywnie .

Judith, mam nadzieję, że u mnie też się werbena wysieje. Bo wiem, że lubi przemarzać.

Martka, widzę, że paczkomat robi za gwiazdę .
Nie mam pojęcia jaki wyrośnie ten Magical Moonlight. Sadzony w tym roku, pewnie będzie więcej wiadomo za rok .
Na zrywanie darni pomaga nastrój. Im bardziej jestem wkurzona, tym lepiej mi to idzie . Także wiesz, jak Cię ktoś zdenerwuje, to zamiast się złościć, lepiej się wyżyć na szpadlu. Muszę jeszcze poprawić ścieżkę (za bardzo się wije), ale tam i tak miałam zrobić rabaty wzdłuż niej, więc będę korygować.
Kosmosów nie posiadam, jeśli chodzi o te kwiatki

To są to nachylki. Mam ich kilka kępek (część połamanych, nie przez wiatr ).
Dziękuję za miłe słowa

Alicjo, dziękuję. Elementy kute to strzał w 10. A raczej znalezienie takiego zdolnego kowala, co moje wypociny na kartce przenosi do rzeczywistości

Dori, u mnie tez swobodne nasadzenia, więc się tym nie przejmuję. Wczoraj wykopywalam malutkie juki z rabaty przed domem . Bo wcześniej nie wykopałam wszystkiego i se urosły (fabryka juk ). Przeniosłam nad oczko z tyłu domu. I pewnie jeszcze nie raz tak zrobię.

Aniu, No właśnie, jak mogłaś .

Ranczo Edy 00:20, 16 lip 2021

Do góry

Spokojnej nocy,,,,
Ranczo Edy 00:16, 16 lip 2021

Do góry
Hej Hanusia tak tak wyznaczona nowa od tarasu do garażu jeszcze w budowie ale posuwa się po mału .... cieszę się że magnolia cieszy teraz to już mamy liście ale świetnie sobie radzą nasze bliźniaczki
Lato mamy upały w dzień a w nocy dopiero można oddychać choć komary dokuczają ...my palimy dosłownie kawę mieloną na spodku metalowym i ten dym odstrasza komary bo komarzyca do kitu komar za lekki żeby nią poruszył bo wtedy zapach się donosi haa ..Budleja pod rynną mamucia zaraz będzie szoł musiałam trochę ściąć dziurawca bo na chodniku mało miejsca się robi ...

Sezon 2017 u Hanusi 00:07, 16 lip 2021

Do góry
Edytko, Ty jeszcze nie śpisz? Cieszę się, że jesteś, ale pewnie zarobiona po kokardki?
Co tam zielsko, to tylko inna forma obornika albo kompostu. Jak komuś przeszkadza, to niech przyjdzie i zrobi ładnie. No nie?

Sezon 2017 u Hanusi 23:57, 15 lip 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
W Mielnie plaża mokra,
tę mgłę z deszczem widzę z okna.
Moje chęci niebo ma za nic,
ogród, już nie płacze suchymi łzami.
Ma wody wg potrzeby.
A ja, głowę suszę,
czy dziś do ogrodu wyruszę.

Nie wygląda to zbyt radośnie,
chmury, deszcz i zielsko rośnie.
Ale wolę "step zielony"
niżli taki na wiór ususzony!

Miłego weekendu.

Ja też ja też wolę stepy zielone nawet gdy są chwasty da się przeżyć jasne buziaczki Hanuś i spokojnej nocy i niech wypad do ogrodu się uda życzę Motylek w dychę cudowny
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 23:40, 15 lip 2021

Do góry
Judith napisał(a)
Małżonek zachęcony tegorocznymi sukcesami stolarskimi w postaci huśtawki i ganku domku (altany) machnął był z rozpędu donicę. Donica stanęła na szambie, które wkopane jest płytko, wiec nic na nim nie rośnie.
I teraz mam rozkminkę, co w rzeczonej donicy ppsadzoc. Myśle o rozplenicach hameln, a pomiędzy nimi jakieś jednoroczne. Nie mam pomysłu, jakie... pomożecie?

Jak chcesz rozplenice Hameln to może z werbeną, albo jeżówkami? Fajna ta donica - zdolny mąż
Droga do spełnienia 23:39, 15 lip 2021

Do góry
Ładnie Ci wszystko kwitnie

To penstemon?

Kawa napisał(a)
trochę kwiatków
Zacisze Alicji 23:38, 15 lip 2021

Do góry
Alija napisał(a)
A w warzywniku urodzaj na kosmosy i słoneczniczek...

Taka kosmosowa łąka, bardzo ładnie
April podbija las... 23:35, 15 lip 2021

Do góry
I już ostatnie zdjęcia Wytrzymałyście? Ja aż się zmęczyłam, bo już nie wiedziałam, co wstawiłam a co nie, hihi

Dziękuję za uwagę i mam nadzieję, że miło Wam się oglądało a Jola zadowolona z ujęcia swojego ogrodu :* A ja sama widzę jak o wiele więcej uroku można pokazać w części leśnej niż na full patelni, która na żywo też jest całkiem spektakularna, ale trudno to na zdjęciach ująć.

April podbija las... 23:33, 15 lip 2021

Do góry
Jeszcze tylko kilka zbliżeń, które robiłam na koniec..

Przerabianie ogródka pod swój gust 23:31, 15 lip 2021

Do góry
Eddie i komenda : sprzatamy haha chyba cos zle zrozumial

Tyle masz pięknych kwiatów w ogrodzie u tak ładnie zestawionych, ale ten kwiatuszek najpiękniejszy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies