Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zacisze Alicji 16:35, 15 lip 2021

Do góry
A takie chwasty zakwitły mi przy garażu (sama je posadziłam).
Oczywiście to cykoria podróżnik.

Zieleń, drewno i antracyt 16:01, 15 lip 2021

Do góry
antracyt napisał(a)
Skoro mężaty miał pomysła, to postanowiłam szybko graby zakupić Niestety w szkółce będą dopiero w przyszłym tygodniu, ale żeby mi źle nie było (chwilę wcześniej skończyłam bardzo nerwowe spotkanie), to kompulsywnie (no może nie do końca) nabyłam dwie glediczje Rubylace. Mam dla nich miejscówkę po dwóch stronach furtki, zastąpią uschnięte jarząby. Planowałam zrobić to już jakiś czas temu, ale w szkółce nie były dostępne. A w ogrodzie zakwitł mi wczorajszy nabytek i zebrałam pierwsze ogórki

Naparstnice i lwie paszcze bardzo ładne, dzięki.
Mieczyki mój Tato jeszcze sadzi, piękne są, gladiole lepiej brzmi.

Zakupy bardzo ładne, nie wiedziałam, że są glediczje w takim kolorze, kojarzyłam zielone i żółte.
Przerabianie ogródka pod swój gust 15:42, 15 lip 2021

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
I znow burza i znow leje.Jest tak mokro ze jedna sadzonka truskawki mi w luznej ziemi zgnila. Roze to same mumie, musialam wyciac, a szkoda.

Niewiele roz jest w tym momencie ladnych

Pięknie u Ciebie, kolorowo, różnorodnie, można oglądać i oglądać.
Masz bardzo ciekawe trawy, rzadko widuję takie w innych ogrodach.
A skrzat wygląda na zdjęciu, jakby na tle spienionych, morskich fal.
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 15:39, 15 lip 2021

Do góry
Nieliczne akcenty użytkowe w moim ogrodzie
Zieleń, drewno i antracyt 15:35, 15 lip 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)

Ładne zakupy Takie ogórki, no to są ogórki ładne, zdrowe można zajadać Miłej pracy, ja mała przerwa i też wracam do swojej

Moje ogórki to pikusie przy Twoich zbiorach
Czasami żałuję, że pracuję w domu i ogród mam na wyciągnięcie ręki. Do jutra muszę oddać projekt, ale kiepsko mi idzie...
Ogród z zegarem 15:10, 15 lip 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Net mi muli tak, że zaraz wyrzucę router przez balkon

Przed bramą mam takie coś

Paczkomat rewelacyjny , widok w lusterku też bardzo mi się bardzo podoba. Kapitalne masz te metalowe elementy.
Juki kwitną u Ciebie rewelacyjnie, bo lubią takie miejsca, dużo słońca, mniej wody.

Sfora pod bramą super!!!
April podbija las... 14:40, 15 lip 2021

Do góry
April napisał(a)

Ogród zachwycający, jest i misa, piękne miejsce pod brzozami, zakątek ogniskowy, super.
Obydwa leśne ogrody piękne!
Małymi krokami-Ogród Wioli 14:21, 15 lip 2021

Do góry
BASIA8 napisał(a)

Wioluś czy pamiętasz co to za przystojniaki rosną?- czy to jakiś trzcinnik?
Pozdrawiam. Ogródeczek zachwyca

Basiu to molinia Variegata,właśnie zaczyna kwitnąć to moja jedna z ulubionych traw. jest niewymagająca ,nie podlewam jej wcale ,tyle co z nieba dostanie i rośnie i kwitnie pięknie.Polecam Ci ją

Ogródeczek dziękuje za pochwały Basiu
Jurajski Ogród 14:13, 15 lip 2021

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Jurajska Prowansja...

Agnieszko! Widoki nieziemskie u Ciebie. Cudowny masz ogród. Podoba mi się nazwa Jurajska Prowansja. Te łany lawendy cudne, aż słychać bzyczenie owadów.
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:13, 15 lip 2021

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Piękne zdjęcie. Bardzo korzystnie w tej fryzurce wyglądasz Dorotko
Małymi krokami-Ogród Wioli 13:53, 15 lip 2021

Do góry

Wioluś czy pamiętasz co to za przystojniaki rosną?- czy to jakiś trzcinnik?
Pozdrawiam. Ogródeczek zachwyca

Przedziwny Ogród 13:25, 15 lip 2021

Do góry
anpi napisał(a)

Cudnie Agatko u Ciebie! Moc kwiatów, kolorów a zieleń taka soczysta!!! Piękna dekoracja przed domem, półeczka i inne metalowe elementy- ekstra, brawa dla zdolnego syna!!! Śliczne wianki,a na tarasiku milutko byłoby posiedzieć, ale nie za długo,bo rabaty wołają by je chłonąć wzrokiem
Agatko, masz cudne róże i lilie - tych sobie też znów dokupiłam
Czy masz jakąś róże pnącą, która teraz jeszcze obficie kwitnie? Szukam jakiejś na płotek która kwitłaby po Luisie Odier.
Powiedz mi jeszcze czyściłaś czymś kostkę?

Aniu, cieszę się że mój styl ogrodowy przypadł Ci do gustu. Uwielbiam takie klimaty. Wianki robię do każdej pory roku i okolicznościowe. Niestety są ze sztucznych kwiatów. Od południowej strony "żywe" wianki by się nie utrzymały. Metalowe elementy miały duży wpływ na wygląd ogrodu i trochę zmieniły moje plany Oczywiście w pozytywnym znaczeniu.
Róż i lili mam bardzo dużo. Lili ostatnio trochę dokupiłam. Nie mogłam się oprzeć.
Róże Gardiny już mi przekwitły, sporo kwiatów ma jeszcze Rosanna. W tym roku wsadziłam kilka pnących, ale na efekt trzeba będzie jeszcze trochę poczekać.
Kostkę mąż czyścił myjką tylko wodą bez żadnych środków.
Pozdrawiam i zapraszam

Tajemniczy Ogród 13:10, 15 lip 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Ascot z hortensjami, ojojoj, jak pięknie... a jej siostra po prawej stronie to jaka odmiana? bo chciałam zauważyć, że ona w tym zestawie też nie bez znaczenia
Agato, każda pora dobra na zdjęcia piękne masz widoki!

Masz rację, Marto, ona też ma tu znaczenie To między innymi dla niej siedziałam w tym warzywniku tak długo To moja miłość (hehe, przed chwilą pisałam to o Alden;D) - Lady of Shalot - do tego stopnia, że wiosną dokupiłam jeszcze dwie
Ale ale - przypomniałam sobie, że kiedyś cyknęłam fajną fotkę z samej ławeczki, co prawda już nie na różankę, ale co tam, wrzucę:

Tajemniczy Ogród 12:57, 15 lip 2021

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
I jak już miałam aparat w ręce...

bardzo misie podoba to połączenie, koniecznie gdzieś muszę upchnąć u siebie
Zieleń, drewno i antracyt 12:41, 15 lip 2021

Do góry
antracyt napisał(a)
Skoro mężaty miał pomysła, to postanowiłam szybko graby zakupić Niestety w szkółce będą dopiero w przyszłym tygodniu, ale żeby mi źle nie było (chwilę wcześniej skończyłam bardzo nerwowe spotkanie), to kompulsywnie (no może nie do końca) nabyłam dwie glediczje Rubylace. Mam dla nich miejscówkę po dwóch stronach furtki, zastąpią uschnięte jarząby. Planowałam zrobić to już jakiś czas temu, ale w szkółce nie były dostępne. A w ogrodzie zakwitł mi wczorajszy nabytek i zebrałam pierwsze ogórki

Wracam do pracy, miłego dnia

Ładne zakupy Takie ogórki, no to są ogórki ładne, zdrowe można zajadać Miłej pracy, ja mała przerwa i też wracam do swojej
To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:37, 15 lip 2021

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Zegarowa najkorzystniej wygląda przed południem. Ładnie ją wtedy podświetla niskie wschodnie światło. Rzadko mam okazję jej wtedy zrobić zdjęcie.

Ho ho, tak tak, jak mawiał pewien Dziadziuś Zaprawdę ta rabata jest doskonała. Od tylu lat niezmiennie zachwyca
A tak patrząc całościowo, to mam nieodparte wrażenie, że idziesz w kierunku stabilnego, z dużą ilością krzewów i drzew, ogrodu. Mimo niestającej miłości do różnorakich bylin. A ponieważ od jakiegoś czasu ta idea jest mi coraz bliższa, nadal będę obserwować
Zieleń, drewno i antracyt 12:29, 15 lip 2021

Do góry

Wracam do pracy, miłego dnia
Ogród bez reguł 12:16, 15 lip 2021

Do góry
galgAsia napisał(a)
Moje ulubione czercowo - lipcowe klimaty Jutro już lipiec...

Cześć Ale ładne te klimaty Zobacz Ty tam nawet masz mikołajka, a ja zawsze myślałam, że on tylko na pustyni ładny, a u Ciebie super na bylinowej. Muszę też wcisnąć gdzieś
Stipa kurde robi robotę, mi za dużo wymarzło tej zimy, a młode jeszcze za młode
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 12:15, 15 lip 2021

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Aaaa, jak ja Wam zazdroszczę tych wszystkich spotkań!
Kasiu, te Twoje zdjęcia przyprawiają o drżenie serca!
I powiedz mi, proszę - co Ty robisz, że po takiej zimie kwitną Ci ogrodówki, jak je zabezpieczasz?
I jeszcze te seslerie do przerzedzenia - które to? Ładne limonkowe są.
A portrety róż to chyba robisz najlepsze.
Buźka!!!
P.S. Rytualne pytanie do Kobiety przed porodem - nie rodzisz jeszcze??

Może czas na kolejny wypad do Wawy ? Słyszałam, że ostatnio dziewczyny u Ciebie były - zresztą stąd moja prośba o Leosia zaistniała.. Co ciekawe u Eweliny Leonardo niespecjalnie ponoć opiekowany zachowuje się podobnie

Cieszę się, że fotki się podobają, choć ostatnio mam wrażenie, że coś mi nie idzie Albo zwykle wychodzę je robić o nieodpowiedniej porze, ale tak jakoś mi się składa

Ogrodówkom nie robię nic - ta podsadzona hakonkami już długo u mnie rośnie, kwitnie niezawodnie, ale jest w dość zacisznym miejscu - całkiem osłonięta od wiatru, zresztą druga niska lidlowa też, bo rośnie przed płotem z tujami. Białe w ogóle grymaszą i idą out - kwiaty chyba była 2 razy w ciągu 5 lat tylko i marniutkie. ALe białe chyba z zasady są delikatniejsze.

Czyli moje kwitnące hortki po prostu mają chyba odpowiednie stanowiska bez wiatru w razie Wu. Nie osłaniam ich w ogóle.

Sesleria to z tego zdjęcia była - dość sztywna i trochę kłująca, zimozielona limonka:

Zawstydzasz mnie tymi pochwałami różanozdjęciowymi Dziękuję pięknie

Ps. Zaciskam nogi, bo torba za plecami wciąż rozwalona, niespakowana, ale leży i mnie straszy
Wzgórze chaosu 12:11, 15 lip 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)
O raju, ale wykopki... Rozkopów i bałaganu nie zazdroszczę ale zbiornik to super sprawa. My mamy wkopany betonowy, na 5 tys litrów, przy tych deszczach zapełnia się w mgnieniu oka i musimy wylewać - zyskuje na tym żywopłot tujowy pod którym jest zawsze sucho, nawet po obfitych opadach .
Mój synuś też czasem kopie, silne, młode, męskie ramiona to jest to!

Brzózek szkoda . Muszę dziś obejrzeć czy moim nic nie dolega.

5 tysiaków - no jest MOC
Brzózki oglądaj koniecznie!!! Skubanie kory relaksuje Oby na relaksie się kończyło!!!

Jeśli stracę swoje brzózki przy altanie to chyba "bede ryceć"
Fajny klimacik mi się tam zrobił, leśny busz, który kończę dopieszczać a tu taki zonk ;(

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies