Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 16:28, 07 lip 2016

Do góry
ania_wesola napisał(a)
Hej ogród masz śliczny Brzozy super, w jakiej są posadzone odległości od siebie?

Dziękuję Aniu i zapraszam do częstego odwiedzania
Brzozy posadzone w róznych odległościach, od 2 do 3,5 m, gdybym robiła to dziś odstępy zrobiłabym większe.
Mały ogród Kasi 11:16, 07 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
mi się numer jeden podoba, ale widzę, że go nie wybierzesz

Róza z rutewką świetnie wygląda i główkowate z mikołajkami, też mi się wysiały

Ja wiem, że Ty taką wybierzesz, bo to projekt inspirowany Twoją pergolą
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:15, 07 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
piękne zdjęcia Kasiu, bardzo ładny ogród się już wyklarował.
A z przetacznikiem niebieskim mam podobne doświadczenia, już mnie tak denerwuje, że chyba wywalę, one lubią sucho, a jak jest nawadnianie to ciężko o takie miejsce.

oo cenna informacja planuje własnie suchą rabate niebiesko-szaro-białą i przetacznika nie miałam na liscie
powiesz mi Edyta o jakiej odmianie piszesz?
Zielonym do góry... :) 10:40, 07 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

a ja rozszyfrowałam bom też po polibudzie, tylko Śląskiej, choć na krakowską się też dostałam i tylko 60 km od domu miałam, zgadnijcie czemu na Śląsk drałowałam, hihi

bo tyś techniczna kobitka zazdroszczę
Tu ma być ogród :) 10:35, 07 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A tutaj zdjęcie obrazuje o co chodzi na przykładzie sadzonek żurawek.

dokładnie takie z piętka Magnolia mi jeżówki urwała jak byłam u niej ostatnio. ponoć przyjmuja się bezproblemowo
moge skopiowac do siebie twoje jeżówkowe wywody?

ps. jak mebelki?
Tu ma być ogród :) 10:28, 07 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Bardzo drogo, ja swoją kupiłam za 50 zł Ma co prawda 2 m i nie jest za bardzo rozkrzewiona, ale za tą cenę to nawet się nie zastanawiałam, urośnie.

:/ ale różnica...szukam dalej
tnx
Tu ma być ogród :) 09:34, 07 lip 2016

Do góry
frezja napisał(a)
Mirela, piętka to mała kępka u podstawy rośliny z listkami..jakby taka sadzoneczka mini.

A tutaj zdjęcie obrazuje o co chodzi na przykładzie sadzonek żurawek.

Tu ma być ogród :) 09:33, 07 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Gdy trafiłam na Twój wątek pierwszą poznałam rabatę brzozową, która mnie zachwyciła i z każdym kolejnymi zdjęciami zachwyca nieustannie
Potem pod domem rabatę obsadzałaś, następnie przedpłocie i tak poznałam Twój ogród, który bardzo mi się podoba.

Jeżówkami jestem trochę załamana, dzielić co trzy lata? Kurcze jak ja nie lubię dzielenia, najbardziej dokucza mi wykopywanie w rabatach żwirowych
Wyjaśnił proszę co to znaczy roślina z piętką?

Ascot piękna, podobna do mojej Piano.
Edenka też śliczna, mam ją na liście zakupów, ale jedynie jak wypadnie jakaś roślina - miejsca już brak

Mirella, dużą mi przyjemność zrobiłaś tym wpisem

Byłoby fajnie, wszystko od początku wiedzieć, ja też uczę się na własnych błędach i jak coś posadzę, to za jakiś czas przesadzam, bo przekonuję się na własnej skórze, że coś zgrzyta, tak na przykład jest z limonkowymi żurawkami i trawą Elata Aurea, które przypala słońce, mimo, że rosną na wschodniej wystawie. Cóż, że uwielbiam ich limonkowy kolor, musze przesadzać, bo te przypalone liście drażnią i właśnie w kamieniu mam te rośliny, więc przeklinam sama siebie, że kiedyś nie przemyślałam do końca sprawy.

Obie róże warte uwagi, na Twoją Piano zwróciłam uwagę, zaraz jak pokazałaś, bo jest urocza.
Zielonym do góry... :) 09:25, 07 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

za facetem, bo ostatecznie kto inny został mężem
No wiadomo, że obsadzone to będzie git, ale teraz już dobrze rokują.

Ale rozumiem że się opłaciło jeździć

Krakus napisał(a)

a ja krakowska polibude kończyłem i jakoś rozszyfrować nie umiem ;Pja jeszcze takich niemam rozterek jak Wy ale znowu zmieniaja ponoc na stary system 8 klas...ja ostatni rocznik jestem ze starą maturą i sobie chwalę przyjemniej nikt mnie od gimbów nie będzie wyzywał

No niestety nie byłeś na WILu
Jak ty rozpoczynałeś przygodę na studiach ja ją właśnie ukonczyłam

Toszka napisał(a)

....
A nerwy mamy, bo mojemu dziecku zależy na nauce j. francuskiego. Tak sobie wymyslił. A to teraz niepopularny języki i nie zawsze idzie w parze z poziomem gimnazjum.

Ty wiesz taki syn to skarb Trzymam mocno kciuki aby się dostał.
Wiesz nie rozważałam tego co piszesz o tym liceum - no bo faktycznie to ten rocznik bedzie zdwojony w pierwszej klasie - no ale chyba i tak będą musieli iść innym programem. Francuskiego uczyłam sie przez cztery lata liceum i ...wstyd się przyznac czasem spałam w pierwszej ławce
Kasia73 napisał(a)
Konieczki to Twoje ZIM to coś z budownictwem lub architekturą? Pytam bo córka startuje i jestem ciekawa zadowolona jesteś? Priv

Ps
Moje drugie dziecię "maszyna losująca" wczoraj wreszcie wylosowała w tym gimnazjum które chciałam jupi, ale za te punktowane konkursy kuratoryjne ^*+{ to kuratorowi wiadro gruzu życzę

Ja konczyłam Konstrukcje Budowlane i Iżnynierskie na WILu, ZIM kończyła Kasia też na budownictwie. Ja kocham swoją robotę
nawigatorka napisał(a)
Wiecie tak Was czytam a dzieci mam jeszcze w przedszkolu i nad wyborem podstawowki sie dopiero zastanawiam i widze ze im dalej tym gorzej bedzie...niestety.
Dzielnosci Wam zycze. i sobie

Asia trzeba wierzyć że bedzie ok

Pozdrawiam wszystkich rozterkowiczów. Głowa do góry - ja z tych co zawsze widzi jakąś nadzieję
Ogrodowy song 08:16, 07 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ewcia, ale Ty masz wyrośnięte pomidorki i donice pięknie obsadzone!
Róża AB ze stipą ślicznie się komponuje, w zeszłym roku już prawie miałam ją kupić, ale jakoś do tego nie doszło, jak teraz fotki oglądam to znów mnie kusi.

Na pomidorki czekam, ogórki już podjadamy pojedyńcze sztuki i odpukać, ale OW pomaga. Jak porównuję AB z Pastellą to mam wrażenie,że bardzo podobne..ta druga ma jakieś brązowe plamki a pierwsza zdrowiutka. Bardzo je lubię i Ty się nie zastanawiaj...moje AB w objęciach stipy i dodatkowo obok hortek. Czekam na efekt
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:54, 06 lip 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Ogród cudnie dopieszczony, skrzynie miodzio!

Jak nazywa się ta trawa ze zdjęcia?
Ogrodowy song 23:51, 06 lip 2016

Do góry
Ewcia, ale Ty masz wyrośnięte pomidorki i donice pięknie obsadzone!
Róża AB ze stipą ślicznie się komponuje, w zeszłym roku już prawie miałam ją kupić, ale jakoś do tego nie doszło, jak teraz fotki oglądam to znów mnie kusi.
Ogród Marty 23:49, 06 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Pięknie Ci stipa wyrosła, fajnie, że Ci się udało z nasionkami.
Czy ta lawenda to Viva z O? Twoja intensywnie niebieska, ładnie wygląda.
A w ogóle to znowu się powtórzę, że w ogóle nie znam Twojego ogrodu, gdzieś Ty te wszystkie rośliny pochowała jak u Ciebie byłam ? pięknie jest!

Też się cieszę, że mi tak fajnie urosła, chociaż nawadniania nie ma. Dzięki za nasionka
Viva z O jest przy różach, a ta przy bukszpanach i tawule to NN. NN ma intensywniejszy kolor, krótsze kwiatostany i nie pokłada się tak jak moja Viva.

Gdzie się pochowały?- zgubiły wtedy ubranka i wstydziły się pokazać Fajnie, że Ci się podoba
Tu ma być ogród :) 23:41, 06 lip 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Jak to mowia-najchętniej pod latarnia
Jestem bardzo ciekawa tych poduch. Coś czuję że będzie Wow

Poli, mówią też "nie chwal dnia przed zachodem słońca" więc jeszcze się wstrzymajmy z ocenami
Ogród Marty 23:39, 06 lip 2016

Do góry
Pięknie Ci stipa wyrosła, fajnie, że Ci się udało z nasionkami.
Czy ta lawenda to Viva z O? Twoja intensywnie niebieska, ładnie wygląda.
A w ogóle to znowu się powtórzę, że w ogóle nie znam Twojego ogrodu, gdzieś Ty te wszystkie rośliny pochowała jak u Ciebie byłam ? pięknie jest!
Tu ma być ogród :) 22:53, 06 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

to masz fajnie, ja się krawcowej naszukałam a koniec końców prawie pod nosem znalazłam i jeszcze dała najlepszą cenę, ciekawe czy ładnie to zrobi, ale po tym jak zobaczyłam jakie piękne narzuty patchworkowe robi to nabrałam do niej zaufania - niedługo się wszystko okaże.

Jak to mowia-najchętniej pod latarnia
Jestem bardzo ciekawa tych poduch. Coś czuję że będzie Wow
Tu ma być ogród :) 22:47, 06 lip 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
O tak właśnie babcia min zadaszenie z kodury probje szyc :/

to masz fajnie, ja się krawcowej naszukałam a koniec końców prawie pod nosem znalazłam i jeszcze dała najlepszą cenę, ciekawe czy ładnie to zrobi, ale po tym jak zobaczyłam jakie piękne narzuty patchworkowe robi to nabrałam do niej zaufania - niedługo się wszystko okaże.
Tu ma być ogród :) 22:17, 06 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Wypoczynek się robi, a ja oczekuję na koniec prac, aktualnie konstrukcja jest na ocynkowni, pianki za dwa dni do odbioru, materiał i zamki mam już w domu.
Pokrowce na poduchy będzie robić krawcowa, ja do takich rzeczy mam dwie lewe ręce, a poza tym do szycia kodury to już maszyna przemysłowa potrzebna.
O tak właśnie babcia min zadaszenie z kodury probje szyc :/
Tu ma być ogród :) 22:08, 06 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Oj kurczaki nie wiem co masz do tej brzozowej bo wygląda świetnie, a te berberysy genialnie dodają pazura całości

Może faktycznie się czepiam, będę teraz spoglądac na nią łaskawszym okiem
Tu ma być ogród :) 22:05, 06 lip 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Czekam na wypoczynek nie jestem na bieżąco więc zapytam jak tam poduchy? Ktoś będzie szyl czy sama ?

Wypoczynek się robi, a ja oczekuję na koniec prac, aktualnie konstrukcja jest na ocynkowni, pianki za dwa dni do odbioru, materiał i zamki mam już w domu.
Pokrowce na poduchy będzie robić krawcowa, ja do takich rzeczy mam dwie lewe ręce, a poza tym do szycia kodury to już maszyna przemysłowa potrzebna.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies