Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Luki 21:54, 06 lip 2016

Oj kurczaki nie wiem co masz do tej brzozowej bo wygląda świetnie, a te berberysy genialnie dodają pazura całości
lindsay80 22:01, 06 lip 2016

nawigatorka napisał(a)
oj przepraszam jakos przeoczyłam.ona taka jest bo jest mloda.jaka kezak bedzie mial sam w sobie 45 cm srednicy to re dlugie kwiaty beda wygladaly proporcjonalniej.i wcale nie jest u Ciebie blada.a Ty masz ja z Obi?kiedy sadzona?

Pocieszyłaś mnie Asia, nie będę na nią narzekać, tylko poczekam aż się zagęści.
Rzeczywiście zauważyłam, że u mnie w pełnym rozkwicie wcale taka jasna nie jest, na razie tak się wydaje bo rzadka, ale jak kwiatów będzie dużo to efekt na pewno będzie lepszy.
Kupowałam w Obi, ta co na zdjęciach sadzona jakoś w lipcu ubiegłego roku, ale mam też taką sadzoną jakiś dwa miesiące temu, sporo mniejsza, ale też kwitnie.
lindsay80 22:05, 06 lip 2016

siakowa napisał(a)
Czekam na wypoczynek nie jestem na bieżąco więc zapytam jak tam poduchy? Ktoś będzie szyl czy sama ?

Wypoczynek się robi, a ja oczekuję na koniec prac, aktualnie konstrukcja jest na ocynkowni, pianki za dwa dni do odbioru, materiał i zamki mam już w domu.
Pokrowce na poduchy będzie robić krawcowa, ja do takich rzeczy mam dwie lewe ręce, a poza tym do szycia kodury to już maszyna przemysłowa potrzebna.
lindsay80 22:08, 06 lip 2016

Luki napisał(a)
Oj kurczaki nie wiem co masz do tej brzozowej bo wygląda świetnie, a te berberysy genialnie dodają pazura całości

Może faktycznie się czepiam, będę teraz spoglądac na nią łaskawszym okiem
siakowa 22:17, 06 lip 2016

lindsay80 napisał(a)

Wypoczynek się robi, a ja oczekuję na koniec prac, aktualnie konstrukcja jest na ocynkowni, pianki za dwa dni do odbioru, materiał i zamki mam już w domu.
Pokrowce na poduchy będzie robić krawcowa, ja do takich rzeczy mam dwie lewe ręce, a poza tym do szycia kodury to już maszyna przemysłowa potrzebna.
O tak właśnie babcia min zadaszenie z kodury probje szyc :/
lindsay80 22:47, 06 lip 2016

siakowa napisał(a)
O tak właśnie babcia min zadaszenie z kodury probje szyc :/

to masz fajnie, ja się krawcowej naszukałam a koniec końców prawie pod nosem znalazłam i jeszcze dała najlepszą cenę, ciekawe czy ładnie to zrobi, ale po tym jak zobaczyłam jakie piękne narzuty patchworkowe robi to nabrałam do niej zaufania - niedługo się wszystko okaże.
polinka 22:53, 06 lip 2016

lindsay80 napisał(a)

to masz fajnie, ja się krawcowej naszukałam a koniec końców prawie pod nosem znalazłam i jeszcze dała najlepszą cenę, ciekawe czy ładnie to zrobi, ale po tym jak zobaczyłam jakie piękne narzuty patchworkowe robi to nabrałam do niej zaufania - niedługo się wszystko okaże.

Jak to mowia-najchętniej pod latarnia
Jestem bardzo ciekawa tych poduch. Coś czuję że będzie Wow
lindsay80 23:41, 06 lip 2016

polinka napisał(a)

Jak to mowia-najchętniej pod latarnia
Jestem bardzo ciekawa tych poduch. Coś czuję że będzie Wow

Poli, mówią też "nie chwal dnia przed zachodem słońca" więc jeszcze się wstrzymajmy z ocenami
MirellaB 08:43, 07 lip 2016

Gdy trafiłam na Twój wątek pierwszą poznałam rabatę brzozową, która mnie zachwyciła i z każdym kolejnymi zdjęciami zachwyca nieustannie
Potem pod domem rabatę obsadzałaś, następnie przedpłocie i tak poznałam Twój ogród, który bardzo mi się podoba.

Jeżówkami jestem trochę załamana, dzielić co trzy lata? Kurcze jak ja nie lubię dzielenia, najbardziej dokucza mi wykopywanie w rabatach żwirowych
Wyjaśnił proszę co to znaczy roślina z piętką?

Ascot piękna, podobna do mojej Piano.
Edenka też śliczna, mam ją na liście zakupów, ale jedynie jak wypadnie jakaś roślina - miejsca już brak
frezja 08:57, 07 lip 2016

Mirela, piętka to mała kępka u podstawy rośliny z listkami..jakby taka sadzoneczka mini.