Buczka będę raczej wyprowadzać z koroną wyżej, jak brzozy.
I zdjęcie od choin zza suchego oczka (które nie jest na razie skończone)- zdjęcie szerokim kątem co ja tam z tyłu posadzę zanim te drzewa urosną?
Te kotki rozplenic są bardzo ładne aż trudno uwierzyć, że takie niebezpieczne.
I nowe przymierzanie grujeczników, oba wysunęlam lekko przed tego, co posadzony, ten duży rośnie dokładnie 4,5 od pieńków choin. W takim ustawieniu są co ok 4 m od siebie i buka (pi razy oko )
Tak z brzozami
Kompostownik zakryty przez maliny
Moja młodzież 1szt przerzuciła mi kompost do drugiej komory
Koniec zdjęć , jeszcze tylko brzoskwinie
i szpaler hortensji z judaszkiem na czele
Widać tył domu i ten narożnik co brzoskwinia rośnie nad suchą rzeką
Za oczkiem takie rabaty niżej położone , jedna nie ma nazwy to tu na zdjęciu
dalej żwirowa ścieżka i i rabata bylinowa
Marta, dziękuję Ci bardzo za szczegółowa analizę Nie mogłam długo zasnąć, bo myślałam co tu zrobić.
Doszłam do podobnych wniosków. Wsadzimy tylko 2 drzewka, trzecie zostanie.
Przesadze do dużej donicy i zadołuję. Moja mama buduje domek letniskowy, to może po budowie sobie posadzi a jak nie to znajdę mu nowego właściciela
Buczek to buk Rohanii, w tej chwili ma jakieś 1,5 m. Ale miejsce mu chyba pasuje, jak go nornice nie podgryzą to powinien dać radę.
Taka fotkę znalazłam z 27 sierpnia zeszłego roku jak planowałam jego sadzenie taki widok jak się wychylę z południowego okna salonu
Na nowej rabacie koło tarasu mam różę okrywową NN
Słomiane kwiatki
Stoję przy nowej rabacie i patrzę na mały zagajnik brzozowo sosnowy, a pod nim hortensja ogrodowa jak zwykle przemarzły pąki, 5 różaneczników Rasputin zeżarte przez sarny, tawułki przyschły w te upały więc nie kwitły, tylko hosty F.Williams jako takie