Zapomniałam wcześniej to zrobić, niemniej z dużą przyjemnością wspominam autorkę/ofiarodawczynię tej uroczej skrzyneczki
Pozdrawiam Martuś
A to mojego autorstwa kompozycja jesienna.
Ostatnie zdjęcie to kolejne donice upchane w ogr.zim.
Jeśli ktoś rozpoznaje do jakiej rośliny należą te szablaste liście, kwitnąca na wysokiej łodydze małymi kwiatkami (poszukam foty z kwiatem), umieszczone w prawym rogu zdjęcia - to proszę o podzielenie się swoją wiedzą
Duże drzewo "Beniaminka" też czeka na stosowną miejscówkę
W ogr.zim. ciasno, jeszcze trzeba zorganizować nowe stanowiska.
Dwa duże oleandry, jeden przycięłam w 1/3, drugi ma pąki kwiatowe i szkoda mi ciąć.
Gaura w donicy, co z nią zrobić?
Witam, mój pierwszy ogród, pierwszy problem i w związku z tym pierwszy post na forum. Pozdrawiam wszystkich i proszę o pomoc. Na podstawie dostępnych tu zdjęć i wypowiedzi fachowców typuję, że mam problem z osutką lub białą zgnilizną drewna. Podpowiecie co to może być?
no i październik...
przyznam, że mam takie ciagłe odczucie odnośnie tej dużej rabaty, że za dużo się tu dzieje. Brakuje mi takiego spokoju na niej... zwłaszcza teraz gdy całość się coraz bardziej rozrasta...
W porę udało się zabezpieczyć większość donic, pozostały do wniesienia kordyliny, pelargonie i pewnie jeszcze jakieś znaleziska
W domu i ogrodzie zimowym zrobiło się ciasno, na razie trwa próba jakiegoś uporządkowania tego zielonego dobra
Sundeville (Mandeville) 5 donic stanęło na parapecie w pokoju, gdzie możemy regulować temperaturę.
w sierpniu ubiegłoroczna, potrójna rabata szalała... hortensja nabiera masy, podobnie jak jeżówki - te mnie zaskoczyły!
wrzesień 2021 - to miesiąc traw jak dla mnie! red barony oszalały
Tak było kilka dni temu, dzisiaj wszystko zmrożone, szron na trawie, dalie zakończyły sezon, chociaż niektóre jeszcze pełnią wartę
6 października:
a dzisiaj:
Ja mam dwa rodzaje prosa te tu widoczne oraz Heavy Metal. Oby dwa gatunki maja zwarty pokroj i te drugie mam przed domem i tez jest posadzone w ziemi gliniastej. Ale kiedyś miałam proso które się pokładało chociaz rosło w piaszczystej ziemi . Chyba to była odmiana Prairie Skies- okropne było nie do ogarnięcia )
To ten cudak)
Agatko! Fantastyczne widoki. Bardzo lubię te strony, a jesień jest tam magiczna.
Czytam, że Twój ogród będzie w TV, bardzo się cieszę, że będzie można go zobaczyć tak jakby na żywo. Super!!! Nie mogę się doczekać.
Pozdrawiam.