Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

Basieksp 09:51, 11 lis 2021

Haniu miłego, spokojnego świętowania
Milka 09:59, 11 lis 2021

hankaandrus_44 napisał(a)

Iruś, świętuję, chociaz pogoda nie dla mnie, Dziś mżawka. Dobrze, że nie muszę wychodzić.
Cieszmy się, że możemy ten dzień odpowiednio świętować. Ktoś się o to przed nami starał. U mnie taka pamiątka po jednym z wielu. Cześć ich pamięci.

Piękna.
I dobrze, że w domku. Wczoraj był kontrahent, mieszka dość blisko ciebie, przeprowadził się z Warszawy i opowiadał, że trzeba się do klimatu nowego przyzwyczaić, że jest inaczej. Marzli, te mżawki itd. Ale mówi powietrze bardzo świeże. I chwali sobie.
o 2 kosach nie myśl!!! Za dużo tych powiedzeń o okrągłych liczbach, nieustanie cię podziwiam, buziaki
hankaandrus_44 10:47, 11 lis 2021

Ja jestem do pogody u mnie przyzwyczajona od półwiecza. Ale dla ogrodow jest to kapryśny klimat. Mimo ciepłych zim, są one jednak wilgotne i przez pół roku wilgoci mamy aż nadto, co nie sprzyja niektórym roślinom, na ten przykład różom.

Ale i tak cieszę się, że ten ogród mam. 4 miesiące od listopada do końca lutego jakoś wytrzymuję. Potem już słońce wyżej i jest weselej.

Milka 17:42, 11 lis 2021

Hanuś, no domyślam się, że wytrzymujesz. Te miesiące zlecą szybko, bo czas mam wrażenie stale przyśpiesza. My się natyraliśmy, wszystko obolałe, rankiem minie. Ale ile jeszcze do zrobienia i żadne fanaberie, tylko to co konieczne.
Piękne koraliki.
Jesteś dla mnie wzorem, myślę że dla wielu osób na forum, dobrej nocki
Rumianka 21:08, 11 lis 2021

To fakt...Haniu jesteś super kobitka...jak się mówi ..."i do tańca i do różańca"...
Basieksp 23:05, 11 lis 2021

A widzisz Haniu, ja też tak trochę bliżej morza i pewnie powietrze u mnie też bardziej wilgotne, o tym nie pomyślałam, hmm, ale róż jakoś za dużo nie mam, chociaż robię do nich co jakiś czas podchody z różnym skutkiem, narazie średnim, jedynie ta dzika i okrywowa ładnie u mnie rosną
hankaandrus_44 23:25, 11 lis 2021

Dziękuję za miłe słowa. Zwlaszcza przed snem. Może jakiś dobry sen się przyśni?

Miłej nocy dla Was.

Basilikum 14:22, 12 lis 2021

Haniu ja to juz calkiem spozniona z zyczeniami
Wszystkiego co Ci potrzeba do szczescia i ogrodowej pogody kiedy trza.

Caluiam Cie mocno

hankaandrus_44 16:20, 12 lis 2021

Izeczko, dziękuję , i jeszcze raz dziękuję. Przyda się dla mnie pogodowy dzień jak najbardziej. Jeszcze po niedzieli jakieś plusy będą, to może się uda pogoda ogrodowa.

Tobie życzę wyjścia na prosta ze zdrowiem, i żeby żadna ch...ra Ciebie nie spotykała. Trzymaj się ciepło, ważne, zeby [po rozgrzaniu, nie chłodzić sie w przeciągu.
ElzbietaFranka 23:04, 12 lis 2021

Haniu!!!

Ja to już na samym ogonie z życzeniami, ale dobrych życzeń nigdy nie za duzo

Wszystkiego dobrego zdrowia najwięcej i wszystkiego co sobie życzysz.
Pisałam już wcześniej, że jesteś na forum dużym autorytetem. Milka też tak twierdzi więc musisz się trzymać jak najdłużej aby nam doradzać w różnych sprawach.

To dla ciebie niech zapach się roznosi

Pozdrawiam