Nic im nie będzie ładne sadzonki mają metki licencjonowane o ile dobrze widzę. Bardzo dobry wybór o ml oge miec Princes Aleksandra... Nie jestem pewna. Na pewno mam Munstead Woody piękna róża zapach na odległość się rozlega tylko pisadz tak aby nie była wystawiona na największy skwar mogą płatki się zważyć. Przynajmniej u mnie tak jest. Przykrywam ja pielucha tetrowa a na wyjazd robię jej parawan. A gdzie kupowałas. Chyba poznaje po wiązaniach sznurkiem jsk kupowałam Oliwie z Flor...
Hanuś pospacerowałam dzięki Tobie brzegiem morza Dziękuję
A nie na spacer przyleciałam tylko zdrówka życzyć KochanaTo najważniejsze by zawsze być w formie i tego życzę, a prócz tego słonecznej pogody by takich spacerów jeszcze dużo było
Taki wiosenny bukiecik zostawiam i oby do wiosny Haneczko
Figa jest w donicy. Czeka cierpliwie na jakiś ciepły mur. W zimie dołowana w szklarni, latem pod chmurką. Nie wszystkie dojrzały i mają takie czarne kropki, nie jemy ich, nie wiem, co to jest za grzyb.
Część pustych pojemników- donic przygotowałam do zimy, żeby woda nie zamarzała w środku.
Bardzo się cieszę, że mimo brzydkiej pogody, siąpiącego deszczu, przymrozków i wiatru, ciągle jest co przynieść do domu i wstawić do wazonu. Mam z tego taką frajdę, jak nie wiem, latem się tego nie docenia, a jesienią i wiosną każdy kwiatek cieszy potrójnie
W zeszły łikend też wyłowiłam część pistii, tzn. te najładniejsze, do przechowania w domu. Zobaczymy, jak się uda, fajnie wygląda w domu
Trochę kwiatków przywiozłam w aparacie
Agnieszka te berberysy są ładne cały sezon. Jak zaczynają wiosnę piękny kolor listeczkow (wiosna młode pędy po przycięciu) a jesienią jak widzisz polecam.
Jednak trzeba je przycinać i trzymać je w ryzach.
Zdrowe są tylko kwitnienie byle jak, liście żółte już obleciały.
Monika nie mam jeszcze miałam kupić w tym roku. Najpierw czekałam miały być w pobliskiej szkółce i nie dostarczyli później wakacje już jej nie szukałam
Princes Diana właśnie kwitnie na pędach starych i tegorocznych.
Przynajmniej bym jedna ogrodowej kwitnąca miała.
Moja ogrodowa tylko raz kwitła w pełni w 2018 roku. Wiosna nie było przymrozku. Ma bardzo ładny różowy kolor.
Milus co jak co ale ja podlewam mam swoją studnie to wody nie żałuję.
Tak jak napisałam chyba mają za mało światła. Jeszcze wiatr im może dokuczać. Tuje trochę podrosły więc może będą lepiej zimę przechodziły.
Inna sprawa jak wiesz w tym roku rododendrony słabo kwitły jaka to przyczyna paczki kwiatowe zbrązowiała może zmarzły nie wiem.
Mam jednego rodidendrona co przy domu ten jest zawsze niezawodny. Trochę go tam robak obgryza ale kwitnie i ładnie rośnie. Ta dziura to efekt zrywania przekwitlych kwiatów.