Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

zawitka 09:36, 09 paź 2021

Wszystkie babcine kfffiotki są i ładne i dobrze kwitna.Nic się prawie przy nich nie robi.

hankaandrus_44 09:47, 09 paź 2021

To prawda, Halinko. Posadzisz i masz. Niktófe same się sieją, a niektórym trzeba trochę pomóc. Ale i tak sa niezawodne!

gogo 14:44, 09 paź 2021

Haniu, dzięki za nazwę miskanta, ale ten Malepartus dla mnie za duży.
Masz rację, kiedyś były normalne godziny pracy, miał człowiek po południu dużo czasu dla dzieci.
A teraz ledwie się z nimi widzi po powrocie z pracy, a już muszą iść spać, kiepsko

Babcine kwiaty rzeczywiście niezmiennie piękne
hankaandrus_44 15:29, 09 paź 2021

Grażynko, nie dziwię się, że małżeństwa nie chcą mieć dzieci. Już z jednym jest problem, bo w rzeczywistości obcy ludzie go wychowują, żłobek, przedszkole, szkoła, studia. A w rodzinie jak trybiki w zegarku. Wszystko na czas, bo się nie zdąży. Zostaje weekend, ale trzeba dom ogarnąć, zakupy na cały tydzień, a tu jeszcze sklepy w niedzielę nie czynne. Jak żyć? I po co?

Gonimy za mrzonkami, żeby dorównać sąsiadom, albo żeby pokazać rodzinie na co nas stać? Tracimy bliskość rodzinną, nie umiemy docenić drobnostek, chcemy od razu mieć wszystko, tu i teraz. Stąd te frustracje, że w domu i w ogrodzie nie ma jak w żurnalu, i żeby można było w nim posiedzieć. A ja nawet ławeczki w nim nie mam. Stać mnie na nią, ale po co. Nie usiedzę. A jak goście się trafią, to ustawię rozkładane krzesełka albo kocyk i też fajnie.

Życzę wszystkim spokojności, bo różnie to może być w tym naszym świecie. Jeden strzał i wszystko może się posypać. Głosujcie i wspierajcie mądrych ludzi, a nie nawiedzonych oszołomów. Szczepcie się kiedy wam radzą, bo radzą dobrze.

Żeby nie szczepienia, pół narodu chodziłoby z dziobami po ospie, a drugie pół chorowało na koklusz, polio, i inne bronchity. Wygrywają nie ci co wiedzą lepiej niż wszyscy, tylko ci co umieją wyciągnąć właściwe wnioski.

Zdrowia wszystkim życzęi słonecznej jesieni.

zawitka 08:44, 10 paź 2021

Ale piękne zdjęcie to powyżej.
hankaandrus_44 10:48, 10 paź 2021

Halinko, prawda, że piękne! Powtórzymy na zachętę dla słoneczka.

Basieksp 10:59, 10 paź 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Halinko, prawda, że piękne! Powtórzymy na zachętę dla słoneczka.

No są ładne czasami się na nie wkurzam, ale o tej porze i nawet później, one są, i są, i cieszą czasami aż do silnych mrozów
hankaandrus_44 11:35, 10 paź 2021

Zgadza się. Rudbekia, to pierwszy kwiatek u mojego wnuka 5-latka, który zapamiętał z koloru. Ja nie raz się przy nim mylę, ale on mnie poprawia, i się cieszy, że babcia zapominalska jest.

A skoro ma być słonecznie, to proszę bardzo, jeszcze kwitną dzielżany, ale kolor już niknie.

Alija 12:54, 10 paź 2021

Piękne słoneczne kwiaty jesieni, rudbekie były ulubionymi kwitami mojej Mamusi,
przez to ma do nich sentyment.
Hanusiu, bardzo prawdziwie piszesz o dzisiejszym świecie, dlaczego ludziom brakuje takiego zwykłego zdrowego rozsądku, wszystkim wydaje się, że najmądrzejsi, chcieliby mieć wszystko, jak na reklamach, a reklama to nie prawdziwe życie.
Miłej niedzieli.
hankaandrus_44 16:51, 10 paź 2021

Niezbyt miłe zakończenie dnia. Wpadłam na chwilę do ogrodu, i niestety, był u mnie przymrozek, koniec dalii. Jeszcze całkiem nie ścięte, ale kwiaty zmrożone. I znów mnie czekają wykopki.

Dobrze, że szparagowa fasola już w domu, bo też zmrożone liście. No i tyle by było wspomnień z lata.