Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Liliowo i kolorowo:) 21:35, 25 cze 2014

Do góry
Pięknie i kolorowo u Ciebie i lilie już kwitną u mnie tylko kilka na razie zakwitło. Veilchenblau ostatnio oglądałam na zywo u Vivy, obydwie macie je imponujace a ja mam ochotę sobię ją kupic ale muszę sie za miejscem i pergola rozejrzec bo wielka rośnie.Pozdrówka.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:15, 25 cze 2014

Do góry
Przepiękne kolory! Takie purpurowe lilie muszę zakupić!

Ps. Wczoraj skasowałam słupek, pierwszy raz od 20 lat....
Moja działka. 20:44, 25 cze 2014

Do góry
Kompocik z czereśni zawsze mile widziany. Ja jednak nie robię kompotów z lenistwa mrożę owoce i gotuje przed obiadem kompot. Róze i lilie śliczne. Pozdrówka.
Zakątek z fioletową ławeczką 20:20, 25 cze 2014

Do góry
Kindziu, jak ta róża taka rośnie, to moja kratka będzie za mała A hortensje dziś nawóz dostały, może się zlitują nade mną i pokażą jakie mają kwiaty A lilie mi łamią jak nie idą po chodnikutylko na skróty !
Ogród z łezką 20:17, 25 cze 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

Nudzi Ci się jak nic....no to już rewolucja!

Wcale mi się nie nudzi, jeszcze się do książki od Kasi nie zabrałam...dość spora ta rabata jest...nawet roślin nie chcę liczyć...i dopiero tam ponad 100 sadzonek buksika sadziłam, ale nie tam powinien być, tylko na obrzeżu i stąd ta rewolucja zaczęła mi kiełkować. I te berberysy, lilie, sasanki, orliki, róże, piwonia...nawet nie chcę myśleć co tam mam jeszcze...
Zakątek z fioletową ławeczką 19:46, 25 cze 2014

Do góry
Na prawdę elegancko Ci ta rabatka wyszła, podoba mi się
New Dawn będzie Ci się pięknie przewalać przez ten trejaż, za 3 lata tam busz będzie
U Ciebie łamią lilie, u mnie piłką, albo tyłkiem załatwiają. I też mnie boli, mimo, że mam sporo lilii...
Ogrodowe czasem focha strzelają, różnie z nimi bywa. Dlatego już ich nie mam, ale u Uli rosną i ją cieszą. Zasil je magiczną siłą do hortensji, jeszcze mogę kwitnąć w tym roku
Liliowo i kolorowo:) 17:43, 25 cze 2014

Do góry
Marta7 napisał(a)
Danusia cudnie u Ciebie,teraz niezaprzeczalnie dla mnie królową Twojego ogródka jest Twoja wnusia a druga w kolejce do tronu to róża Veilchenblau,roztacza swój urok na cale Twoje królestwo,kiedy moja taka będzie....
Lilie i inne bóstwa też wzbudzają mój zachwyt,ot żyć i nieumierać!
Pozdrawiam serdecznie

Martus dziekuje Ci kochana i tez tak mysle jak i Ty) A roza jest boska powalila juz nawet hibiskusa bo taki ogrom kwiecia i ten zapach) Jest boska pomimo, ze kwitnie tylko raz: A jak Twoja? Pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 17:39, 25 cze 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Normalnie szał kolorów, że tak szybko lilie u ciebie, moje się ociągają
i widzę, że gość malutki był, jak wyjechała, smutno, ale pewnie w odwiedziny się wybierzesz...nadal nie pada, zgroza! deszcz, to deszcz..
pozdrawiam Danusiu

Irenko dwie malutkie były i to dlugo, nacieszyłam sie No i znowu do nastepnego razu. Poki co nie wybieram się bo z mamą coraz gorzej to mi nikt nie zostanie na dłuzej ale jak sie polepszy to zaraz sie wybiore U Ciebie juz pieknie lilie kwitną i liliowce u mnie jeszcze liliowce w pąkach i tez deszczu brak im, dzis popadalo tyle co wcale. Pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 17:36, 25 cze 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Danuś same moje ulubienice pokazujesz...róże, lilie...cudne!

Teraz domu opustoszał, znowu się musisz przyzwyczaić, dobrze, że chociaż Kropka jest

Pozdrawiam serdecznie Danusiu

Kasiu trudno jest sie przyzwyczaic a Kropka to diablica okropna
Lilie to ja mam kiepskie w tym roku i mus zakupic na wiosne bede sadzic bo nie wyobrazam sobie ogrodu bez nich. Mam plagę nornic, slimakow i innych nie powiem co Pozdrawiam Kasiu serdecznie Twoj ogrod taki wymuskany zupelnie inny od mojego, masz taki porzadek
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 17:13, 25 cze 2014

Do góry
Uzupelniony domek - ale bez owadow - chyba za pozno wywiesilismy? Cegly z Grecji

Lilie - oddam Mamie w ten weekend

Roze

Pomponella

Bonica *85

The Fairy

Pastella

Stadt Rom, przed nia werbenka

Ta ma za duzo galezi, nie sprawdzilam nazwy, ale ma za bardzo pomaranczowe kwiatki jak dla mnie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:39, 25 cze 2014

Do góry
Marto liliowce i lilie już w blokach startowych, ale przez zimne noce nic się nie rozwijają, a jak już to kwiaty nawet nie chcą się otworzyć do końca..

Agato a ja nie mam żadnego swojego zdjęcia które by się nadawało.

Rozchodniki to czysty przypadek bo myślałem, że kupiłem inne, a okazały się niebieskie, ale podoba mi się i za rok powinien być świetny efekt. Rozchodniki rosną u mnie w wielu miejscach, na skalniaku tylko dwa maleństwa

Turzyca to Prairie Fire.

No, a liliowcom bardzo nie sprzyjają zimne noce, ale nic nie pozostało jak tylko czekać na kwitnienie.
Jeden jak do tej pory cały się otworzył
Zakątek z fioletową ławeczką 16:13, 25 cze 2014

Do góry
Lilie w ilości hurtowej aż dwie sztuki też będą kwitłyJaka radość

I druga, zawsze ktoś mi ją łamał, bo w takim miejscu rośnie
Liliowo i kolorowo:) 08:48, 25 cze 2014

Do góry
Danusia cudnie u Ciebie,teraz niezaprzeczalnie dla mnie królową Twojego ogródka jest Twoja wnusia a druga w kolejce do tronu to róża Veilchenblau,roztacza swój urok na cale Twoje królestwo,kiedy moja taka będzie....
Lilie i inne bóstwa też wzbudzają mój zachwyt,ot żyć i nieumierać!
Pozdrawiam serdecznie
Moja działka. 08:11, 25 cze 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
I na dobranoc

Dzień dobry Bogusiu
Wóz załadowany superowo
Piękne kwiatuchy róze lilie cudne
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 00:20, 25 cze 2014

Do góry
admete napisał(a)
Działam sprzatam ogarniam, dosadzam niedobitki, małe zakupy bazarowe, lilie przywiezione przez mamę.....2 dni zajęło mi i mamie wyrwanie chwastów w warzywniku i tak nie ma czasu nawet na spokojnie zajrzeć na forum .
Doba za krótka ale chyba wszyscy mamy i odczuwamy tak samo .

Zaczęłam robić porządki w cebulowych i już widzę że to zabawa na dobre kilka dni - najgorsze jest to że mam wymieszane tulipany i nie wiem jak je teraz sadzić ....może dam w jedno miejsce i będzie kolorowy misz masz niespodzianka??? - a na rabaty kolorowe dokupię nowe wiadomych kolorach - nie wiem.....zobaczę jak zacznę je wyjmować i dzielić

Nie wiem czy starczy mi sezonu żeby doprowadzić wszystko do perfekcji .
Niedługo moje chłopaki będą miały już wolne od przedszkola więc mam nadzieję mieć wreszcie więcej czasu na pracę w ogrodzie.................

szkoda ze tulipany nie są jak krokusy...że po kolorze cebuli można trafić kolor kwiatków! ja starałam się opisać,ale wiem że będzie dupcia zbita z tych moich opisów bo na dworze zmokły i pewnie nic z długopisa już nie widać! Ale będzie dobrze!!

i zupełnie nie rozumiem Twojego doła. Masz piękny ogród, on potrzebuje chwili żeby podrósł. Masz jakiś urlop w planach? Ja już po tygodniu stwierdziłam świetne zmiany,więc czasem dobrze wyjechać

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:43, 24 cze 2014

Do góry
Przyszłam sprawdzić, czy lilie już kwitną, a trafiłam na kolorową sesję.
Uwielbiam Twój skalniak i jego okolice.
Mój 4 arowy azyl... 23:28, 24 cze 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Basiu ja nie wiem jaki ty masz areał w tym swoim ogrodzie, przeleciałam 20 stron do tyłu i naliczyłam kilkadziesiat róznych gatunków, w tym kilkanascie których nazw nigdy nie słyszałam........jaka róznorodnośc i fachowość, znajomość nazw i szczegółów... że np u szłwi to sa przylistki a nie kwiety - szacun wielki !
Chyba ty razem z Ania Monteverde i z Małą Mi macie spośród naszego ogrodowiskowego grona takie bogactwo roslin u siebie i do tego taka wiedzę, nie licząc oczywiscie Danusi czy Finki ale u nich to wynika niejako z ich zawodowych działań.
Piekne masz lilie- te brazowe, takie niespotykane, śliczne róże i inne rosliny tez cudne. Pozdrawiam !

Bo, Małgosiu, ja kocham byliny Inne też, ale bliny, to moje ulubione. A że jest ich tyle, to i u mnie muszą być
Z tą wiedzą cokolwiek przesadziłaś. Jednak lata praktyki i ustawiczne uzupełnianie wiedzy robią swoje.
Nigdy nie doścignę w różnorodności roślin np. Dzidki, ale gdybym miała wielki ogród a nie działeczkę, to kto wie?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:13, 24 cze 2014

Do góry
Łukasz... przyszłam podziękować za piękne fotki.. za miłe słowa i za to że byłeś

Cieszę sie, że na fotach wspólnych jesteś usmiechniety.. powinieneś robić to częściej Tylko dlaczego mam jedne paluch w górę a drugi w dół??? Przecież sie nie rozdwoisz
Ale to całą ja... wielki chaos... i super, że potrafisz to strawić ze stoickim spokojem .. przyjeżdżaj na liliowce i lilie i inne pachruszcze...
Roślinki w szkółkach krzyczały jak głupie.. nawet ja sie nie oparłam.. a Ty twardziel .. i kupiłeś tylko 2 trawki.. ja ostatniego dnia z Pszczółką ... kupiłam 4 roślinki... 2 już upchałam...

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:55, 24 cze 2014

Do góry
Danusiu ogromnie dziękuje za zdjęcia i rozmowe, chociaż krótko i o wiele rzeczy chciałem jeszcze zapytać. Również pozdrawiam.

Basiu no nie mogłem wyjechać od Ani bez siewek Werbeny

Gosiu pozdrawiam dośc późno, ale dobrze, że szczęśliwie wróciliście. Ja miałem wrażenie u Ani jak byśmy się znali od zawsze

Ewo zdjęcia zostawiam w wątku spotkaniowym

Irenko jak nie być radosnym w takich okolicznościach

Aniu ja też strasznie nieczasowy w każdym aspekcie.. ogrodowo, domowo itd, ale jakoś trzeba nadrabiać

Agato strasznie dziękuje za tak wielkie słowa, dużo dla mnie znaczą. Dziękuje

Ewelino będzie jeszcze bardziej kolorowo jak lilie i lilowce zakwitną... muszę jednak popracować nad kwitnącymi roślinami bo stanowczo mi za mało.

Kasiu bardzo elegancko i bez żądnych podejrzeń co mam w torbie przemknąłem prze dworce Wiesz jak trudno było przechodzić w szkółkach i nic nie kupić słysząc taki okropny lament roślinek... dwie trawki musiałem zabrać

Bogusiu napisałem i już dziękuje
Pierwszy dzień lata u Małej Mi - czerwiec 2014 22:44, 24 cze 2014

Do góry
No i koniec odcinaka drugiego

Aniu nie mów dwa razy Ty to chyba nie widziałaś martwego okresu... no przecież lawenda róże, jakieś lilie i masa bylin pfff co to takiego przecież
Zobaczyłbym te wszystkie 'pachruszcza' na żywo z ogromną chęcią.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies