Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

elzbieta_g 15:07, 30 cze 2014

Agania napisał(a)

...ogród zaniedbany, bo przy remoncie inaczej się nie da, ale w przerwie, przycupnę, patrzę i psryk

zaniedbany???? żartownisia z ciebie
ogród piękny i zadbany w każdym zakamarku , lilie cudne pomimo tych nieproszonych gości
Toszka 15:24, 30 cze 2014

Agania napisał(a)
Mszyce obsiadły lilie, nie użyję chemii, nie mam innego sposobu na te paskudy

W "Herbicydach", bodaj strona 5, czy 6 (a może 4?... szukaj) Mazan podał przepis na herbatkę z oregano, tymianku i wódki. próbowałam - mszyce padły jak muchy
hanawier 22:43, 30 cze 2014

Witam u CiebieTwoje lilie cudo nawet te z bagien biebrzańskich mogą pozazdrościćcałość ślicznazapraszam do mnie na krówki pozdrawiam
Agania 19:35, 01 lip 2014

gierczusia napisał(a)
Popatrzyłem matę Twoje lilie wodne.. Powzdychałam do nich, powkurzałM się na moje , czemu jeszcze nie kwitną ...echhhh.. Leniuchy

Liliowce w ogrodzie botanicznym , który dziś odwiedziłam teź wyglądały bardzo biednie ..

Buziaki

Jest za mokro i za zimno, ale liliowce pomału zaczynają kwitnąć

Mój nowy nabytek...na białe i kremowe mnię wzięło

Agania 19:40, 01 lip 2014

Luki napisał(a)
Te pąki, które pokazałaś zaatakowane są przez takie paskudne muszki. czym prędzej oberwij te pąki i trwale zniszcz/spal. Ograniczysz w ten sposób populacje tych muszek

Musze wiedzieć co to za muszki?

Zaglądałam do środka pąków i ani śladu po nich nie widać,usunęłam paki, teraz ślimaki mają, ucztę, a ja na nich ble

Agania 19:44, 01 lip 2014

GorAna napisał(a)
Agatko pozdrawiam niedzielnie....cudne masz widoczki i cudny ogród

Aniu dziękuję i też pozdrawiam

Agania 19:48, 01 lip 2014

Donia72 napisał(a)
Ale piękna ta rabata z szałwią i pysznogłówką

Wiesz Donia co roku jest inaczej... to jest fajne na bylinówkach...mozna uzyskać szybkie zmiany, dosadzając co roku co innego, ale zmieniając bylinkom miejsce na rabatach

Agania 19:54, 01 lip 2014

Gabriela napisał(a)

Już kwitną u Ciebie zawilce??? Moje "tylko" w pąkach, co będzie kwitło w sierpniu? Obawiam się, że niewiele.
Lilie wodne są spektakularne.
Też mam taką ciemnoczerwoną pysznogłówkę, ma dwa kwiatki. Ale życie przed nią.

Gabrysiu, może wpadniesz w któryś weekend do mnie, zapraszam, napisz kiedy Ci pasuje......u mnie w sierpniu będaą zaczynały wrzosy kwitnąć

Teraz mogę się cieszyć hortensjami ogrodowymi, miały być niebieskie

Agania 19:58, 01 lip 2014

Kondzio napisał(a)
Odpisalem ci hi hi hi

Napiszę na pw
Co na oczkiem

Ładnie odbija się niebo
Agania 20:00, 01 lip 2014

Luki napisał(a)
Żebym to ja sklerozy nie miał i pamiętał jak te muszki fachowo się nazywały. Jak zerwiesz taki pąk i przyjrzysz się dokładnie do środka zobaczysz malutkie bardzo drobne białe larwy właśnie tej muszki, która gdy już się wylęgnie składa jaja, z których wylegają się te paskudy zniekształcające kwiaty

Poczekam może sobie przypomnisz jak się nazywają