Basiek jak już musi być nadzorca to niech będzie sympatyczny
Hania to lepsze niż karnet na siłownię
w planie miałem jeszcze tego miskanta ale muszę poszukać moją rurę do podważania bryły bo bez tego ani rusz
Sirene(?)
Rosi
trzy kolorki posadzone kosztem trawnika przed rabatą z magnoliami i Rh robia robotę
Chciałam bezodmianową jeżówkę ale obawiam się, czy ta ze zdjęcia czy ona pozostanie już taka niska jak podczas zakupu? Czy jest szansa na wyższy wzrost jeśli już jest kwiat?
Dzięki Sylwuś.
Cieszę się, że jest szansa.
Doniczki rozstawione i czekają aż trochę przeschnie, bo nawet kopać nie można. Dziś dotarła ostatnia paczka i mam już całość - teraz rycie.
Trzymam kciuki, żeby u Ciebie tez już nie dolewało....wystarczy jak na ten rok.
Paweł zobacz liści nie ma a zakwitłBuziaki
A to floks od Basi też buziaki, wiem, że zagląda
rozchodnik i rudbekia od Kasi Śliczne
ciekawe czy uda się rudbekii przezimować
a tu brzoza zrzuca liście, werbeny po ostatnich deszczach się wyłożyły, gunnera choruje w tym roku po zalaniu powodziowym bardzo, nie służą jej nawozy i opryski z pól
zrobił się miszung totalny.
Grażynko, tak, to jest to! Bingo! Nazwa czosnku skalnego nijak mi sie nie kojarzyła, bo i sadzonkę dostałam dość dawno.
Dziękuję.
Szanownych gości przepraszam, ale "zasiedziałam się" u Karoliny. A swój wątek zaniedbałam. Ale co tu pisać, jesień, kochani jak nic! Jeszcze nie kolorowa jej odsłona, ale tylko patrzeć, ja drzewa będą się stroić.
Ja jeszcze w kuchni, ale na niedzielę szykuję się na dłużej w ogród, jak pogoda pozwoli.
Ktoś chętny na koszenie trawy, sięga powyzej kostek... a tak serio to ostatniedni przeleżałam w łóżku z jakąś wirusówką i ledwo żyję. Wzięłam kosiarkę i powolutku po paseczku kosze ten trawnik... chyba zajmie mi to dwa dni