To ten nieszczęsny bodziszek Patricia czy jsk mu tam…rosnie rosnie aż się wywalił
Tu fotka jeszcze przed koszeniem ale nie zaszkodziło mu ze przejechałam kosiarka, nie wiem co z nim robic bo kwitnie i kwitnie i coraz wiekszy
Jaką ma wysokość? Zazdroszczę pogody. U mnie jest ponad trzydzieści i bardzo ciężko pracować w takich warunkach w ogrodzie. A muszę się zmobilizować, bo goście jadą Ciekawie skomponowałaś lilie, ładny kolor.
Judith, u Ciebie zawsze na zdjęciach "klimat plus" O takich czosnkach nawet nie słyszałam, że istnieją Jeżówki piękne, tyle jest pięknych odmian, że oszaleć można.
Moja H. marca bezodmianowa rośnie w pełnym słońcu i ma się bardzo dobrze. Twój ogród bardzo zyska, nie ustawaj. Dzwoń do S.
Trochę ich mam, choć sporo już się pozbyłam, sporo też nie fotografowałam w tym roku, jakoś mnie aparat wkurza.
Kubańska na tym zdjęciu wygląda zza zielonych astrow, po lewej stronie na tle berberysa Juljany, taki jeden pęd wysoki kwitnący, na zdjęciu jest za blady, w rzeczywistości ciemniejszy
Marto, brawo Ty to zdjęcie wywołało uśmiech na mojej twarzy Podobny domek zrobię mojemu Orange Dream, za rok lub dwa dostanie cień od innego drzewka. Nie jest to jednak mój ulubiony klon (OD), choć mam go pierwszy sezon i podobnie jak u Ani - przemarzł (bardzo wcześnie wypuszcza młode listki), odbił, młode listki są żólto-pomarańczowo-czerwone, potem zielone, tyle mam obserwacji, zobaczymy jak będzie później. Mój Shirasawy zielony, rośnie od zachodniej strony domu i widzę, że podoba mu się to stanowisko.
Aconitifolium nie znałam, wygooglowałam, ma piękne listki, warto chcieć.
Pierwszy kwiat na Katalpie , jest malutka jakieś 140 cm.
Mam ją od 20 cm . patyczka .
Miała rozgałęzienie od dołu i Sylwia radziła tę
gałęź obciąć i tak zrobiłam . Teraz mam drzewko
Jedna Hortensja u mnie już w pąkach
No i takie raptem dwie siewki Werbeny znalazłam mam nadzieję że zdąży zakwitnąć.
Tak fajne brameczki
Halinko ja właśnie te przetaczniki siałam a ty musisz zebrać nasiona i wiosną wysiać.
Rozplenice fakt nie związałam na zimę i wygniły ale suche za radą Juzi wyskubałam i się ładnie zebrały .
Moniko i Zbyszku. Czy to jest Magical Ruby Tuesday?
Nie kupiłam, czy polecacie? Może być do pojemnika? Zdjęcie jest sprzed kilku miesięcy. Była na wyciągnięcie ręki