Wzgórze chaosu
22:48, 29 sie 2021
A wiesz, że ja też miałam modrzew a nawet dwa, a w sumie to trzy bo jeden na pniu szczepiony. Jak pomyślę, ile roślin przewinęło się przez ten mój ogród... Prawdziwe wzgórze chaosu
Jak znajdziesz chwilkę, możesz zerknąć na mój wątek, od strony 86 przez kilka następnych jest trochę moich ogrodowych historii i nie tylko...
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7770-wzgorze-chaosu?page=86
Ja uwielbiam stare zdjęcia, kiedyś malarz przesuwając komodę mówi do mnie: Pani, a co ona taka ciężka? Panie, kawał historii w środku, same albumy fotograficzne
Gdzieś tu na wątku jest moja fotka, jak zaraz po maturze pracowałam w Holandii w szklarni. Mieliśmy tu mega ubaw z mojego afro na głowie
Obecne czasy sprzyjają nam i naszym ogrodom. Oby jak najdłużej
Zakątek z ławeczką będzie bardziej obfocony, zaraz startują tam ukochane anemony
Niestety przy wiosennym remoncie tego miejsca, strasznie namieszałam w tych moich zawilcach. Wysadziłam do donic, pomyliłam odmiany, zapominałam o podlewaniu, długo by wymieniać...
Tym bardziej jestem ciekawa, gdzie jaki wyrośnie i czy poznam, jaka to odmiana. Mam nadzieję, że żadnego nie straciłam. Kilka ma focha, ale żyje
Wokół hortensji Bobo jako pierwszy zakwitł zawilec Praecox. Ma takie śmieszne płatki, nierówne wielkością i kolorem.