Ewo, cudnie u ciebie w ogrodzie, jak zwykle zresztą. Dawno nie byłam, nie wiem jak to się stało.
Powiedz jakim cudem masz tak dorodne łubiny? U mnie chude jakieś były i szybko przekwitły. To odmianowe? Śliczne.
To ujęcie i ta kompozycja podoba mi się niesamowicie.
Jakie to ważne żeby róża miała fajne towarzystwo i dobrą miejscówkę do zdjęć. Ja swoim LO nie zrobiłam w tym roku ani jednego zdjęcia. Błąd. Trzeba będzie popracować nad tą rabatą
Grażynko, ten pierwszy wygląda na powojnik włoski Viticella. Ale nazwy odmiany nie wiem.
A ten drugi to podobny do Arabelli. Ja mam Arabellę, zrobię zdjęcie to porównamy.
Ten kącik z lampką coraz bardziej klimatyczny. Krzesło plastikowe jest praktyczne więc zwycięża praktyka. Drewniane nie wiadomo jak na deszczu by się zachowało.
Pozdrawiam.
Czy ktoś zna tę różę? Z ogródka Babci, była niedawno przesadzana, ma już ponad 40lat.
Chcę ją uhonorować i posadzić w lepsze, bardziej reprezentacyjne miejsce. Trochę nie pasuje mi kolorem, ale mam wielki sentyment do nie i cudownie pachnie.
Lawenda po trudnej zimie i wielkim znaki zapytania wiosną ładnie odbiła, ale dwie duże kępy wypadły i zaczyna trzecia. Będę jutro pryskać Poliversum, bezpieczny dla ludzi i owadów środek do zwalczania grzyba grzybem .
Nie przycinam za bardzo z szerokości, dziś obcięłam jakąś odstającą gałązkę. Wczesną wiosną całość przycinam na 20cm i później już nie. Taki są z profilu
A tu z dzwonkami, pojawiły się ze 3lata temu i bardzo mi się tu podobają, rozrosły się tez w dalszej części szpaleru.