Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Daisunia 18:23, 06 lis 2021

effka napisał(a)
W sobotę był u mnie Tomek z blogu z Ogrodem na TY. Świetne, energetyczne spotkania i docenienie mojego ogrodu
Zostawiam kilka zdjęć

Witaj Ewo. Ale się zainspirowałam Twoim ogrodem. Mam też trawy, a pomysłu nie. Wydaje mi się że u mnie mają za gęsto, że są za duże, ale jak patrzę na Twój ogród to zmieniam zdanie. U mnie też jakoś się pomieszczą, tylko najwyżej trochę je na wiosnę poodsuwam od siebie.
Johanka77 18:33, 06 lis 2021

Tu jeszcze nie gratulowałam! Więc gratuluję
eVka 11:54, 07 lis 2021

Daisunia napisał(a)

Witaj Ewo. Ale się zainspirowałam Twoim ogrodem. Mam też trawy, a pomysłu nie. Wydaje mi się że u mnie mają za gęsto, że są za duże, ale jak patrzę na Twój ogród to zmieniam zdanie. U mnie też jakoś się pomieszczą, tylko najwyżej trochę je na wiosnę poodsuwam od siebie.

Witaj. Bardzo mi miło, że mój ogród jest inspiracją dla Ciebie
Co do traw, lepiej posadz je docelowo, bo rozsądzanie miskantow to bardzo kłopotliwa sprawa. Karpy są bardzo trudne do dzielenia a już wykopać całą i przenieść jest ciężko. Np. miskanty Memory moim zdaniem powinny rosnąć min. co 2 m.
Pozdrawiam i trzymam kciuki!
eVka 11:54, 07 lis 2021

Johanka77 napisał(a)
Tu jeszcze nie gratulowałam! Więc gratuluję

Dzięki
Lecę sądzić cebule, choć wieje tak że łeb urywa
nicol21 19:22, 07 lis 2021

To był zdecydowanie dobry ruch posadzenie tych brzóz przed domem.. pięknie wysłaniają okoliczne domy, a do tego jakie kolory! i powiewność.

Hmmm czy Tomek nakręca filmiki czy "tylko" zdjęcia? jeśli filmiki to gdzie można zobaczyć? Bo zdjęcia już kiedyś widziałam. Gratuluję!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
eVka 08:17, 08 lis 2021

nicol21 napisał(a)
To był zdecydowanie dobry ruch posadzenie tych brzóz przed domem.. pięknie wysłaniają okoliczne domy, a do tego jakie kolory! i powiewność.

Hmmm czy Tomek nakręca filmiki czy "tylko" zdjęcia? jeśli filmiki to gdzie można zobaczyć? Bo zdjęcia już kiedyś widziałam. Gratuluję!

Dzięki, uwielbiam brzozy i mam ich mnóooostwo. Wszystkie to odmiana Doorenbos.

Tomek nakręcił też filmiki, na gotowy film niestety trzeba poczekać ok. 2 m-ce ale relacja z ogrodu powinna być lada dzień na blogu. Czekam z niecierpliwością Dzięki!
KasiaBawaria 08:36, 08 lis 2021

Jak duzy jest twoj ogrod?
Milka 08:39, 08 lis 2021

effka napisał(a)

Dzięki, uwielbiam brzozy i mam ich mnóooostwo. Wszystkie to odmiana Doorenbos.

Tomek nakręcił też filmiki, na gotowy film niestety trzeba poczekać ok. 2 m-ce ale relacja z ogrodu powinna być lada dzień na blogu. Czekam z niecierpliwością Dzięki!

Mojego się obawiam
eVka 11:48, 08 lis 2021

KasiaBawaria napisał(a)
Jak duzy jest twoj ogrod?

Kasiu, łącznie ogród plus chodniczki, podjazdy etc. to 700 m2 (bez domów i garażu).
eVka 11:49, 08 lis 2021

Milka napisał(a)

Mojego się obawiam

Haha ja też! Plotłam tam trzy po trzy i się chichrałam jak to ja