Noc mnie zastała, zanim nadrobiłam dzisiejszy dzień na tym wątku. Asia, 140 postów miałam od południa do czytania u ciebie
Jutro przyjdę na fotki. Ale u Ciebie się dzieje
Dzięki. Zaklepany Gracek
Już nie będę dalej kombinować. Posadzę i będę obserwować, czy wszystko mi pasuje w sezonie. Na pewno na wiosnę muszą być tam jeszcze cebulowe Zanim wszystko urośnie
Wolałabym gracka, uwielbiam jego fontannowy pokrój. Ale jakby tak pomyśleć: tuje zielone, kalina zielona i gracek zielony... Jeden kolor, różne faktury - też byłoby ok.
Mam w innym miejscu gracki i Variegatusa, ale jeszcze są małe kępki, nie będę ich dzielić. Poszukam w szkółce i kupię
Marta, a dać dwa obok siebie na tych 180 cm? Czy tylko jednego?
Jak myślisz?
I mamjeszcze pytanie, jak ktoś wie, prosze o radę.
Rok temu kupiłam w B clematis. Na pudełku było napisane Montana, ale jak zakwitł jednym kwiatkiem w sierpniu, miał taki kolor:
I teraz nie wiem, czy go przycinać i jak nisko?
Nie znam się ...
Poleciałam po kartkę
I nieuk jestem. Pismo obrazkowe z R obejrzałąm, a jak z F był tekst, to nie przeczytałam ...
A tam jest napisane: Szyjka korzeniowa powinna znaleźć się pod ziemią na głębokości nie większej niż 2-3 cm.
I o kopczykach jest napisane, że dzięki nim róża lepiej się ukorzenia i kopczyk chroni przed przymrozkami. Jutro podsypię ziemią, świeżynkom usypię kopczyki na trochę
W zeszłym roku też taka była, potem rosła ... Trochę ją jeszcze wyczesać można, ale sporo wychodzi. Może faktycznie nie żyją.
Zobaczymy. Natomiast stipę podejrzewam, ze padła. Nic nie wychodzi...
Hortek takich dużych nie dostanę. Gdybym wysadziła kalinę, to myślałam, żeby je trochę rozsunąć. A tak mają ogranicznik kaliną fajny kontrast z nią tworzą
Symetrycznie było i mi nie pasowało ... Ta rabata nie jest prostokątem... Jak kładli kostkę, to byłam w pracy... kiedyś poprawię kawałek Taki jeden zawijas na kostce ...