Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 22:55, 08 kwi 2016

jazzy napisał(a)
Ja nieśmiało też sugeruję trawy Może miskanty variegatus żeby trochę do ID nawiązywał?

Czyli tak:
1. Variegatus
2. Gracilimus
3. ML

Nie wiem, którą wybrać
Zielona 22:57, 08 kwi 2016

Iwonko - to samo miałam pisać, co Ania. Podkładkę/miejsce okulizaji musisz schować pod ziemią.
Iwk4 22:58, 08 kwi 2016

anna_t napisał(a)
Iwona Ty naprawdę wszystko asymetrycznie juzu ja bym juz porozstawiała symetrycznie wokół kaliny ale kiedyś oduczę sie tej symetrii mam nadzieję..
a moze hortki powtórz? zresztą ja się nie znam i nie odzywam

Hortek takich dużych nie dostanę. Gdybym wysadziła kalinę, to myślałam, żeby je trochę rozsunąć. A tak mają ogranicznik kaliną fajny kontrast z nią tworzą

Symetrycznie było i mi nie pasowało ... Ta rabata nie jest prostokątem... Jak kładli kostkę, to byłam w pracy... kiedyś poprawię kawałek Taki jeden zawijas na kostce ...
Iwk4 22:59, 08 kwi 2016

Zielona napisał(a)
Iwonko - to samo miałam pisać, co Ania. Podkładkę/miejsce okulizaji musisz schować pod ziemią.

Dobrze, nie wiedziałam... umknęło jakoś. Jutro poprawię Przy okazji sprawdzę resztę róż, czy dobrze są posadzone. Najwyżej ziemi dosypię ...
Iwk4 23:02, 08 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Iwonka ja jutro będę sadziła
Do dołka możesz jeszcze wsypać trochę nawozu do róż

Czy ta trawa na zdjęciu to FC? Moja też ma taki kolor i myślę, że jest po niej tzn.zmarzła. Czy ona odbije?

W zeszłym roku też taka była, potem rosła ... Trochę ją jeszcze wyczesać można, ale sporo wychodzi. Może faktycznie nie żyją.
Zobaczymy. Natomiast stipę podejrzewam, ze padła. Nic nie wychodzi...
Iwk4 23:03, 08 kwi 2016

anna_t napisał(a)
Iwona a Ty nie sadzisz tak ze podkładka jest pod ziemią?

Widzisz Ania, tym razem od Ciebie się uczę. Chyba nie doczytałam... nieuk ze mnie ...
jazzy 23:06, 08 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)

Czyli tak:
1. Variegatus
2. Gracilimus
3. ML

Nie wiem, którą wybrać

Morning Lajtem wprowadziłabyś kolejny odcień zieleni, a tam już i tak dużo się dzieje
ana_art 23:08, 08 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)

Dobrze, nie wiedziałam... umknęło jakoś. Jutro poprawię Przy okazji sprawdzę resztę róż, czy dobrze są posadzone. Najwyżej ziemi dosypię ...
na kartce z f było 2-3cm pod ziemią
MirellaB 23:10, 08 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)

W zeszłym roku też taka była, potem rosła ... Trochę ją jeszcze wyczesać można, ale sporo wychodzi. Może faktycznie nie żyją.
Zobaczymy. Natomiast stipę podejrzewam, ze padła. Nic nie wychodzi...

Iwonka zauważyłam, że ta ziemia do wysiewu którą mam jest strasznie sucha. Stipę podlewam co trzy dni
Iwk4 23:11, 08 kwi 2016

Dziś zauważyłam, że sasanki rozkwitły:

i pierwszy hiacynt sadzony do gruntu: