Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 14:55, 22 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

serio??

Przynajmniej u mnie
http://www.weatheronline.pl/weather/maps?LANG=pl&CONT=plpl&LAND=PL&WMO=12375&LEVEL=51&R=0&NOREGION=1

Może u was nie
Ogród z pergolą 14:54, 22 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

tak? ale nawet jak żadnej na rabatach obok nie ma? hmm...
M mi też ten pomysł podsuwal ale on nie ogrodowy to go nie słuchałam

eMowie czasami mają niegłupie pomysły A jak jeszcze go za to pochwalisz to zobaczysz jaki mu się motorek załączy? Zimozielonych nic nie zastąpi Chociaż kostki bukszpanowe też bym rozważyła, może nawet lepsze, byłoby konsekwentnie
Ogród z pergolą 14:53, 22 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Kasia chcesz być miła kochana jesteś
cały środek róży bez pączków. tylko na końcach długaśnych pędów są kwiaty...

Ale żadna roza w pierwszym roku nie wyglada rak jak powinna...
Może ona do kulkowania dobra ? Chociaż chyba okrywowe się mocniej przycinał...nie wiem
ale ja bym dała jeszcze szanse na poprawę
Ogród z pergolą 14:47, 22 sie 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
A co ci w tej swany nie pasuje ?

Kasia chcesz być miła kochana jesteś
cały środek róży bez pączków. tylko na końcach długaśnych pędów są kwiaty...
Ogród z pergolą 14:46, 22 sie 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

Tak ? A w weekend ma być ponad 30 stopni

serio??
Ogród z pergolą 14:44, 22 sie 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Nie wiem jak stożki ale kule pasują zawsze

tak? ale nawet jak żadnej na rabatach obok nie ma? hmm...
M mi też ten pomysł podsuwal ale on nie ogrodowy to go nie słuchałam
Ogród z pergolą 14:40, 22 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Artemis..kolejna z długim batem..

ostatnie fotki z żaglem, dzisiaj zdejmujemy. sezon zakończony

Tak ? A w weekend ma być ponad 30 stopni
U Agi - czyli słońce i piach 14:40, 22 sie 2016

Do góry
ale Ci się oberwało aż normalnie poleciałabym Ci pomóc z tym pieleniem
ja dzisiaj zapodałam hortkom magiczną siłę, niewiem czy to wiosenny czy jesienny nawóz ale tylko taki mam bo gnojówa z pokrzyw nie leję w sierpniu. zrobiłam gnojówe ze skrzypu ale tylko 2 wiadra to pod iglaki poleje
Ogród z pergolą 14:36, 22 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
sluchajnie wkurza mnie swany...i pomyslalam ze wywale i posadzę 2 stozki przy schodach tarasowych. czy beda pasowaly jeśli ani na skarpach ani na różance nie ma ani jednego iglaka?

rozchodnikow już nie ma. wokół palisad tarasu lawenda a przy dolnych palisadach kocimietka, za nią dzisiaj dosadziłam 7 mini rozplenic

Nie wiem jak stożki ale kule pasują zawsze
Ogród z pergolą 14:35, 22 sie 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Ależ róże baty Ci puszczają. Nic tylko się cieszyć. Nawet Alexandra of Kent jest ładnie zagęszczona bo moja łysa przez plamistość.
Stronkę z różami co podałaś zaraz przejrzę ale na razie nic nie kupuję bo liczę na łowy na EXPO. To już nie długo. Nawet eM mnie pilnuje bym nie szalała teraz z zakupami i zostawiła sobie na Warszawę. On jedzie ze mną.

też bym chciała jechać ale ja uzależniona od teściowej kiedy chemie ma i czy z dziewczynkami zostanie...
Princeska lepiej teraz wygląda, im dłużej u mnie tym bardziej do siebie przekonuje. coraz sztywniejsze pędy ma i kwiaty wkońcu do góry patrzą a nie w ziemię jak przy pierwszym kwitnieniu. plamistości nie złapał choc new dawn 2 metry od niej łysy już z tego powodu
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 14:33, 22 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

ja też fajnie będzie!

ooo wymyśliły
Ogród z pergolą 14:31, 22 sie 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Te Diamantino tak z daleka żeby nimi nie straszyć? Żółte już na jesień Szkoda lata...

ja już przyzwyczajona ze na początku hortki nie zachwycają, przytne po swojemu na wiosnę to będą ładne tylko niewiem gdzie je posadzic tak na 100% bo miejsce o którym wczesniej myslalam niewiem czy nie jest zbyt cieniste dla nich i chyba tam rododendrony posadzę :/
główka pracuje az mi paruje!
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 14:27, 22 sie 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Aniu pergolowa
A jak Zlot Czarownic, to wymarzone miejsce dla mnie- wpasuję się w klimat

ja też fajnie będzie!
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 14:26, 22 sie 2016

Do góry
Toszka napisał(a)

Glediczja ma małe wymagania glebowe. Preferuje podłoże piaszczyste, suche i wapienne. Wymaga miejsc nasłonecznionych. Hortki odwrotnie.

To nie jest tak, że ja jakiś roślin nie lubię. Lubię wszystkie, nawet te nieszczęsne róże (zwłaszcza w wazonie)

Natomiast mam zawsze mocno mieszane uczucia jeśli wiem, że roślina za młodu ładna, w sumie niekłopotliwa, a z wiekiem i z bardziej okazałym wzrostem zaczynają się nie lada problemy. I tu przyznam rację Danusi, która takie rośliny nazywa "niepolecane". Uważam, że jeśli takie rośliny sadzi się w pełni świadomie, mając doświadczenie ogrodnicze to okey - jesteśmy dorośli i wiemy co robimy. Ryzyko jest w pełni świadome i wkalkulowane. Gorzej jak z braku wiedzy i doświadczenia ktoś sobie fundnie np. szpaler jałowców Skyrocket, czy świerka Conica, by za 6-9 lat cały szpaler chorował i sypał się w oczach.
Na forum był ogród gdzie cały szpaler jałowców czerniał i łysiał. Problem zrobił się - w potrzebie wycinki - z urzędem i donosicielem sąsiadem (na szczęście zgoda była).
Był też ogród gdzie właśnie 3 glediczije stały się problemem. Najpierw były młode, śliczne, a jak urosły do wielkich rozmiarów, zaczęły pękać gałęzie, spadać, śmiecić, a urząd zgody nie wydał mimo ewidentnego zagrożenia
Nie pamiętam już jakie to były ogrody. To było kilka lat temu. W mnogości wątków szczegółowa pamięć się zatraca

no cóż...wizja łamiacej się glediczji mnie przeraża ale widzialam sporą, ponad 10m posadzona obok domu Kasi-Luizy i się zauroczyłam nooo...
planowalabym ja posadzić około 20m od domu na stronie południowej (mój widok z salonu) w plecach serby. Słońca niby dużo i dala by cien na hortki. serby będą cięte. obok byłaby altana ale z konstrukcji stalowej to chyba w razie w by jej nie połamała :/
Marta sorki że tak u Ciebie się wypytuję...
Ogród z pergolą 14:14, 22 sie 2016

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Gdzie dostałaś Pashminę?? Poluję.

ja kupowałam tutaj
http://www.rosaplant.pl/pl/search?search_query=pashmina&orderby=position&orderway=desc
rezerwuj bo rozchodzą się jak świeże bułeczki
Ogród z pergolą 14:13, 22 sie 2016

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Ania, pamiętasz, pisałaś mi żebym Swany dała pod choinkę. Chyba tak zrobię. A ta moja rabata cała raczej do przerobienia na jesień. Im więcej róż oglądam, tym bardziej się przekonuję, że powinnam znaleźć dla nich jeszcze więcej miejsca.
Masz rację, też wolę pytać kilka razy niż kupić coś w ciemno, bo mi się z ekranu podoba.
A dzisiaj dopiero spojrzałam, że ja mam do Rosarium trochę ponad godzinę jazdy. Łooo, muszę małża namówić na wycieczkę. Byłabym przeszczęśliwa.

Twój Louis ma piękny kwiat

oo z Rosarium masz super spisz sobie gatunki które cie interesują, pytania do nich a myślę ze na miejscu zaproponują Ci o wiele więcej opcji o których my tu na forum nie wiemy.
dla mnie w różach najważniejsze jest aby miały pełny, zbity kwiat, zdrowe, zwarte i nie śmieciuchy a jak pachną to biore i uciekam od razu!
moze narysuj plan tej rabaty z wymiarami i z tym co juz tam rosnie i jest nie do ruszenia oraz rosliny które masz z ich docelowymi srednicami i wiele osób pomoze logicznie to ustawić
ja swoją różankę tworzyłam parę miesięcy temu i juz wiem co jest do zmiany to wspomoge skromnym doświadczeniem
Ogród z pergolą 14:05, 22 sie 2016

Do góry

linia nawodnienia straszy ale zawsze znajdę wytłumaczenie na brak czasu by ją schować pod żwir
Ogród z pergolą 14:02, 22 sie 2016

Do góry
a teraz hortensjowo.
ostatni nabytek Diamantino

i skromna rabat z Polar Bear

według mnie to one bo mają "falbanki"

Ogród z pergolą 13:58, 22 sie 2016

Do góry
Artemis..kolejna z długim batem..

ostatnie fotki z żaglem, dzisiaj zdejmujemy. sezon zakończony
Ogród z pergolą 13:56, 22 sie 2016

Do góry
Princess Alexandra of Kent
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies