Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 06:44, 03 lip 2021

Do góry
tulucy napisał(a)
Też magnolkę od razu obstawiłam

Ogród do odnowy 06:22, 03 lip 2021

Do góry
pysznogłówki cykają pojedynczymi kwiatkami, La Villa Cotta

Lady Emma Hamilton

Ogród do odnowy 06:22, 03 lip 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Ochłodziło się 16C jest czym oddychać, gdyby nie tabuny firletki rabaty byłyby bardzo spokojne

W zeszłym toku maniakami takie duże skupiska fitletki
W tym raczej pojedyncze, ona taka nieprzewidywalna, chodzi gdzie chce
A co to za zolte kwiaty ?
Ogród do odnowy 06:14, 03 lip 2021

Do góry
zaległości

żurawka Southern Comfort

tawlina Sem

W tym roku drugi pąk się pokazał, cieszę się bo tak małym zbiorniku i po dość mroźnej zimie doczekać się lili wodnych. Liście trochę zacieniają wodę

Ogród do odnowy 06:09, 03 lip 2021

Do góry
Ochłodziło się 16C jest czym oddychać, gdyby nie tabuny firletki rabaty byłyby bardzo spokojne

Ogród długi 01:37, 03 lip 2021

Do góry
Takie pojedyncze foty znalazłam na tel. Tu nastąpiła mała zmiana: nie ma trawy "no name" i hortensji, zamiast nich jest Miskant Zebrinus. Mam nadzieję, że urośnie duży i zdrowy

A tu eksperyment. Trawa "no name", hortensja Limelight i świerk chyba jakiś (przygarnięty z usuniętej rabatki spod tarasu). Za nimi widać "latarnię morską", czyli to rabata z grackami i Red Baronami

Pierwsze cięcie graba wykonane w czerwcu. Znalazłam przewodnik, a w niektórych przypadkach - wybrałam przewodnik, wbiłam tyczkę, przywiązałam i ścięłam za długie gałęzie.

A tu cała rabata z grabami (zdjęcie niewyraźne, bo już było trochę ciemno). I widok na to zdjęcie utwierdził mnie w przekonaniu, że płot musi być pomalowany. Dziękuję Ci Ewciu:*
Ogród długi 01:23, 03 lip 2021

Do góry
Patrzę na mój avatar, a u mnie zima jeszcze. Tak mi brakowało tego śniegu, ale to już lekka przesada

Martka, dopytam jeszcze w sprawie tego klona w wątku u Jana jak radzisz. Póki co wsadziłam "gdziekolwiek", bo już listki w doniczce mi schły. Za długo się zastanawiałam i musiałam go ratować, bo nie podlewałam wystarczająco. Nie chcę już żeby służył za parasol, nie wiem, jaki będzie jego los na razie Ale Sango Kaku to chyba nie jest.

Agatorku, Tobie można wybaczyć chwasty na rabatach, no proszę Cię. Na tak dużej przestrzeni? Agnieszko, jesteś usprawiedliwiona w każdym calu albo raczej na każdym metrze kwadratowym, na którym się znajdą! Ogarnąć Twój ogród to nie lada wyzwanie!
Ścianka gabionowa na pewno zasłoni mi chwasty i "dziką przyrodę", bo widoków takiej "dzikiej przyrody" to ja nie chcę A z klonami przepadłam po widokach Waszych klonów, tylko u mnie jakby sprawa się komplikuje teraz, jak go już mam, bo koncepcji na niego jakoś nie mam

ajka, też żałuję, że nie wiem, co to za odmiana. Stał przy tabliczce klony palmowe i bądź tu mądry. Ale no musiałam wziąć Najwyżej będę przekopywać. I tak teraz posadziłam go w miejscu testowym, czyli w takim "posadzę, popatrzę i zdecyduję, czy tu pasuje"

basia3012 Basiu, dziękuję Mam nadzieję, że jak wszystko porośnie, to osiągnę efekt zadowolenia, bo na razie, nie ukrywam, zerkam na te rabatki trochę z niepokojem, trochę z zaciekawieniem, a trochę z nadzieją, że będą takie jak na zdjęciach z O. Bo przyznam szczerze, że kupowane przez mnie roślinki w większości widywałam jedynie na fotkach

BASIA8 Witaj Basiu! Miło mi Cię gościć u siebie Szkółka ma faktycznie dobre ceny i to prawda, kto bywa tam często, rozpozna po zdjęciu bezbłędnie. Kto wie, może się tam kiedyś miniemy niepostrzeżenie? Fajnie wiedzieć, że buszują tam też ogrodniczki z O.!

TAR Tarciu, po pierwszym roku będę wiedzieć na pewno. Na razie jak patrzę na te "rzędy" to widzę jedynie pole uprawne. Uroku nie ma. Ale ekspansywnych roślin czuję, że nie polubię. Jakąś kontrolę chciałabym mieć, bo jak wyjdą poza te "rzędy"? Źle to chyba będzie wyglądało. A próbowałaś chemią potraktować te ID?

LIDKA, muszę zrobić aktualne zdjęcia. Teraz malują dom, wszędzie wiaderka, styropiany, taczki i nie wiem, co jeszcze. Ale coś tam wrzucę. I Lidko! Kupiłam czarną farbę do betonu! Będę malować płot! Tylko muszą te opady minąć i biorę się Tzn. biorę się zaraz potem, jak ułożę kamyczki. Na razie czekam aż przywiozą na skład moje zamówienie:/

Johanka77, nie widziałam tego zdjęcia Red Baronów z grackami. Przyznam, że to sąsiedztwo spodobało mi się u Polinki, chociaż też biłam się z myślaami, bo, podobnie, nie lubię koloru czerwonego. Nie mam ani jednej czerwonej części garderoby w szafie. No nie. Ale jak patrzyłam na Red Barona, na tę soczystą czerwień, to przyznałam jakąś wyjątkowość tej trawie i stwierdziłam, że muszę ją gdzieś wsadzić. Ale jak Red Baron, to dla mnie tylko w rzędzie i w grupie Jak u Polinki
Ptasi gaj 23:39, 02 lip 2021

Do góry
Dzisiaj znowu sporo cięcia pada deszcz jest ciepło to i krzewy rosną jak oszalałe. Dzisiaj przycinalam bluszcz na płocie 3, taczki. Liście jak u dyni badyle po kilka metrów wrastały na szmaragdy.

Przycięłam też kocimiętki bo się położyły a w środku już nowe odrosty. Zostawiłam jeden krzak aby bzyki miały co obskakiwac.
Przycięłam również naparstnice prawie okwitly i zasłaniały jeżówki.
Przy okazji pielenie.

Dwa w jednym

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:34, 02 lip 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

Aniu co masz posadzone na tle tego pecherznicowego żywopłotu? Możesz pare fotek zrobić ?pp
Mirka na tle parkanu z pęcherznic mam posadzone symetrycznie do niego hortensje bukietowe, przetykane perukowcem, głogiem, tamaryszkiem i trzmieliną oskrzydloną. Fotki źle się robi bo trudno złapać dobre światło, ale będę miała na uwadze i coś cyknę. mam zeszłoroczne foty ale chciałabym zrobić aktualne, bo w ubiegłym roku parkan był słabo cięty,

Fotka z września ub, roku, fragment roślin na parkanie

Migawki z ogródka 23:25, 02 lip 2021

Do góry
tulucy napisał(a)

A co to za ślicznotka?
Napisałam ten post wczoraj czy przedwczoraj i zapomniałam wysłać i tak wisi mi A ja nadal ciekawa
Działeczka w dużym mieście 23:17, 02 lip 2021

Do góry
moje wysiewy sprawiają mi w tym roku wiele radości
Dzika marchew, ośmiał, orlaya
Podwórkowa rehabilitacja 22:52, 02 lip 2021

Do góry
Irys luizjański Black Gamecock.

I szałwia raz jeszcze.

A na koniec śmiałek darniowy w rozkwicie.

Podwórkowa rehabilitacja 22:42, 02 lip 2021

Do góry
Do stołu potrzebuję ławki i krzeseł.

W mega donicy Pashminy zaczęły.

Lawenda zaczyna.
Małymi krokami-Ogród Wioli 22:40, 02 lip 2021

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Rozanne , one bardzo się rozrosły od zeszlego roku... pięknie kwitną i będą kwitły aż do mrozów...
Uwielbiam

Największa kępa jest taka ...

Toś mnie koleżanko zabiła tą fotką ja kupiłam keidyś Rozanne, z podziału po roku udało mi się zrobić 2 sadzonki i co roku mi marniały - teraz mam jedną nierokującą na kwitnienie Tylko u mnie ma sucho, słaba gleba i cień. Pewnie to wszystko razem do kupy dało taki rezultat. U Ciebie mają dużo słonka w ciągu dnia?

Nie dziwię się, że trawnik Ci się podoba, bo mega wymiata
Działeczka Asi :) 22:39, 02 lip 2021

Do góry

Działeczka Asi :) 22:36, 02 lip 2021

Do góry
I kilka szerszych ujęć

Podwórkowa rehabilitacja 22:35, 02 lip 2021

Do góry
Oczko w końcu zrobione
Zostało mi obsadzić kamienie.

Wodospadzik
Kupiliśmy dwa nowe kamyki. Ważyły 300 kg. To te dwa po bokach.
Działeczka Asi :) 22:33, 02 lip 2021

Do góry
Baronesse

Na dalszym planie moja największa rabata kwiatowa i na niej między innymi róże Lidka.

Również na niej Aphrodite i Red Leonardo

A to rabata z różą Ascot od tyłu

LeŚnicZaNka 22:28, 02 lip 2021

Do góry
LeŚnicZaNka 22:27, 02 lip 2021

Do góry
Juz mam dwie katalpy ❤
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies