olbrzymie oczko wodne i już kwitły wielkie lilie wodne, o ile nie mylę się co do rośliny
kamień, jak resztka ruiny i czar różanki za nim
cudowny kolor powojnika
u Dzidki praktycznie same pachnące róże, a te co nie pachną zadziwiają kolorem i kwiatami
bułgarska róża, robią z jej olejku perfumy, pachnie obłędnie
Kindzia widzę że tu praca umysłowa wre tak z rana???? Na szczęście godnych doradców masz to ja tylko póki co pozdrowionka zostawiam i powiem że lilie powalają Cudności. Buziole
Róże boskie - ile odmian i kolorów..........
Lilie też sliczne, ja nie mam lili, mam tylko liliowce i własnie czekam pierwszy raz na ich kwiaty, bo sadziłam jesienią.
Leniuchowania weekendowego życże, bez bólu.........wiem co to jest, czasem i mnie dopada...
Ula, jeszcze mam niezły sajgon w domu, wpadam tylko poczytać wieczorami jak już spią ale na wpisy już sił brak. Róże szaleją u mnie, już i lilie i przez tydzień tyle mam nowych kwiatow, ale ani nie kosze ani nie plewie tylko chce się nacieszyć wnusiami, z Amelką codziennie robie sama z nią wycieczki i radości mam tyle, ze zapominam o wszystkimMój M w dodatku się pochorował i mamy izolatke, mnie ucho przytyka ale glos już wraca do normy. Za pare dni ustalimy termin waszego przyjazdu, może i Ania się wybierzePozdrawiam serdecznie i niech już w końcu Ci to auto się nie psuje
Witaj Haniu! byłam dzisiaj na procesji i przypiekało słoneczko, myślałam że też pokropi jak zwykle, ale nic z tego,więc po obiadku wypoczywaliśmy na działce.U mnie zakwitają pierwsze lilie...pozdrawiam
Naprawdę będę mieć czerwone, mamusine lilie od Ciebie? Tak się ucieszyłam, a żabka aż się chwyciła za głowę, tylko nie wiem czy z mojej radości, czy jak stanęła oko w oko z Kajtkiem na jego tarasie.
Już mnie kiedyś zadziwił żab wożony za darmochę przez zakochaną żabkę, ale żeby żaba łapała się za głowę, i żeby miała paluszki, a nawet widzę paznokcie...
W ślad za Tobą panoramy jakieś też porobiłam.
Ach, to taki skrót, te przekwitnięte wszystkie Kwitną sobie dalej, nie do końca napisałam Lilie azjatyckie też trzeba przekwitnięte obcinać, ostróżki (te pierwsze kwiaty też już przekwitły), orliki ciachłam...
Szkoda, że nie masz, zasięgnęłabym opinii...jutro Kapiasa odwiedzę, wiem, że czasem mają Austinki, popatrzę
Na frontowej rabatce zaczynają kwitnąć liliowce i lilie. Wreszcie!!!
U wszystkich były już 2 tygodnie, u mnie dopiero teraz:
Kto wie, jak nazywają się te fioletowe kwiatki koło lilii?
Sama mamę ucałujesz .. ucieszy sie bardzo, że od niej też coś ktoś ma i się podoba.. Moja mama t o taka matka Polka i siostra miłosierdzia..
A ogród to mimo woli i własnymi łapkami. Ciepło było więc nie nakładałam rękawiczek i łapki mam tragiczne.. ALe muszę robić zapiski co muszę jeszcze poprawić, bo jak juz przekwita to zapominam..
Bonice.. dać w jedne szpaler z odstępami na byliny.. do poprawki.. i pastella z końca out.. bo taki szpaler jest super..
Tuskan miał być bordowy.. a jest prawie czerwony... dlaczego?
zapomniałabym ... lilie białostockie ruszyły !!! ... nie ma słoneczka a je w promieniach trzeba uchwycić ... są niesamowite co trochę dziwne jak na mnie bo zupełnie obok moich kolorów a kofam je bardzo ...
zrobiłam im rabatę pod grabami przy tarasie ... całuski dla Mamy ... zawsze o niej myslę jak na nie patrzę ...