Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 19:46, 04 kwi 2016

Do góry
Wróciłam z ogrodu, dowiedziałam się, że mam mięśnie nawet tam, gdzie nie wiedziałam, że mam

Walczyłam z różami przy tarasie. Uparły się, że muszą mnie podrapać w każde miejsce. Krwawa walka to była. Ostatecznie zdjęłam kopczyki i przycięłam je. To mocne róże,ale stwierdziłąm, że dobrze, że były kopczyki. Część gałązek byłą żywa dopierow kopczykach.

Jutro będę mogła pryskać promanalem. Ostatni dzwonek na takie opryski. Zostały mi jeszcze dwie róże na innej rabacie na jutro

Ogródek Iwony II 19:35, 04 kwi 2016

Do góry
Asiu, To nagnolia "Old Port"
Pierwszy sezon, więc jeszcze nie wiem, jak będzie kwitła. Ma kilka pączków kwiatowych
Sadziłam w zeszłym roku, ale spóźniona już byłam, bo mogłam ją posadzić dopiero w czerwcu. Więc już u mnie było po kwitnięciu. Przezimowała ładnie. Zobaczymy, na co ją stać
Ogródek Iwony II 18:45, 04 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Czyli ja mam buchanani, tak jak Kasia?
Tak było, jak kupowałam w lipcu. Wsadziłam za gęsto, bo nie miałam chyba wyobraźni, jak zwykle

A teraz przycięłam suche końce. Będą żyć?

edit: Doczytałam, ze dwuletnie końce po zimie należy przyciąć przed wegetacją. Czyli żyć będą. Ufff

Iwonka jakie masz tu drzewo ?
Ogród na glinie 16:49, 04 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

U mnie podobnie. O żonkilach mogę zapomnieć jeszcze przez jakiś czas

Małgoś, piękną masz wiosnę Ty potrafisz robić świetne połączenia

Dziękuję

Idą ciepłe dni, zobaczysz że zaraz wyskoczą wszystkie cebulowe. Im z dnia na dzień wychodzą pąki kwiatowe.
Z Pszenicznej ... 15:38, 04 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Agatko, jak zobaczyłam zdjęcie terenu, pomyślałam, że wygląda, jak w parku. Taki duży ogród. Ładna twoja bylinówka, a pomysł na szałwie w różance bardzo dobry

Agatko, przyszłam do ciebie zapytać się o nawadnianie. To moje zadanie domowe od e-Ma, by dowiedzieć się jak najwięcej. Chciałabym na początek linię kroplującą pod tuje i na rabatę. Podobno masz fajne rozwiązanie.
Wpadnę wieczorem.

Iwonka ogród ma prawie 2100 metrów, a drzewa rzeczywiście wielkie.

Nawadnianie opisałam w miarę dokładnie, tak jak ja to robię, w tym roku nieco modyfikuję bo i doszły nowe nasadzenia. Jak będziesz miała pytania to pisz, będę opowiadać na bieżąco
Ogród z pergolą 15:37, 04 kwi 2016

Do góry
A po bokach hortensje i nie wiem, czy pomiędzy rozchodniki. Zależy ile dasz miejsca. U mnie dałam mało i mi hortensje je pożarły w drugim roku
A chciałam jak u Any art
Ogród z pergolą 15:35, 04 kwi 2016

Do góry
To za ławką daj gracki. Koniecznie. Zamiast hortek.
Ta rabata chyba się prosi o symetrię. Grujeczniki to narzucają.
Ogród z pergolą 15:28, 04 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

ha, ha,

Ania, te projekty oba ładne. Jaki wybrałaś?
ID łatwo się dzieli. Z tego względu to będzie na jakiś czas moja ulubiona trawka, póki nie dorobię się innych

A biednemu chłopu oczu nie mydl. Tylko mów tak: ten kupiłam ja, drugi czeka na ciebie w szkółce

hahahah muszę mu tak mówić
zbliżam się ku projektowi z obwódka z bukszpanu na krawędzi rabaty bo będzie nawiązywało do frontu. A w plecach naprzemiennie hortki z rozchodnikiem

tylko niewiem czy nie za dużo dobrego i hortki i rozchodnik i jezówki...
chciałabym gdzieniegdzie jeszcze gracka na te tyly wcisnąć
Z Pszenicznej ... 15:27, 04 kwi 2016

Do góry
Agatko, jak zobaczyłam zdjęcie terenu, pomyślałam, że wygląda, jak w parku. Taki duży ogród. Ładna twoja bylinówka, a pomysł na szałwie w różance bardzo dobry

Agatko, przyszłam do ciebie zapytać się o nawadnianie. To moje zadanie domowe od e-Ma, by dowiedzieć się jak najwięcej. Chciałabym na początek linię kroplującą pod tuje i na rabatę. Podobno masz fajne rozwiązanie.
Wpadnę wieczorem.

Ogród z pergolą 15:16, 04 kwi 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)

Też miałam spytać
Czyściła rabatę to i podpis też

ha, ha,

Ania, te projekty oba ładne. Jaki wybrałaś?
ID łatwo się dzieli. Z tego względu to będzie na jakiś czas moja ulubiona trawka, póki nie dorobię się innych

A biednemu chłopu oczu nie mydl. Tylko mów tak: ten kupiłam ja, drugi czeka na ciebie w szkółce
Kosolkowa Pasja 15:06, 04 kwi 2016

Do góry
Zapomniałam napisać o wianku, ze śliczny jest. Nie ma sił, by się nie podobał
Kosolkowa Pasja 15:04, 04 kwi 2016

Do góry
Ja już nie szaleję z nawozami. Czytałam wprawdzie u Bogdzi. Ale kupiłam taki do podlewania - tym będę pryskać listki:
http://pi.ce-tescoassets.com/assets/PL/232/5902341001232/ShotType1_328x328.jpg
I taki w granulkach do podsypania:
http://www.florovit.pl/uploads/2014_151_Florovit_1_kg_kartoniki_5.jpg

Majątek można stracić na nawozy

Jak często opryskiwać dolistnie? Bo tego nie pamiętam ...
Ogródek Iwony II 14:48, 04 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasia, szorstkie
Dzięki za pomoc w zidentyfikowaniu

Dominiko, idę grzać plecy. Naprawdę ciepło

A.... melduję, że mam dziwnego kota. Poluje na motyle. Udało mu się jednego upolować i zjeść
moje koty poluja na muchy, motyla jeszcze nie znają, choc raz wpadł nam ptasze do mieszkania i też było polowanie, ale uratowałam ptaszka - byłam z siebie dumna - akcja z kotem była ja na amerykańskim filmie
Ogródek Iwony II 14:44, 04 kwi 2016

Do góry
Kasia, szorstkie
Dzięki za pomoc w zidentyfikowaniu

Dominiko, idę grzać plecy. Naprawdę ciepło

A.... melduję, że mam dziwnego kota. Poluje na motyle. Udało mu się jednego upolować i zjeść
Ogródek Iwony II 14:40, 04 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Tak było, jak kupowałam w lipcu. Wsadziłam za gęsto, bo nie miałam chyba wyobraźni, jak zwykle

Potem były już w grudniu takie, zostawiłam 3 na tej rabacie po przeróbkach:

I w lutym:

liście sa raczej szorstkie/ostrne w dotyku? nie takie delikatnie miękknie? jak szorskie to na 100 buchaanii
Ogródek Iwony II 14:35, 04 kwi 2016

Do góry
Idę do ogrodu pomęczyć róże. Musiałam przyjść rozebrać długi rękaw, bo się zgrzałam. Teraz idę w bluzeczce w krótkim rękawku. Jest na słońcu +32 stopnie
Ogródek Iwony II 14:32, 04 kwi 2016

Do góry

Potem były już w grudniu takie, zostawiłam 3 na tej rabacie po przeróbkach:

I w lutym:

edit: Doczytałam, ze dwuletnie końce po zimie należy przyciąć przed wegetacją. Czyli żyć będą. Ufff
Ogródek Iwony II 09:13, 04 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ooooooo... Ale wpadka. Juzia, przeszkol mnie. Proszę o fotki porównawcze.

Jak kupowałam, nie było etykiet. Coś sobie tak zakodowałam i teraz wyprowadzasz mnie z błędu ...
ze się wtrące jao że mam buchannaii..a na 100 mam buchananii...na pocztku sterczało jak u Ciebie...teraz pod wływem długich wysokich liści zaczęła się fonatnnowa robic...pewnie zależy to od tego co jets w ziemi, mam wrazenie że im suszej tym bardziej sterczy
były na początku takie:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5043-malymi-krokami-bo-wlasnymi-recami?page=429

teraz są takie :
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5043-malymi-krokami-bo-wlasnymi-recami?page=1283
Ogród z pergolą 08:53, 04 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ja też je mam. Ciekawa jestem, jak przezimowały. Obcięłam im końcówki zeschłe, ale ładnie stoją na baczność i zdobiły całą zimę
Oj, mam sporo do nadrobienia. Postuluję o zwolnienie wątków. Nie da się być w ogrodzie i na wątkach ... I jeszcze niedzielnie towarzysko...

Proszę o streszczenie od momentu posadzenia róż.

to fakt, w sobote jak bylam z dziewczynami na szkoleniu z cięcia róż to rozmawialysmy właśnie że cieżko o pogodzic, jakis e-book z ogrodowiskiem powinien być, by sie dzialalo w ogródku i słuchalo forum
streszczenie Iwon dla Ciebie zawsze
planuję rabatę z grujecznikami dlatego nazwałam ją grujecznikową. jezówka 'cheyenne spirit', hortki limelight, rozchodnik niewiem taki chyba zwykły przebarwiający się na rozowo od ewy004 i Krys
wersja 1
wersja 2
i plan ogródu bo zastanawiałam sie czy ja zrobić na lewo od tarasu czyli wschod czy na prawo czyli zachód
Ogródek Iwony II 08:37, 04 kwi 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
poczytałam ten artykuł, wklejam linka - choc pewnie go znasz https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/428-ciecie-traw-i-turzyc

Dzięki, tam jest fotka buchanani po ścięciu. jeśli to ona u mnie, to powinna przeżyć. Ufff..
Ale u Danusi ona leży, a moja stoi.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies