Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 09:52, 18 cze 2021

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Poranna wizyta w casto

Babooo, ja Ci wyślę stipy, tylko totalnie nie mam kiedy. Obiecuję, że przygotuje paczkę w poniedziałek.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 09:50, 18 cze 2021

Do góry
Poranna wizyta w casto

Zieleń, drewno i antracyt 09:44, 18 cze 2021

Do góry
Mój ulubiony duet
Same się tak pięknie poplątały.
Zieleń, drewno i antracyt 09:41, 18 cze 2021

Do góry
Magda, no właśnie, dlatego taka byłam zdziwiona, a mam tą różę już kilka lat i nigdy się coś takiego nie zdarzyło. Twoje róże całkiem mądre, przeczekają największe upały i dłużej będą piękne

Piwonie się rozkręcają

Tą niestety też wczorajszych upał zmaltretował zanim do końca pokazała kwiat. Szkoda, chciałam sprawdzić co to za jedną, bo na pewno nie Sarah Bernhardt którą miała być.
Przedziwny Ogród 09:34, 18 cze 2021

Do góry
AgataM napisał(a)

Piękny, letni salon
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 09:34, 18 cze 2021

Do góry
ja dzis ranna runde z wezem mialam
ale podlane jest

jakas franca wcina mi papryki, wciaga od dolu w ziemie i coraz mniej mam chyba je przesadze ae gdzie i w te upaly

Moje pelargonie

Ogródkowe perypetie:) 09:27, 18 cze 2021

Do góry
abiko napisał(a)
Ok da się z tel zdjęcia

cudnie!
Ogródek warzywny na balkonie 09:19, 18 cze 2021

Do góry
oliwka napisał(a)
To jest ten moment kiedy moja różana rabatka szaleje. New Dawno i Jasmina. Kocimiętki troszkę ja zagłuszają. Na razie testuję mniejsza kompaktowa odmianę w ogródku u Ewy Effki. Po prawej jeszcze nie kwitnie budleja, a u dołu nowy prezent eukaliptus.

Kasia, jaka świetna ta kompozycja! Taka lekka zwiewna i świeża
Obiecuję, że będę dbać o Twoją kocimiętkę!
Sezon 2017 u Hanusi 09:13, 18 cze 2021

Do góry
Po wczorajszej bytności w ogrodzie.

Nie, nie opalałam się, chyba, żebym chciała zejść na udar z tego świata. Jest zbyt pięknie, żeby ryzykować porzucenie, dziś odpoczynek.

Unikanie nasłonecznienia, to tez jest męczące zajęcie. Za każdym razem trzeba przenosić pomocniczy majdan. Siedzisko, stolik, wiadro z zimną woda do chłodzenia wody w misce. No i zimna woda do picia. Wygodniej w taki czas w domu, Zawsze zimny prysznic pod ręką.

Trzymajcie się nie za gorąco.

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 08:57, 18 cze 2021

Do góry
Różano lawendowy szał, będę musiała te róże poobcinać bo zaczynają wyrastać na zewnątrz rabaty

Zieleń, drewno i antracyt 08:54, 18 cze 2021

Do góry
Królową wczoraj upał zmaltretował. Pierwszy raz odkąd ją mam przypaliło jej płatki na części kwiatów. Naprawdę dziwny widok, poskręcało je na końcówkach, jakby ktoś je sześciowo w gorącej wodzie zanurzył. Na szczęście ucierpiała tylko część kwiatów i to od strony najmocniejszego nasłonecznienia.
Rano wyglądały już tak...
April podbija las... 08:28, 18 cze 2021

Do góry
April napisał(a)

Bardzo lubię to parzydło, jest wielkie. Chciałam je na wiosnę podzielić i dać jeszcze w dwa miejsca ale nie zdążyłam. Faktycznie daje mega efekt jak ma słoneczko. Szkoda tylko że tak muszę o nie walczyć z gąsienicami. Czasem wystarczy jedna noc, żeby opitoliły pół krzaka.
[/img]

A dzieliłaś już kiedyś parzydło? Pytanie jest podchwytliwe oczywiście, chodzi o to, że bez porządnej piły/siekiery/chłopa nawet nie ma co próbować. Chyba, że masz jakiś patent?

Mi też brak miejsca na drzewa owocowe. Sad mi się marzy, a mam ledwo parę wisienek. Od frontu chłopaki wsadzili sosnę i nie dadzą zamienić na jabłoń, tacy są
Ogródek warzywny na balkonie 08:27, 18 cze 2021

Do góry
To jest ten moment kiedy moja różana rabatka szaleje. New Dawn i Jasmina. Kocimiętki troszkę ja zagłuszają. Na razie testuję mniejszą, kompaktową odmianę w ogródku u Ewy Effki. Po prawej jeszcze nie kwitnie budleja, a u dołu nowy prezent eukaliptus.
Krowy, staw i my... 08:26, 18 cze 2021

Do góry
Ogrodowe prace z tego tygodnia. Cięcie żywopłotu. Przed i po. Drugiego dnia były zakwasy, ale wszystko udało się na jednym akumulatorze oblecieć

Posadziłam powojnik z grupy viticella. Mam nadzieję, że będzie mu tu dobrze.
Rododendronowy ogród II. 08:18, 18 cze 2021

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Aniu nie tylko o oczy chodzi, najbardziej o suszę , nie chcę na forum o ogrodach pisac o umieraniu roślin. U Ciebie stale pada , nie zrozumiesz mojego problemu.
Franceska i mnie wtedy (2012r) wydawała się duża , jaka jest teraz juz pokazałam ale jeszcze wieczorem zrobiłam dla porównania zdjecia z M , zobacz jak urosła. M i rozmiar Franceski zaznaczone na czerwono kropkami.

Teraz na kamykach to mogłabym się tylko położyć U Ciebie i w suszy wszystko rośnie kilka razy szybciej. Moja Frnceska przez 9 lat urosła bardzo mało, a powinna tyle co Twoja. Na szczęście zdjecia archiwalne szlag trafił, wiec nie będę się dołować pokazując jaka była i jaka nadal jest.

Ale i tak ogród się mój rozrósł ..wiec może i dobrze że rosną wolniej.

Miłego dnia i trzymaj się cienia, bo gorąco jak diabli. Suszy do tej pory nie miałam, nie musiałam ani razu podlewać. Wyjątkowy rok.
Mój ogrodowy pamiętnik 08:14, 18 cze 2021

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Krzewuszkę Nana Purpurea już podcięłam dzisiaj bo przekwitła.
Te jeszcze kwitną.

Namówiłam eMka żebyi podciął bukszpany. Ja kulkować nie umiem. Robię zęby . Lepinoxem pryskałam na razie raz.

Rany jak pięknie, normalnie aż zazdrość zżera
Przerabianie ogródka pod swój gust 07:58, 18 cze 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Ech, chciałabym tak porządnie prowadzić ogród

Czy już większość rabat masz lekko podwyższonych?

Usmialam sie ten porzadek to tak z wierzchu np. wszelkie scinki po cieciu zostawiam na rabatach jako sciolke, wiec przewaznie to u mnie wyglada tak. Rabaty mam delikatnie podwyzszone, ale nie spiecjalnie.Z czasem poprostu zrobily sie troche wyzej niz trawnik.
Te zdjecia z niebieskim nie sa podbarwiane- on ma taki kolor.

Ogrodowe wariacje 07:53, 18 cze 2021

Do góry
Pieris dla Martki

Działka prawie w Borach Tucholskich 07:47, 18 cze 2021

Do góry
Gosiek to jest podkład pod zwykłe pobocze, chodnik będzie po drugiej stronie z krawężnikiem i całym wypasem,.
Prace już trwają od strony jeziora .

Monika mam od kilku (może -nastu) lat Endless Summer a w tym roku kupiłem jej wnuczkę Summer Love, cała rodzinka kwitnąca na jednorocznych

Endless Summer..................................................................Summer Love

to miała być pomarańczowa ITOH

Ogród w dolinie 07:37, 18 cze 2021

Do góry
Roocika napisał(a)
Nie mogę się napatrzeć na irysy

Bo piękne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies