Osiedlowy ogródek
10:47, 07 sie 2021
Ciągle dumam nad tym kącikiem...
Mam wrażenie, że jest tam smutne kulkowisko...eMowi się bardzo pidoba
Dosadziłam trzy molinie pomiędzy kulki, nie pamiętam nazwy.
Są zielone i trochę brakuje mi rozjaśnienia.
Dałam trzy limonkowe jeżówki bo więcej nie mam i jedną jaśniejszą kępkę carex Montana Reureif na próbę.
Muszę przenieść gdzieś jeszcze żółte oregano, choć teraz po przycięciu aż tak nie razi po oczach
Chciałam tam jeszcze upchnąć bordowe kulki berberysów ale chyba za dużo tam tych kulek...
Nie chcę tam buszu, tylko jakoś wypełnić miejsca między kulkami, żeby było zwiewnie i delikatnie
Mam trzy białe gaury do posadzenia, pasowałyby tam?
To jest wystawa południowa.
Za kulkami na tle żywopłotu mogę dać trzy miskanty Morning Light bo mam w cieniu i nie rosną...Tylko po prawej mam między hortensjami Variegatusy, nie będzie za dużo tych traw?
Rano
I po poludniu
Mam wrażenie, że jest tam smutne kulkowisko...eMowi się bardzo pidoba
Dosadziłam trzy molinie pomiędzy kulki, nie pamiętam nazwy.
Są zielone i trochę brakuje mi rozjaśnienia.
Dałam trzy limonkowe jeżówki bo więcej nie mam i jedną jaśniejszą kępkę carex Montana Reureif na próbę.
Muszę przenieść gdzieś jeszcze żółte oregano, choć teraz po przycięciu aż tak nie razi po oczach
Chciałam tam jeszcze upchnąć bordowe kulki berberysów ale chyba za dużo tam tych kulek...
Nie chcę tam buszu, tylko jakoś wypełnić miejsca między kulkami, żeby było zwiewnie i delikatnie
Mam trzy białe gaury do posadzenia, pasowałyby tam?
To jest wystawa południowa.
Za kulkami na tle żywopłotu mogę dać trzy miskanty Morning Light bo mam w cieniu i nie rosną...Tylko po prawej mam między hortensjami Variegatusy, nie będzie za dużo tych traw?
Rano
I po poludniu