Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Dębowe zakątki 14:25, 05 sie 2021

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Niby tą jeżówkę Secret Joy,ale jakaś marna w tym roku
Dziękuję i pozdrawiam serdecznie

Aniu napisałam priv
Ogrodowe wariacje 14:09, 05 sie 2021

Do góry
Nie mam pojęcia co to może być za Hakonechloa, na tle Greenhills jest bardzo jasna, ale nie żółta. Zeszłoroczne przebarwiają się tak jak na drugim zdjęciu i już zaczynają bo to świeża fotka

Jeszcze myślę, czy to nie jest związane z ilością światła, czyli więcej cienia jest limonkowa, słońca-żółta, wtedy byłaby to all gold. Może to Beni Kaze? Nie wiem, nie lubie jak nie opisują produktów
Małymi krokami-Ogród Wioli 14:05, 05 sie 2021

Do góry
Rdest Blackfield sadzony wiosną ,ładnie się rozrósł... lubię bordo w ogrodzie ...
Polecam

Ogród pod lasem 14:01, 05 sie 2021

Do góry
Tak to wygląda, ciężko stwierdzić która jest która.

Brzozowy raj 13:54, 05 sie 2021

Do góry
Gochna napisał(a)
Jakoś tak w tym roku każde nasionko chyba zeszło. Jestem na etapie pikowania

Bardzo ładny masz ogród i tyle pracy włożyłaś, a te rozsady to trzymasz w domu? chętnie też bym wysiała w lutym, ale skąd tyle miejsca wziąć?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:52, 05 sie 2021

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

W niedzielę Cię miło wspominałam. W menu był pasztecik z cukinii wg Twojego przepisu. Dwie spore keksówki zniknęły w oka mgnieniu.
A dzisiaj po raz pierwszy w życiu przyrządzałam dynię makaronową z własnego ogródka. Co za radość! Jaka ekscytacja. Magiczna ta dynia. Polecam!
Ławeczka służy głównie do rozkładania narzędzi ogrodowych, coby ich nie zagubić.
Może kiedyś uda mi się na niej spocząć. Na tych innych zresztą też.

Bardzo się cieszę, że smakuje Wam pasztecik, u mnie dzisiaj w menu Cukinia obrodziła nad wyraz. Dyni makaronowej nie znam, muszę się zapoznać
A ten widoczek, poza tym, że przepiękny, to jeszcze uświadamia mi, jak bardzo ewoluują nasze ogrody. Pamiętam z moich odwiedzin u Ciebie ten zakręt i w mojej pamięci jest mniej cienisty, bardziej barwny, a teraz jest w nim spokój i harmonia. I poidełka też brak w mojej pamięci
Ogrodowy Kalejdoskop 13:49, 05 sie 2021

Do góry
Jeszcze trochę i zacznie kwitnąć Kobea. Kwiatki już widać ale nadal wije się w górę.
Jeżówkowe-Love 13:37, 05 sie 2021

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Jeżóweczki zwyklaczki dla zaglądających

Chociaż ślinka czasem leci na te odmianowe, to przyznać trzeba że te pospolite są mało wymagające i sieją się jak głupie
Trzeba je nawet wyrywać. Masz bardzo ładnie.
Tajemniczy Ogród 13:36, 05 sie 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)

A te bodziszki to co za jedne??? Rozanne?

A cóż by innego tak rosło? Miałam posadzone po trzy, na szybko przesadzałam po jednym w nowe miejsca, teraz muszę pozostawić po jednym krzaczku bo zżerają wszystkie najbliższe rośliny Ale są świetne więc im wybaczam tę inwazję
Tu też Rozanne
Tajemniczy Ogród 13:31, 05 sie 2021

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

To hosta Halcyon, po trzech sezonach to potwór do dzielenia. Mam ją jeszcze w kilku miejscach. Jest świetna i nie ruszają jej ślimaki. Pod tym Palibinem na patyku to też ona.

A te bodziszki to co za jedne??? Rozanne?
Tajemniczy Ogród 13:21, 05 sie 2021

Do góry
Mgduska napisał(a)

Polecałaś mi ją niedawno, pamiętam Czy ona jest bardzo niebieska?

No właśnie patrzę na foty z inetrnetu, to na nich niebieska, a u mnie zdecydowanie zielona z lekkim odcieniem niebieskiego. Nawet sprawdzałam, czy to na pewno ta sama odmiana, ale wg. moich zapisków to ona.
Teraz leje, bo cyknęłabym z bliska, ale mam takie zdjęcie z lipca. Na pierwszym planie mysie uszy, one są niebieskie, a dalej Halcyon.
Tajemniczy Ogród 12:54, 05 sie 2021

Do góry
wiklasia napisał(a)

Co to za odmiana ciemnej funkii rośnie pod sosną?

To hosta Halcyon, po trzech sezonach to potwór do dzielenia. Mam ją jeszcze w kilku miejscach. Jest świetna i nie ruszają jej ślimaki. Pod tym Palibinem na patyku to też ona.

Tajemniczy Ogród 12:49, 05 sie 2021

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Ale że wszystkie bukszpany poszły raus? . Tak od razu? Szalona dziewczyna .

Niemal wszystkie. Zostało jeszcze pięć na froncie i dwa z tylu. Są w dobrej formie.
Zieleń, drewno i antracyt 12:37, 05 sie 2021

Do góry
Wybrałam się dzisiaj na "moje" łąki z wiadrem i szpadlem. Wróciła ze mną Babka wodna i Łączeń baldaszkowaty Wczesniej sprawdziłam, czy aby nie chronione, zamieszkały w nowym oczku na hamakowej Za chwilę zabieram się w końcu za szlifowanie i łączenie kantówek i całość będzie skonczona Niestety nie dostałam wczoraj obiedki do obsadzenia tyłów.

Za drzwiami do ogrodu... 12:32, 05 sie 2021

Do góry
daredevil napisał(a)
Piękny, dojrzały, kwitnący ogród Pozdrawiam serdecznie!

Dziękuję za miłe słowa Uwielbiam kwiaty, ale różne odcienie zieleni też mnie zachwycają.
Za drzwiami do ogrodu... 12:23, 05 sie 2021

Do góry
Monia81 napisał(a)
Piękny ogród, lilie boskie, a i zapach pewnie po całym ogrodzie się roznosi, no i nowe kratki, superowe gratuluję publikacji i wszystkiego najlepszego, torcik rewelacyjny pozdrawiam

Monia, ogród kwitnie i pachnie Cieszy tą swoją bujnością, ale już widzę co trzeba przesadzić, co jest zbyt ekspansywne, co wprowadza nieład pokładając się i nie dając się nijak doprowadzić do ładu Ale teraz albo pada, albo za gorąco, a jak jest akurat,to nie mam czasu i się trochę wkurzam. Urlop mi się kończy a ja nie zrobiłam zaplanowanych rzeczy, które miały mi poprawić samopoczucie Dodatkowo kret zrył mi rabaty wzdłuż i wszerz, mam wrażenie, że wszystkie rośliny rosną w powietrzu i rosną tylko dzięki nawadnianiu kropelkowemu i częstym deszczom. Żadne paliki nie chcą trzymać pionu , bo ziemia jest tak rozpulchniona i wilgotna, że w niej nie chcą stać stabilnie. Trawnik, tam gdzie nie ma siatki wygląda jak po bombardowaniu, wywiozłam już dwie taczki kretowisk, jak tak dalej pójdzie , to mój ogród obniży poziom Trochę rozgrabiałam , ale wtedy mój trawnik, zamiast zielony stawał się cały pokryty ziemią Przygotowałam nową pułapkę podpatrzoną w int. jak się sprawdzi to się pochwalę

Sezon 2017 u Hanusi 12:00, 05 sie 2021

Do góry
Wiem, Bożenko, że ona u Ciebie ma specjalną rabatę. Ja w moim małym ogro,deczku nie mogę jej wydzielić osobnego m,iejsca i ona szwenda się mi po wszystkich rabatach, To mnie denerwuje, Dlatego ograniczam te kwiaty w kompostowniku, a wiosną i tak znajduję prezenty od ptaków.

Rododendronowy ogród II. 11:58, 05 sie 2021

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bogdziu! Twoje lilie zachwycają, takie duże i w dużych ilościach, wspaniałe.
Czy to jest lilia królewska?
Ale zapach musi być w ogrodzie, cudnie.
Brzozowy raj 11:44, 05 sie 2021

Do góry
Gochna napisał(a)
Trochę aktualnego kwitnienia

Gosiu! Przepięknie w Twoim ogrodzie. Te zestawienia kolorystyczne, fiolety, niebieskości, różowości, ślicznie. Lilia złotogłów wspaniała. Jeżówki w trawach, jak z katalogu.
Gaury uwielbiam, a u mnie nie chcą przezimować.
Podziwiam i pozdrawiam.
Ogród pod lasem 11:40, 05 sie 2021

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Jakieś takie jesienne te listki...

czy ja wiem czy jesienne? mój Jordan ma takie wiosną
A Sangokaku od posadzenia nie wypuscił ani jednego listka.Jak sztuczny stoi na rabacie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies