Lubię sadzonki z A... Niedawno posadziłam od nich 6 czyśców Hummelo, ładnie się przyjęły. Przesyłka jak zawsze super zapakowana. Sadzonki dosyć gęste, ale bez kwiatów. Zobaczymy za rok.
Tu widać jedną trójeczkę tego czyśćca.
Super info z moim rdestowym mercedesem Na razie nawet mu w nogi nie zaglądam bo taki ładny
Z wiosną będę odważniejsza. Warto mieć go więcej, zdobi od lipca, jak nie wcześniej.
Przesadziłam też rdest White Eastfield w bardziej zacienione miejsce, zobaczymy, za rok czy będzie lepiej rósł. W pełnej patelni nieco wegetował.
Dokładnie Aniu, ach te lata 90-te U mnie to najbardziej beztroski czas.
Cieszę się, że mam dużo kadrów z tego okresu. Uwielbiam fotkę z wrzosami, taka wesoła
I nowa rabata też cieszy. Przez cały dom, aż do kuchni mam widok na ukwiecony łan.
Jutro październik a rabata nadal pełna życia. I ten rój owadów, dużo motyli.
Roślinka od ciebie to chyba rojnik? Zobacz, jak ma się dobrze w kamieniach koło altany.
Na rabacie łąkowej posadziłam irysy syberyjskie.
W tym roku mam nieprawdopodoobnie dużo owoców winogron i są słodziutkie i podjadam
Ładnie jeszcze kwitnie driakiew Bee Happy.
Nie myliłam się, że każdy zakątek piękny. Nawet ścieżki u Ciebie mają jakiś taki urok, że miło je oglądać. A jakie dorodne hosty w donicach. Jeżyn kolczastych nie zazdroszczę. Rabata na pewno pokaże swój urok już za rok, skoro tak wiele różności na niej. Będzie, jak zwykle, zwiewnie i wszystko dopasowane kolorystycznie, pięknie.
Dziękuję Grażynko za tyle pochwał To dla mnie bardzo budujące
Ja dopiero zaczynam przygodę z makramą. Na razie mam głowę pełną pomysłów i pudło sznurków.
Chętnie zobaczyłabym Twoje makramy
Dziękuję Basiu Bardzo cieszą mnie takie słowa, ponieważ wszystko to sama zaprojektowałam i przy pomocy moich mężczyzn zostało to wykonane (oprócz nasadzeń I pielęgnacji )
Orzech, który rośnie na granicy naszej działki. Nie wyobrażam siebie żeby mógł być ścięty! Mąż wymyśli dla niego takie ogrodzenie
Dawyck gold jeszcze mały, ale rośnie sobie
Klon, który był jednym z pierwszych drzew na naszej działce. Bardzo go lubie
Powoli przebarwiają się liście Buka
A dąbek którego mąż kupił kiedy urodził nam się synek ma już żołędzie
I jeszcze poznana na ogrodowisku śliwa pisardi. Ta rabatka jeszcze jest do zrobienia....