Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:19, 20 cze 2016

Do góry
ta trzecie opcja też dobra i chyba pogodzi wszystkich w rodzinie ?
Tylko jałowce przytniesz i będzie fajnie.
U Agi - czyli słońce i piach 14:18, 20 cze 2016

Do góry
i u mnie z chwastami tak samo, ledwo co skonczylam plewic, a juz nowe wyrosły...
No i Nigry wychodzą na prostą, dobrze, że się odważyłaś zrobić to cięcie.
Ogródek z futrzakami i kamieniami 13:22, 20 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ewa, jesteś mistrzynią rabat różanych, ja już wiem jak ciężko obsadzić taką rabatę, żeby zdjęcia pięknie wychodziły, na żywo z trawami róże wyglądają pięknie, a na zdjeciach nijak nie da się tego pokazać, właściwie to trawy przeszkadzają na fotkach różom.
U Ciebie każde zdjęcie jest cudowne, takie małe dzieła sztuki! Oczarowana jestem.

Zarumieniłam się,dziękuje.
Jest wiele ładniejszych ogrodów na forum,my dopiero raczkujemy.sporo traw wymarzło tej niby zimy i kombinuję czym je zastąpić
Tu ma być ogród :) 11:18, 20 cze 2016

Do góry
Śliczna rabata

lindsay80 napisał(a)

Rabata z grackami też będzie super, zresztą u Ciebie wszystko total wypas
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:34, 20 cze 2016

Do góry
U mnie też w nocy zaczęło padać i jeszcze teraz siąpi z przerwami, dwa tygodnie bez kropli deszczu, więc taka pogoda jak zbawienie i dla ogrodu i dla mnie, bo doniczek do podlania sporo.
Pięknie u Ciebie jak zawsze!
Moja działka na Dębowym Lesie 10:31, 20 cze 2016

Do góry
tym razem róże i lilie u Ciebie w akcji - pięknie!
Tu ma być ogród :) 10:27, 20 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
a pokaz jaki model.u nas by sie czasem przydalo ta cos bo niestety traktor mniej precyzyjny niz zwykla kosiarka i troche tych wasow u nas jest

Taka jak ja mam u Ciebie raczej by się nie sprawdziła bo masz dużą działkę, a jedno ładowanie wystarcza tylko na pół godziny koszenia, ładuje się 1 h.
Ja jestem super zadowolona bo w końcu mam urządzonko co mi usprawnia życie, a poza tym nie czuję się wypluta po jego użyciu.

A tu link do aukcji z tym produktem

http://olx.pl/oferta/podkaszarka-akumulatorowa-18v-titan-tti549gtm-CID628-IDg5k0j.html

Ogród z uśmiechem 10:14, 20 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Mam zwykłego grujecznika - wiosenne przymrozki wszystkie listki mu załatwiły, ale ładnie odbił.
Natomiast w zeszłe lato całe listki miał poprzypalane bo w słońcu rośnie i świeżo posadzony był, z roku na rok powinien się coraz bardziej uodparniać.

Mam nadzieję, że moje dwa ) mam też tego normalnego) ładnie sie przyjmą

One dadzą mi piene kolory na tle leśnej zieleni jaką mam u siebie
Niestety na razie jest jeszcze troche patelni na mojej dzialce, drzewa jeszcze zbyt małe a las mam od zachodu więc sloneczko praży trochę.
Ogród z uśmiechem 10:09, 20 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ale Ci zazdroszczę tego kwitnącego tulipanowca - piękny kwiat!
Zprezentowane drzewko też fajne, dobrze dziewczyny radzą, żeby go nie sadzić na patelni, a ja jeszcze dodam, że wrażliwy na przeciągi i przymrozki.

Kurcze to może w domu zostawię

Juz troche mi sie klaruje miejsce Ale chciałabym miec pewność
Tulipanowca, takiego samego jak mój, widzialam takiego 20-30 letniego, ale byl cudny
Tu ma być ogród :) 10:08, 20 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Takie miejsce w którym żwirek jest oddzielony od trawy to mam od niedawna jedno, jakieś 5 mb, chyba problemu nie ma, bo eM nic nie zgłaszał, ja własnych doświadczeń nie posiadam, bo zazwyczaj eM kosi trawę.
A tak przy okazji od niedawna mam fajne urządzonko do koszenia wąsów na trawniku, leciutka kosa akumulatorowa, w sam raz dla kobitki, super się sprawdza!
a pokaz jaki model.u nas by sie czasem przydalo ta cos bo niestety traktor mniej precyzyjny niz zwykla kosiarka i troche tych wasow u nas jest
Ogród z uśmiechem 09:58, 20 cze 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Masz go u siebie ?

Mam zwykłego grujecznika - wiosenne przymrozki wszystkie listki mu załatwiły, ale ładnie odbił.
Natomiast w zeszłe lato całe listki miał poprzypalane bo w słońcu rośnie i świeżo posadzony był, z roku na rok powinien się coraz bardziej uodparniać.
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:56, 20 cze 2016

Do góry
iwka napisał(a)
hihi no bo ja mam w naturze zbieractwo, musi mi się już naprawdę coś bardzo nie podobać, żebym wyrzuciła

z kłosownicą nie wiem, nigdy z jednej siewki nie pikowałam, wyrosła mi właśnie jakaś jedna w różach, wysoka pewnie z 20 cm, ale tylko jeden listek, nie wiem czy on by się zagęszczał. Pikowałam po kilkanaście sztuk takich małych i te rosną ładnie. Myślę że takie sadzonki w drugim roku powinny osiągnąć docelową wielkość.

To dobrze, że zapytałam, bo myślałam, żeby po jednej sadzić, ale jak zawsze niecierpliwa jestem i chciałabym szybko efekt mieć.
Wczoraj w lesie kłosownicę przypadkowo odkryłam
Ogród z uśmiechem 09:55, 20 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Zprezentowane drzewko też fajne, dobrze dziewczyny radzą, żeby go nie sadzić na patelni, a ja jeszcze dodam, że wrażliwy na przeciągi i przymrozki.

Masz go u siebie ?
Ogród z uśmiechem 09:50, 20 cze 2016

Do góry
Mój ogród pod górkę... 09:45, 20 cze 2016

Do góry
Piękne róże, piękne jeżówki - wszystko piękne.
Czy te carexy Gold Foutains i chyba Evergold to Ci tak ładnie przezimowały? U mnie obie odmiany całkiem wypadły.
Tu ma być ogród :) 09:28, 20 cze 2016

Do góry
Marta napisał(a)
Giardina piękna Żwirek od trawnika masz oddzielony ekobordem? Masz go na równi z trawą?, jak z koszeniem?

Takie miejsce w którym żwirek jest oddzielony od trawy to mam od niedawna jedno, jakieś 5 mb, chyba problemu nie ma, bo eM nic nie zgłaszał, ja własnych doświadczeń nie posiadam, bo zazwyczaj eM kosi trawę.
A tak przy okazji od niedawna mam fajne urządzonko do koszenia wąsów na trawniku, leciutka kosa akumulatorowa, w sam raz dla kobitki, super się sprawdza!
Tu ma być ogród :) 09:25, 20 cze 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

a będziesz posiadać? ide googlać

jak się gdzieś pojawi, to nie przepuszczę okazji, ale to pewnie śpiew przyszłości...
Zielonym od linijki - ogród Ivony 08:57, 20 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
i co tam w sprawie mebelków, wyklarowało się coś?

Będą mebelki ! Już kupione czekam na dostawę ale to będzie niespodzianka W tym tygodniu mam nadzieje dojdą
Tu ma być ogród :) 08:45, 20 cze 2016
Do góry
lindsay80 napisał(a)
Dziewczyny, zaszło nieporozumienie - ja tej hortensji nie posiadam
Natknęłam się na nią dziś przeglądając FB.

a będziesz posiadać? ide googlać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies