Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Typografia ogrodu 15:17, 27 sty 2016

Do góry
Asia, jeszcze Ty pomyśl, ja pomyślę, może komuś coś wpadnie... nie martw się. czasem tak jest że się łatwo 'zafiksować' na czymś, wtedy tzreba złapać dystans i pójdzie lepiej.
Typografia ogrodu 14:53, 27 sty 2016

Do góry
nijak mi to nie gra....
a bez ścieżki, tzn ścieżka jako trawnik- przejścia między molinią?
Typografia ogrodu 14:32, 27 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

czytam i nie kumam. Przecież ścieżka będzie miała jakieś brzegi

No tak tylko do tej pory rysowalismy sciezke na szerokosc trawnika a jesli ma byc wezsza to.... zaraz narysuje
Typografia ogrodu 14:26, 27 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Nie to mialam na mysli.
Moze inaczej:jeslibsciezka bedzie miala dwa metry szerokosci to jak ja w"wpisac" w pas trawnika o szerokosci 3 lub 4 metrow?

czytam i nie kumam. Przecież ścieżka będzie miała jakieś brzegi
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 14:12, 27 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
czarnym baw się w dodatkach.
Też bym myślałam tylko roletach- przysłonią końce żaluzji zewnętrznych

rolety zewnetrzne mozna podniesc bardziej, tak ze ich nie widac

wydaje mi sie że rolety sie lepiej sprawdzaja przy suwankach
Typografia ogrodu 14:09, 27 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

czyli w pionie ścieżka by się kończyła np w połowie pasa molinii?- nie byłoby dobrze, bo wtedy by te kształty się za bardzo komplikowały, takie zęby by powstały.

sama ścieżka ok 2- 2.5 metra ( tyle bez tych poszerzeń wchodzących miedzy molinie )

Nie to mialam na mysli.
Moze inaczej:jeslibsciezka bedzie miala dwa metry szerokosci to jak ja w"wpisac" w pas trawnika o szerokosci 3 lub 4 metrow?
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 14:08, 27 sty 2016

Do góry
czarnym baw się w dodatkach.
Też bym myślałam tylko roletach- przysłonią końce żaluzji zewnętrznych
Typografia ogrodu 14:06, 27 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Ok roxumiem.dokladnosc wymiarow wyjdzie w terenie.
a jaka szerokosc sciexki myslisz bylaby ok? I czy gdyby te poziome fragmenty scezki (te w trawniku)zostaly szerokie a pionowe byly ciensze to ratowaloby to jakos wizualnie spraw? Czy cala sciexka powinna byc wezsza?

czyli w pionie ścieżka by się kończyła np w połowie pasa molinii?- nie byłoby dobrze, bo wtedy by te kształty się za bardzo komplikowały, takie zęby by powstały.

sama ścieżka ok 2- 2.5 metra ( tyle bez tych poszerzeń wchodzących miedzy molinie )
Typografia ogrodu 13:54, 27 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

jakoś źle działa mi rozumienie.

pasy trawy między moliniami są ok, pasy molinii ok, ścieżka wg mnie jak na rysunku bedzie szersza niż 4 metry ( tak wygląda, bo jest szersza niż pasy molinii, o których pisałaś że będą miały 4 m), a i 4 metrów szerokosci tez bym się jednak bała że za mocna.
Ok roxumiem.dokladnosc wymiarow wyjdzie w terenie.
a jaka szerokosc sciexki myslisz bylaby ok? I czy gdyby te poziome fragmenty scezki (te w trawniku)zostaly szerokie a pionowe byly ciensze to ratowaloby to jakos wizualnie spraw? Czy cala sciexka powinna byc wezsza?
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 13:45, 27 sty 2016

Do góry
piękne są te okna, niech będą główne w pokoju. dlatego bym nie dawała ciemnych zasłon tam
Typografia ogrodu 13:41, 27 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Teraz rysowalam tak,ze sciezka zajmowala cala szerokosc pasow trawnika.rozumiem ze uwazasz ze sciezka powinna byc wezsza?

Czy cale pasy przerw miedzy molinia powinny byc wezsze?

jakoś źle działa mi rozumienie.

pasy trawy między moliniami są ok, pasy molinii ok, ścieżka wg mnie jak na rysunku bedzie szersza niż 4 metry ( tak wygląda, bo jest szersza niż pasy molinii, o których pisałaś że będą miały 4 m), a i 4 metrów szerokosci tez bym się jednak bała że za mocna.
Typografia ogrodu 13:37, 27 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Scieżkę do zagajnika węższą

Sciezka tez nie musi wypelniac calego pasa trawnika prawda?- tego nie rozumiem.

Teraz rysowalam tak,ze sciezka zajmowala cala szerokosc pasow trawnika.rozumiem ze uwazasz ze sciezka powinna byc wezsza?

Czy cale pasy przerw miedzy molinia powinny byc wezsze?
Typografia ogrodu 13:34, 27 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Czyli widzisz wezsza sciezke? Czy wezsze pasy trawnika miedzy moliniami?

Sciezka tez nie musi wypelniac calego pasa trawnika prawda?

Scieżkę do zagajnika węższą

Sciezka tez nie musi wypelniac calego pasa trawnika prawda?- tego nie rozumiem.
Typografia ogrodu 13:31, 27 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
możesz tak zrobić, wyznaczyć główną linię, pasy moliniowe, a ile będzie odjeżdżać w boki ten trakt zdecydować w trakcie.
Być może to jest kwestia skali -ja się boję, że to będzie tak mocne, że aż przytłaczające, ale mogę się mylić. Bo widzę molinię w tych pasach jako rytmy, a ścieżkę jako lekkie przecięcie ich, a nie jako kształt równie mocny jak te pasy

Czyli widzisz wezsza sciezke? Czy wezsze pasy trawnika miedzy moliniami? Sciezka tez nie musi wypelniac calego pasa trawnika prawda?
Typografia ogrodu 13:27, 27 sty 2016

Do góry
możesz tak zrobić, wyznaczyć główną linię, pasy moliniowe, a ile będzie odjeżdżać w boki ten trakt zdecydować w trakcie.
Być może to jest kwestia skali -ja się boję, że to będzie tak mocne, że aż przytłaczające, ale mogę się mylić. Bo widzę molinię w tych pasach jako rytmy, a ścieżkę jako lekkie przecięcie ich, a nie jako kształt równie mocny jak te pasy
Typografia ogrodu 13:21, 27 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
ale w skróconej wersji to może twój zygzak początkowy lepszy....

A ja bym byla chyba za druga wersja bo ten zygzak jest mniej widoczny i wydaje mi sie ze mniej nienaturalny
Typografia ogrodu 13:19, 27 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
skrócona ścieżka jest super- z tym skróceniem to dla mnie może być i zygzak poprzedni.
Ta wersja ostatnia byłaby dobra bardzo gdyby te pasy molinii byłby sporo cieńsze- wtedy byłaby taka teatralna z kurtynowaniem molinią .
W tej skali to raczej nie będzie się tego tak czytało, raczej jako placyki między pasami. Może wersja Lukiego... tylko czy nie za szeroka ta scieżka- miałaby pewnie ze 6 metrów... za szeroka, trzeba zwęzić

I musi dokądś prowadzić, nie w ogrodzenie

Magnolio zaczne od konca. Oczywiscie nie bedzie prowadzila do ogrodzenia moze konczyc sie troche wczesniej-tam pod brzozami mam darniowe nasadzenia (jeszcze mlode) ale zostawilam male poletko na lawke.tam moglaby sciezka prowadzic.

Co do szerokosci traktu to myslalam o 4 metrach.wiem ze to duzo ale u mnie wszystko duze
Wolalabym bardziej rozwiany ten zygzak nierownymi poziomymi liniami.dodam z bedac w domu i na tarasie bedzie sie na wszystko patrzylo z wysokosci prawoe 2 metrow
Typografia ogrodu 13:18, 27 sty 2016

Do góry
ale w skróconej wersji to może twój zygzak początkowy lepszy....
Typografia ogrodu 13:16, 27 sty 2016

Do góry
jeszcze tak narysowałam

Typografia ogrodu 13:11, 27 sty 2016

Do góry
skrócona ścieżka jest super- z tym skróceniem to dla mnie może być i zygzak poprzedni.
Ta wersja ostatnia byłaby dobra bardzo gdyby te pasy molinii byłby sporo cieńsze- wtedy byłaby taka teatralna z kurtynowaniem molinią .
W tej skali to raczej nie będzie się tego tak czytało, raczej jako placyki między pasami. Może wersja Lukiego... tylko czy nie za szeroka ta scieżka- miałaby pewnie ze 6 metrów... za szeroka, trzeba zwęzić

I musi dokądś prowadzić, nie w ogrodzenie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies