Początek rabaty bardzo podobny do mojej
Jeśli mogę coś podpowiedzieć to myślę, że stipa będzie za wysoka do Red Barona. Polecam jakieś niższe carexy, które będą również zdobić ogród zimą.
Masz racje, że do skrzyń wchodzą tony ziemi. Dlatego ja na dno skrzyń daję nieprzerobiony kompost, a na wierzch sypię ziemie do warzyw mieszaną z przerobionym kompostem. Po zbiorze warzyw tę ziemie wykorzystuję do sadzenia roślin, kopczykuję nią róże i wysypuję na rabaty. Wiosną skrzynie napełniam od początku.
Skrzynie napełnij do samej góry, u mnie ziemia zawsze lekko "siada".
Pieczone buraki pyszne, ja robie z nich sałatkę z rukolą i kozim zerem i zupę krem z serkiem mascarpone. Polecam.
pozdrawiam Polinko
Ale mimo tych wszystkich "przeciwności" dobrze Kochana, że mamy takich eMów, którzy z chęcią poddają się naszym nowym pomysłom i do tego sami dążą aby zmieniać na lepsze.
Życzę nam abyśmy tylko takie przeciwności i utrudnienia mieli w życiu!
Fajne połączenie białej serwetki i tulipków
Najbardziej pasowałyby te tulipany w wysokim wazonie ale oczywiście w Yucce kupiłam tylko jeden taki prosty wazon z przeznaczeniem na cmentarz...a teraz przydałby się drugi;(
W tej brzozie tez fajne i nawiązywałby do szafirków, które dałam w taką skrzynkę drewnianą, prostokątną.
Spróbuję Przed chwilą koleżanką, którą namówiłam na koktajle napisała smsa, że z burakiem rewelacja
A może by tak buraki posiać w warzywniku i mieć własne?