Pszczółko, te czosneczki są tak urocze że chyba wpasują się w każdą rabatę
A jarzmianka nie ma nawadniania, niestety.... coraz częściej wspominam o tym M. że trzeba juz zacząć myslec o czymś takim... na razie daje radę ale brzozy też rosna...
Tesiu bo tam korzenie sosen i brzozy i tujek wszystko stare, wielkie nawet miskant giganteus sobie tam nie radził. Chce roślinki zeby mi zaslonily plotek sasiada i ogrod sąsiada fajna emotka
No właśnie dałam sobie spokój z brzozami ale bardzo je lubię i będę podglądać u Ciebie ostatnio Anetka pokazała swoją brzozowa rabate i rzeczywiście wyraźnie widać , że roslinki mniejsze.
pozdrowki
Dereń imponujące osiągnął rozmiary, moje młodziutkie i malutkie . Rosną pod brzozami więc mają wody tylko tyle co podleję więc są takie sobie ?!
Brzozy to pijaczki hihihi bez nawadniania na takiej rabacie to nie bardzo!!!
Czekam na hortki w pełnym rozkwicie i podglądam oczywiście
Pozdrawiam
u mnie jak wieje to z dwóch stron albo z lewa albo z prawa albo bardzej z dolnego lewa albo bardziej z górnego prawa tak czy ciak nidy wprost na to okno wiec licze że jakby tak miało złamac albo przegiąć to na bok poleci
Nic brzydkiego nie widziałam.pomysł fajny i podoba mi się ze te 3 brzozy będą w lini posadzone - Lubie taka nieprzypadkowość. Ja bym się tylko bała takich wiatrów jak teraz ostatnio i bliskości drzewa- choć sama graba mam bardzo blisko.
wiesz brałam pod uwage 4 drzewa ale głównym kryterium była wielopienność albo przynajmniej jej namiastka, więc w grę wchodził, dereń, klon, świdośliwa i brzoza. dereń odpadł bo 2 kolejne przy palcyku beda brzozy wiec tutaj tez brzoza, świdośliwa ma owocki i nie chciałam ich na tarasie a klon na pateloni by sobie nie poradził
Kasia a brałas jakieś inne drzewo pod uwagę ?Bo ja też szukam drzewa,zeby przy tarasie posadzić, też tam mam patelnie, moze coś doradzisz? ale oprócz brzozy.
Dzień dobry
Zamierzam posadzić w szpalerze brzozę pożyteczną doorenbos wzdłuż ścieżki o długości jakieś 25 m. Mają one być ujęte w rabacie, a pod nimi będę sadzić trawy ozdobne, rozchodniki, derenie elegantissima.
Proszę o radę- co ile metrów powinnam posadzić brzozy?