Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 08:15, 22 maj 2021

Do góry
Rabata za domem pięknie się zagęszcza.
Annabelle obiecująco wyglądają
Tylko znowu żółte hakone jakieś marne. One chyba u mnie nie lubią

Moje miejsce na ziemi -początek 08:15, 22 maj 2021

Do góry
mój nowy nabytek.. Trawki i czyściec. Od I.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 08:09, 22 maj 2021

Do góry
sarenka napisał(a)
Asia, mam pytanko, widziałam w graba columnaris, ale on jeszcze listków nie miał, czy to znaczy nie ruszy bo z tego co widzę na O to graby liście już mieć powinny?

Magda nie pomogę, bo takowego nie mam.

U mnie grab pospolity Fastigata już ma piękne bujne czuprynki. Nawet ten mały za domem.

A to Frans Fontaine
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 08:06, 22 maj 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

To zdjęcie wyjątkowo mnie urzekło Strażnik ogrodu
Przerwa na kawę... 07:48, 22 maj 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
ta w szkółce to była dla mnie to taki bardziej landrynkowy róż. Moja ma dużo słabsze wybarwienie. I kwiat mniejszy. To malutka sadzonka i jej pierwsze kwiaty. Może tu też ilość słońca jest ważna lub ph gleby. W AF one w szklarni cały czas były. U mnie ani jedno ani drugie w tym miejscu nie jest idealne. Słońce ma tylko z samego rana i po 17. W środku układ pręcików identyczny.
Ona ma trochę różu na wewnętrznych płatkach a zewnętrzne są takie z łososiem ale bardzo delikatny to kolor, pudrowy. Telefon mi tego nie łapie. I na razie zapachu nie czuję a powinna. Może za zimno lub za wcześnie. W sumie ma 5 pąków. Rozwinął się jeden. Poczekam co dalej.

Śliczny kwiatek, wg mnie to zdecydowanie to
Kolor się zmienia od rozkwitniecia do przekwitniecia
A powstała z woodsman wiec łososiem muśnięta musi być
http://www.magnoliastore.com/en/search-results?keywords=&extrafield_1_2=Pink&searchUser=Search
Wilczy ogród 07:42, 22 maj 2021

Do góry
Magleska napisał(a)
dla Zuzanny moje mikro oczka po posprzątaniu
w 3 ujęciach

od dołu skarpy ich nie widać -irysy zasłaniają

Cudne są Obsadzenia wokół niby minimalne, ale idealnie pasują,
jak buchną hakonki będzie super
Zastanawiam się u siebie co zrobić, żeby mniejsze żyjątka się nie topiły. Nie masz z tym problemu? Ptaki powinny dać radę się napić, a ciekawe co np z jaszczurkami, widujesz je w pobliżu wody? No i komary, nie są problemem?
Przerwa na kawę... 07:34, 22 maj 2021

Do góry
Kasya napisał(a)

Daybreak powinna iść lekko w łososia... w kolorze, nie w zapachu
ta w szkółce to była dla mnie to taki bardziej landrynkowy róż. Moja ma dużo słabsze wybarwienie. I kwiat mniejszy. To malutka sadzonka i jej pierwsze kwiaty. Może tu też ilość słońca jest ważna lub ph gleby. W AF one w szklarni cały czas były. U mnie ani jedno ani drugie w tym miejscu nie jest idealne. Słońce ma tylko z samego rana i po 17. W środku układ pręcików identyczny.
Ona ma trochę różu na wewnętrznych płatkach a zewnętrzne są takie z łososiem ale bardzo delikatny to kolor, pudrowy. Telefon mi tego nie łapie. I na razie zapachu nie czuję a powinna. Może za zimno lub za wcześnie. W sumie ma 5 pąków. Rozwinął się jeden. Poczekam co dalej.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 07:24, 22 maj 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)

A to jakaś kocimiętka? Kolor ma mega fajny
Ogrodowe marzenie Mrokasi 07:22, 22 maj 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)

Doskonała kompozycja. Dereń świetnie podkreśla kształt bzu
Ogrodowe marzenie Mrokasi 07:21, 22 maj 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)
Wczoraj udało mi się w miarę szybko wyjść po pracy do ogrodu i trochę podziałać na rabacie basenowej. Bilans - przesadzona 1 kalina, 1 hortensja, 1 budleja, 1 sesleria i 1 anafalis. Posadzonych 5 cisów i 1 krzewuszka .
Fotki nie ma bo kończyłam po ciemku. Dziś mam nadzieję działać tam dalej więc może zdążę fotkę cyknąć .
Ponadto eM obsadził mi brakującą kratkę pomiędzy warzywnikiem a domkiem ogrodnika, dzięki czemu siedząc w altanie nie widzi się kompostowników. Teraz pozostaje mi pomalować te kratki i coś przy nich pnącego posadzić .
Tu fotkę mam - widok z altany

Bardzo dobry pomysł, fajnie wygląda
Choroba winorośla 07:18, 22 maj 2021

Do góry

Proszę o pomoc: co to za choroba winorośli i jakim środkiem opryskać roślinę?
Dziękuję!
April podbija las... 07:04, 22 maj 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Niezwykły widok w lesie

genialne zdjęcia z rudymi albo rudym

Jeszcze namawiałabym Cię na taką niby żurawkę - tolmiea się nazywa. Do cienia znakomita. Wstawiłam aktualne zdjęcie

Gosiu, ale co? że Ivory Hallo nie pasują? Bardzo mi rozjaśniają ten brązowy od pni sosen, las.
Znam tolmieę, chciałam kupić ale w mojej szkółce nie ma a ja właściwie nie chodzę na zakupy, więc trudno mi na nią "wpaść".
Za to ostatnio wycyganiłam od Kwarteta czworolist pospolity i będzie zadarniacz pod jaśminowcami

No i mam jeszcze piękną jasnotę żółtą

Posadziłam w zeszłym roku pod brzozą więc dopiero zaczyna zdobywać teren.

Muszę jej zrobić lepsze zdjęcia
Sezon 2017 u Hanusi 06:57, 22 maj 2021

Do góry
Nojest, jest. Ale życie ma swoje zamiary wobec mojej osoby,m i temu sie nie spreciwiam. Czas nas uczy pokory, wyrozumiałości i spolegliwości.

Ważne by zdrowie było, wszystko sie unormuje jak nie dziś to jutro.

Miłego weekendu.
Przerwa na kawę... 06:55, 22 maj 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
Rozchyliła kwiat magnolia Daybreak. I zastanawiam się czy to jest ona...

I zdjęcia ze szkółki z ubiegłego roku. Ta była znacznie bardziej z różem. Moja jest maślana ale inna niż Sunsation. Może ten kolor się z czasem zmienia... Kurczę, no...

Daybreak powinna iść lekko w łososia... w kolorze, nie w zapachu
Przerwa na kawę... 06:47, 22 maj 2021

Do góry
Rozchyliła kwiat magnolia Daybreak. I zastanawiam się czy to jest ona...

I zdjęcia ze szkółki z ubiegłego roku. Ta była znacznie bardziej z różem. Moja jest maślana ale inna niż Sunsation. Może ten kolor się z czasem zmienia... Kurczę, no...
April podbija las... 06:39, 22 maj 2021

Do góry
Kasya napisał(a)

No właśnie !
Nie mogłam uwierzyć jak mówiłaś ze same liście, te paki były dla mnie kwiatowe
Super !
Niech ładnie rosnie

No wiesz, jak się nie znam. Od góry, co się pąk rozwinął, to liść i liść. Straciłam nadzieję. Aż tu w weekend, przyglądam się i wydają mi się trochę inne te pąki na samym dole. No i wreszcie, wyczekiwana nagroda za cierpliwość. Jestem pewna odmiany a kwiat podoba mi się szalenie
Trzy już rozwinięte, czwarty w natarciu.
Postaram się w ten weekend ją posadzić. Plan robót jest tak długi, że już czuję się zmęczona
A jeszcze Wildcat czeka na posadzenie, nie licząc grujeczników, glediczji, cercisa, buków...... Co mnie opętało w tym roku

cercis Golden Fall

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 06:26, 22 maj 2021

Do góry
pestka56 napisał(a)
Prześlicze te lilaki

Ale jakos nie powalają... kilka pod płotem nie zakwitło
A carpe diem wychyla się kwiatami za płot...

Charles joly

Krasawica

Red pixie, chyba jedyny drobnolistny kwitnący z pospolitymi

Carpe diem

Michael Buchner
April podbija las... 06:25, 22 maj 2021

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Boskie rudaski we wspaniałych okolicznościach przyrody jest cudownie!!!

He, he, Kasiu, u ciebie tulipany, u mnie koty...

No nie, czasem zdarzy się uległy, skromny piesek

Generalnie nie mam spokoju przy robieniu zdjęć, zawsze jakieś futro się nawinie. No bo skoro pani "w parterze" to znaczy "chciała" pogłaskać.... trzeba jej to ułatwić i być jak najbliżej i na linii wzroku, czyli... przed obiektywem

I nowy obiekt w ogrodzie, na razie szukam dla niego miejsca

Mój mąż się pyta, czemu ten facet siedzi kobiecie na kolanach...
April podbija las... 06:11, 22 maj 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
No nie mam pojęcia, dlaczego ze wstydem wstawiałas te zdjęcia. Ogród boski, model też boski .
I cudowna magnolia

Tu nie chodzi o ogród, on się nawet broni. Model no cóż, klasa sama w sobie Chodzi o to że ciągle robię zdjęcia telefonem, na chybcika, nawet nie mam kiedy ich przebierać, wrzucam niemal jak leci. Zdecydowanie ta część mojej aktywności wymaga dopracowania.
Magnolia malutka ale podobno szybko rośnie. Ważne że ma już pierwsze kwiaty, jak na razie cały czas od góry otwierała liście. Dopiero cztery dolne pąki okazały się kwiatowymi. Jak dala mnie, dobry początek

A tu jeszcze jedna modelka. Niestety w przeciwieństwie do rudego, mój biszkopcik jest zmanierowany i długo trzeba namawiać na sesję

wielosił

Zakwita dereń kanadyjski

Buczek Purple Fountaine zaczyna w końcu łapać purple...

Ogród do odnowy 06:00, 22 maj 2021

Do góry
Kaliny, jednak niektóre za duże porosły

St.Keverne, ta druga nie wiem jaka, może po kwiatach ją ktoś rozpozna - dobrze, że tu ma trochę miejsca

popcorn

roseum i hordowina w tle

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies