To prawda, ale kilka pomyłek to nic, w porównaniu z tym, że całkiem nie wiesz gdzie co posadzić. Miałam kilka nietrafionych niskich dalii z tyłu rabaty..czyli akurat na odwrót. Wydawało się po karpie, że wysokie, a tu niespodzianka
Duże, egzotyczne liście (tęgosze, kordyliny, eukaliptusy, fatsje, palmy szorstkowce, może bananowce?), dalie, trytomy, krokosmie, titonie, pacioreczniki, duże szałwie, bazylia o ciemnych liściach, jakieś wypełniacze, wiem, super były szarłaty więc będą też.
Danusiu, Holender widział bukszpanowy a my kiedy ?? Bardzo chciałabym zobaczyć go po dłuższej przerwie. W ogrodzie zawsze jest coś nowego, zmienia się.
Pozdrawiam.
No tak, to jest bardzo ważne, jak się ma większą ilość. Ale młode dalie lubią płatać figle i okazuje się w następnym roku, że łodygi są o wiele wyższe, a tu człowiek posadził na przodzie rabaty, skoro dalia była niska. Jedyne rozwiązanie tego problemu, to przestać kupować nowe egzemplarze.
Kiedyś też tak myślałam i okazało się że to wcale nie taka wielka sztuka. Robienie bombek wycisza i uspokaja, bo nie da się przy tym spieszyć, trzeba poczekać aż farba czy tam klej wyschnie, pomyśleć co i gdzie przykleić, polecam na długie domowe, adwentowe wieczory. Kiedyś zabawki na choinkę robiło się ręcznie.
Postanowiłam że w tym roku w końcu będę miała drugą, małą choinkę jodłową wyłącznie z własnym rękodziełem, o!. I może nawet z pierniczkami.