Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:58, 15 maj 2021

Do góry
Waclaw napisał(a)

Uuuuu! Jak pięknie!
Te fiołki które otrzymałem od Ciebie pięknie się rozrastają. Będzie co dzielić na podobne obwódki

Oj będzie one się rozrastają w szalonym tempie
Leśne klimaty
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:56, 15 maj 2021

Do góry
Magleska napisał(a)

Kasiu
pozwalam sobie zacytować
moje fotki robione w pełnym słońcu nie oddają tego klimatu ,co na Twojej fotce
Moja córcia jest zachwycona Tobą i Twoim ogrodem ,tak jak i ja
dziękujemy i czekamy teraz na Ciebie

Chyba moja paplaniną Ale nie moge zaprzeczyć że sporo ciekawych rzeczy przeżyłam Czerwiec/lipiec to będzie u mnie czas planowania podróży do ogrodów, jutro jadę nad... morze Jeszcze inne marzenia trzeba spełnic
Fotki robisz super, takie z detalem, ja nie mam takiego oka więc podziwiam Twoje
Przedwczoraj było pochmurno, dobrze się fociło...

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 09:54, 15 maj 2021

Do góry
Pozdrawiam słonecznie z nad jeziorka

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:53, 15 maj 2021

Do góry
Magleska napisał(a)

koniec

Kasia stworzyła niezwykle klimatyczny ,ciekawy ,piękny, bogaty w roślinność i dodatki ,wycacany ogród -bardzo dziękuję ,że mogłam go obejrzeć na żywo ,bo na żywo wygląda jeszcze piękniej

zdjęcia robione w pełnym słońcu ,więc naprawdę ciężko oddać jego klimat -musicie uwierzyć na słowo ,że jest i światłocień i klimat

salonik ,spa ,japoniec -każde z tych miejsc ma niepowtarzalny urok -jestem pod wrażeniem

O rany, Madziu dziekuje i ja i ogród za takie komplimenta
Wycacany - to mi sie słowo podoba
I tak jak Ci mówiłam - światłocień jest niesamowicie urokliwy ale ciężki do focenia, najlepiej fotki wychodzą w pochmurny dzień. Po Twoim wyjeździe zakwitł judaszowiec
Wymarzyłam sobie wrzosowisko 09:49, 15 maj 2021

Do góry
A ze środowej wyprawy do szkółki przywiozłam, a właściwie przywiozłyśmy, 3 krzewy borówki i gruszę. Niestety dla nas tylko jedna borówka, bo już na więcej nie mam miejsca. Resztę będziemy objadać u moich rodziców
Ogrodowisko - ogrody pokazowe, dni otwarte 09:42, 15 maj 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Na szachownicy

Szachownica jest hitem tego roku! Podoba mi się bardzo mix kolorów i roślin użytych na szachownicy, a najbardziej połączenie ich z rzeźbami Widzę, że Witek rozwija się artystycznie popełniając coraz to bardziej ciekawe instalacje Gratuluję pomysłu. Czy będzie ich więcej?
Próbuję zlokalizować szachownicę, czy znajduje się w miejscu dawnej łąki kwietnej? I czy w bliskim sąsiedztwie topiarów? Trzeba pojechać i obejrzeć

Dobra nazwa, szachownica
Ogród Basi 09:41, 15 maj 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)

Witaj Basiu. Śliczne u Ciebie pierwiosnki, chyba u nikogo nie widziałam tak obficie kwitnących kęp. Kącik wypoczynkowy koło oczka bardzo przytulny. A szafę na tarasie nieustannie podziwiam. Dobry miałaś pomysł z sałatą. Ja mam kawałek warzywnika i tam mam posiane, bo na rabatach kwiatowych za ciasno u mnie na warzywa.
Kotki szybko rosną, podobne do siebie. Przypomniałam sobie moją najmłodsza kotkę, wyglądała tak samo jak Twoje. Wówczas okociła się u nas dzika kotka, miała trzy kotki, każdy inny, kocurki oddałam, a kotka u nas została. Dzika kotka zginęła pod kołami samochodu chyba, i takimi małymi kotkami musiałam się opiekować sama. Dobrze, że szybko nauczyły się jeść jedzenie i pić wodę. Korzystać z kuwety też bardzo szybko się nauczyły, trochę im pomogłam, bo kiedy po obudzeniu zaczynały się kręcić, ja je szybko do kuwet sadzałam i one załapały ,do czego jest piasek. A potem w kuwetach zaczęłam stosować żwirek silikonowy, bo łatwy do utrzymania w czystości. Moja najmłodsza kotka biega po podwórku ,ale załatwić się przychodzi do domu w kuwecie . Pozdrawiam serdecznie, Basiu.
Ogród Basi i Romka 09:33, 15 maj 2021

Do góry
I sasanki takie też są ładne

Kokoryczka zaczyna

I moje ulubione narcyze, narazie jeden kwiat

Ogród Basi i Romka 09:25, 15 maj 2021

Do góry
I jeszcze drzewka w rozkwicie

Mirkowy ogród (początki) 09:25, 15 maj 2021

Do góry
Wymienialiśmy jesienią ogrodzenie i naprawialiśmy stary popękany cokół. Po odkopaniu zobaczyliśmy korzenie świerka, który sobie posadziła sąsiadka 1 m od granicy działki i 2 m od domu (wspólna ściana), zobacz korzenie, idą w stronę domu. aż się boję pomyśleć co się dzieje z fundamentami, cokół już rozwaliły.....

edit
te korzenie rosną na mojej działce, przebiły się pod cokołem. Na szczęście sąsiadka zgodziła się na wycięcie świerka a korzenie Mariusz wyciął.
Ogród Basi i Romka 09:23, 15 maj 2021

Do góry
Bujany i piesia

Ogród Basi i Romka 09:19, 15 maj 2021

Do góry
U nas deszczowo i dalej tulipanowo

Rojniki - Sempervivum 09:14, 15 maj 2021

Do góry

Ogród z zegarem 09:13, 15 maj 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Dla Sylwii
Jabłonka

Moim zdaniem to nie Royality, za jasny kwiat i liście też. Obserwuj ją jak będzie przekwitać czy te kwiatki jeszcze będą jaśniały
Jankowskie Jeziorany - las, woda, cień 09:12, 15 maj 2021

Do góry
Widok przez płot na jezioro.
Musimy wyciachać te krzaczory przy płocie, żeby był prześwit

Jankowskie Jeziorany - las, woda, cień 09:10, 15 maj 2021

Do góry
Byliśmy tam tydzień temu wykosić.
Jest tak grząsko od kretowisk, że M musiał podkaszarką kosić cały teren.
Tu widać szersze kadry działki

I widać też jeziorko przez las.

Różaneczniki - choroby i szkodniki 09:08, 15 maj 2021

Do góry
i jeszcze zdjęcia

Jankowskie Jeziorany - las, woda, cień 09:05, 15 maj 2021

Do góry
A to już widok na jezioro latem

Rojniki - Sempervivum 09:03, 15 maj 2021

Do góry
Może takie

Ogród z zegarem 09:02, 15 maj 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)

Szczurek?
Jutro robię zadymę na tarasie.
Albo wpuszczę psy

Tutaj jest zdjęcie zanim zaczęła kwitnąć.

A jutro zrobię lepsze aparatem.

Pokarz mi jutro kolor kwiatka jeszcze i liść z wierzchu.

Zapomniałam Ci napisać, że dorosły wypasiony szczur potrafi być nie wiele mniejszy od młodego, ale dorosłego kota. Jako dziecko mieszkałam w bloku w którym w piwnicy były szczury, jak je otruto to właśnie tej wielkosci były niektóre osobniki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies