Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z zegarem 17:18, 02 cze 2021

Do góry
Nie mogłam też się powstrzymać z kuklikami (kolejnymi)
Lemon Drops

Ogród z zegarem 17:17, 02 cze 2021

Do góry
No to lecimy z klonem

Pan Seiryu

A żeby samotnie nie jechał, to załatwiłam mu towarzystwo Pani Brzozy (karłowatej, na pniu, ale za to z bujną czupryną)

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:17, 02 cze 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Ja też ubolewam, że nie można sobie posiedzieć na dworze, bo ciągle za zimno na takie biesiadowanie. Ale prognozy są optymistyczne
Kiedyś , wiele lat temu to było przedwiośnie, później wiosna, która była ciepła. W tym roku przez cały maj przepalaliśmy w domu wieczorem, bo było chłodno.
Oby nie skoczyły od razu temperatury na 30 stopni, bo będą osłabienia i kiepskie samopoczucia.

Moje czerwono listne krzewy.

Ogród... 16:58, 02 cze 2021

Do góry
beamilusia napisał(a)
Lubie iryski pumila

a dokładnie jaka to odmiana, pamiętasz może?
Śliczna jest
Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 16:47, 02 cze 2021

Do góry
Niedługo wszyscy będą już mieć truskawki więc torturuję widokiem póki mogę . Zbiór dzisiejszy. Koncówka pięknej pogody. Nadal trzymam krzaki przykryte.

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 16:44, 02 cze 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Dzisiejsze zakupy uważam za udane. Rośliny do donic i kosaćce syberyjske białe na rabatę

Ooo, widzę zakupy z DP
Mieli już rozplenice Rubrum?
W ogródku Martki 16:40, 02 cze 2021

Do góry
Miluniu, dziękuję! Eksperymentuję tu sobie, a co nie wyjdzie - pozmieniam Czekam na kwitnienie róż, gdyż...

Z dedykacją dla Ciebie

Oj, ta gnojówka musi śmierdzieć przeokropnie, kupiłam taką gotową w ogrodniczym i pryskałam w sobotę drzewka, potrzebny był prysznic i pranie rękawic, bo nie zawsze wiatr wiał w tym samym kierunku to jest jej wada, poza tym same zalety. Teraz pokrzywy są najlepsze, póki nie kwitną. Próbuję, jeśli to mnie przerośnie, zrezygnuję. Ale 20 litrów zdrowego nawozu, a właściwie koncentratu, może warto. Chemia też nie jest pachnąca, pomijając jej efekty mocno uboczne, to jest pocieszający argument na tak.
Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 16:32, 02 cze 2021

Do góry
Muszę znaleźć co to za cebule kupiłam - fajny granat! Nie są to jeszcze iryski syberyjskie,ale nawet niezłe. ZObacyzmy czy cebule przyrastają i kwitną w kolejnych latach.

Przewrotnik ma się dobrze, choć już sucho jest, mimo że dopiero od paru dni nie pada. Ale też jest ciepło. Niech się mnoży!

Na 20 szparag wyszło 19, także zupełnie niezle. TEraz niech przetrwają, nie chorują i umacniają kłącza żebym za 2 lata mogła się najeść Na zdjęciu jeden z większych egzemplarzy.

Ostatnia fotka to znów pokaz błędów młodego ogrodnika co chciałby wszystko mieć. Za dużo, za gęsto... a do tego tak tearz sucho że pala nie idzie wbić więc będzie to leżało i marniało .
Gdzieś w oddali widać marne sadzonki traw. Nic, trzeba będzie słuchać Andy i rozmnażać w lato, a nie wiosną czy jesienią.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 16:23, 02 cze 2021

Do góry
Klon summer gold. Dobrze, że po pierwszym który padł przez wiosnenne przymrozki dałam mu drugą szansę. Z maluszka wyrósł już zupełnie ładny egzemplarz.

A druga fotka to mój najładniejszy lizak na patyku, tzn samodzielnie formowany.
Mam jeszcze parę,ale nie są tak ładne niestety.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 16:21, 02 cze 2021

Do góry
Deeren China Girl w prograch startowych już jest. Niestety drugi rubrum powiedział mi żebym spadała. Służy jako podpora do piwonii w donicy.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 16:20, 02 cze 2021

Do góry
Zobaczie jakie giganty mi porosły i się mieszczą w tym mikro ogródku.

W ogródku Martki 16:18, 02 cze 2021

Do góry
Kopanie u mnie i sadzenie, wbrew sąsiedzkim niepokojom o mój stan. Radość wielka z tego, co zaczyna zapowiadać ogród...

Róż miało nie być. Są! Swego czasu namawiałyście/liście mnie do połączenia pipsztakuśnych rabatek w jedną, co było świetnym pomysłem i zaczyna się dziać naprawdę. Pierwszy krok: przedłużyłam rabatę przedokienną z bylinami (penstemony i gaury) i posadziłam na drugiej części róże. Być może w przyszłości przemieszam te rabaty i zrobię miks, ale przecież skąd mogłam wiedzieć miesiąc temu, że te róże tak się tu bezpardonowo wproszą??? Tym samym rabata bylinowo-różana połączyła się z rabatą Atropurpureum. Dosadzę tu jeszcze trawy (i ... chyba róże...) i usunę oczywiście tę część darni przy opasce. Róże już od wczoraj siedzą, no frontmanki od pierwszych chwil! Miluniu, dziękuję raz jeszcze za instrukcję!

Przed różami eksperymentalnie dałam Sporolobus heterolepis Cloud. Ponieważ są w różnych kolorach, nie będę już dodawała żadnych bylin.

Cis baccata, którego posadziłam pomiędzy jedną a drugą częścią rabaty, zamieni się za czas jakiś w kostkę. O ile zadomowi się tu. Jego bryła korzeniowa okazała się małą kulką wyciętą z gruntu, włożoną do dużej donicy wysypanej wiórkami... Pozostałe kostki dosadzę przed rabatą po prawej stronie przy domu i po lewej stronie rabaty także już siedzi cis i kostka będzie. Będzie kostkowo w całym ogrodzie.

Całość rabat wokół domu planuję obwieść opaską.

Róże są, pomidory są, mszycolubny wiąz, buki, a mrówek zatrzęsienie. Skłoniło mnie to do nastawienia po raz pierwszy w życiu gnojówki z pokrzywy. Za dwa tygodnie pokażę, co z tego eksperymentu wyszło i kto przeżył, a kto nie.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 16:17, 02 cze 2021

Do góry
Klematisy moje, część wpleciona w róże, a część gdzieś siedzi na ogrodzeniu. Część się na mnie wypina i kwitnie u sąsiada.

Przerabianie ogródka pod swój gust 15:56, 02 cze 2021

Do góry
Szkoda- mam nadzieje, ze moje zostana dzieci z fascynacja przygladaja sie kijanka

3 warzywniak dzis wieczorem bedzie wykladany folia i napelniany.Jesienia podwyzszymy pierwszy i 3 o jeden rzad kamieni, bo spadek terenu jest tak duzy, ze na trzecim o wiele jest za nisko i trzeba sie bardziej schylac.Wiec trzeba bedzie wyrownac.

Bergenia po przesadzeniu zdecydowanie odzyla. W koncu ma zdrowe lsicie i pieknie kwitnie.

W ogródku Martki 15:54, 02 cze 2021

Do góry
Nicole21, Ewelina, ich pokrój zmienia się wraz z wiekiem, ale na każdą porę swojego życia mają coś ciekawego do zaoferowania. Właśnie szukam kolejnych dwóch. Klonomania. Shirasawy u mnie zaczyna zmieniać kolor z limonkowego na żółty, te piękne ach te czerwone unerwienia liści i subtelnie czerwonawe końcówki...

Napiszesz mi, jak wysoka jest Twoja róża Leonardo?
W ogródku Martki 15:49, 02 cze 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Jeszcze kilka klonów z ogrodu państwa Majów.

Coraz bardziej podobają mi się tak podkrzesane klony taki parasol. Choc ten ma jakoś dziwnie też sporo liści z dołu.

Super miałaś widoki, czasem nie nazwa jest naistotniejsza więc luzik.
Wilczy ogród 15:44, 02 cze 2021

Do góry
Magleska napisał(a)

Kasiu dziękuję
Twój wątek znam i też zaglądam po cichaczu ,bo Twój Edi ( dobrze zapamiętałam imię ? ) jest słodki i ogródek piękny masz

moja Królewna

A dlaczego po cichaczu? Dogadaliby sie z Eddiem
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 15:33, 02 cze 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Dzisiejsze zakupy uważam za udane. Rośliny do donic i kosaćce syberyjske białe na rabatę

Jak ja lubię taki widok! . Był skok endorfin?
Chwasty w trawniku 15:31, 02 cze 2021

Do góry
Prośba o pomoc.
W tym roku szczególnie dużo sie tego wysiało.
Pryskałem już Chwastox-em 2 razy w tym roku i reaguje bardzo słabo albo wcale.

Czy ktoś rozpozna co to za roślina?

Moje małe wielkie marzenie 14:41, 02 cze 2021

Do góry
alis napisał(a)

Bosko!!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies