Haniu, możesz coś więcej napisać o amsonii. Na jakim stanowisku u Ciebie rośnie, jak długo kwitnie, miałaś z nią jakieś problemy, jaka wysoka u Ciebie rośnie ?
Mam zamiar przy dereniu kousa posadzić macrę i coś jeszcze bym tam wcisnęła, może kulki z cisa te zawilce rosną w kępie czy się rozłażą ?
Asia, dawno to było, ale pamiętasz może jakiego mi przysłałaś bodziszka? rosła jedna kępka zapomniana, teraz ją podzieliłam, dokupiłam jeszcze kilka sztuk rozanne i gdzieś muszę posadzić. Nie mam doświadczenia z nimi, bardziej słońce lubi czy gdzieś w półcieniu planować
Ewa, mam plan. Po kawałku coś z niego realizuję, żywopłoty, murki, drzewa tak jak na planie rosną. Problem mam z uzupełnieniem rabat
Bliżej domu jakoś tak bardziej minimalistycznie wyszło, w sumie tak chciałam
im dalej to już upycham, wszystko bym chciała mieć, nie umiem zrezygnować z danej rośliny bo mi się podoba
muszę jakoś na części podzielić ten plan, bo mało czytelny jest
edit. altany na razie nie ma, placyk może uda się w tym toku chociaż zacząć, ścieżek też na razie nie będzie, przy garażu kawałek tylko jest.
Chciałam obsadzić teraz ten kawałek co zaznaczony jest
Witam serdecznie W połowie kwietnia posadziliśmy 14 dużych swierkow serbskich kopanych, wygląda na to, że 8 sie przyjęło, ale pozostałe tracą kolor... Dodatkowo brązowieją im igly jakby do połowy. Czy to może być osutka, czy coś innego? Jak je ratować? Można robić oprysk takim niedawno posadzonym swierkom? Jeśli tak to czym i jak? Dziękuję z góry za pomoc!