Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:59, 11 kwi 2014

Do góry
my kupowaliśmy w LM , nie pamiętam dokładnie po ile ale coś ok 50zł. jedna włączona jest prawie cały czas
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:21, 11 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

tam gdzie planowana była ściana wodna, koło tarasu...

A właśnie! A ściana to będzie?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:46, 11 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Cisy gdzie będą? Pisałaś ale zapomniałam ...

tam gdzie planowana była ściana wodna, koło tarasu...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:45, 11 kwi 2014

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Ania...tulipany exotic mam dzięki tobie i nie żałuję,sa piękne.
Moje już kwitna ponad tydzień,ale wiadomo u nas cieplej

cieszy mnie to, bo one naprawdę są warte wagi. Moje te starsze jutro się otworzą, nowo sadzone jeszcze w pąkach
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:47, 11 kwi 2014

Do góry
Exotic zaczynają
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:46, 11 kwi 2014

Do góry
Mam nadzieje ze mnie nie zawiodą i sie przyjmą
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:40, 10 kwi 2014

Do góry
bociek napisał(a)
O kochana, szafirki to Ty masz otyle wrecz... Czym Ty karmisz te chabazie

Macham
no proszę Cię... standardowo azofoska poszła to tu to tam, poza tym grożę, że wyciapię
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:38, 10 kwi 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Wetnę się pewnie ale tak się przed chwilą zabawiłam

ale stare zdjęcie wygrzebałaś dzięki za wcinkę, decyzja już zapadła, część prac wykonana
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:36, 10 kwi 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Te szafirki z tymi szerokimi listkami są chyba większe i grubsze od tych tradycyjnych.
tak są wyższe, miałam kilka wcześniej gdzieś w kącie, spodobały mi się i jesienią posadziłam przy curlsach, dopiero się wybijają, część jest jeszcze malutka ale kilka ładnie już poszybowało do góry. One jeszcze nie są rozwinięte, Mają takie ładne czuprynki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:33, 10 kwi 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
A widzisz Ana jednak cesarsie się na Ciebie nie wypięły a jeszcze perskie wychodzą,super czekam na kwiaty
cesarskich jest chyba ponad 20 sztuk na dwóch rabatach, perskie wypatrzyłam na razie 4 za to część tulipanów angelique ma same liście i obraziłam się na nie....
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:28, 10 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Wybrałam lampki do podświetlenia ogrodu
https://oscarlux.pl/projektory-i-naswietlacze/1574-nautilus-spike-gu10-z-1-5m-kablem-i-zaczepem-4024163096836.html

ma dobre IP65, oraz G10 czyli można wsadzic tam żarówki LED
ale się cieszę
kolejny temat z głowy

mamy takie tylko czarne, jestem zadowolona z nich, chociaż przyznam, że denerwują mnie bo są dość widoczne...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:39, 10 kwi 2014

Do góry
Korony się szykują

I wyszły perskie, ciekawa jestem czy zakwitną
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:36, 10 kwi 2014

Do góry
Dla zaglądających szafirkowo

Szmaragdowy Zakątek 14:18, 10 kwi 2014

Do góry
ana_art – jeszcze raz wielkie dzięki Aniu

Bogdzia, Krys, Robertop - bardzo dziękuję ... no to kochani lecimy w takim razie do kolejnej seteczki...

Alisonek, popcarol, Mala_Mi, Bogdzia, an_tre, Margarete – zakupy po drodze w szmaragdowym zostawiłam….miłorzęby na razie mało ciekawe, bo jeszcze listków nie mają….takie rozciapiżone badyle na pniu. Berberysy też dopiero maciupeńkie listki wypuściły. Wszystkie roślinki czekają w przechowalni…Może w sobotę (jeżeli nie będę pracowała…a na to właśnie się zanosi) zrobię im zdjęcie.

Powoli kupuję i gromadzę „zieleninę” do zasiedlenia nowych kulkowo-bukszpanowych rabatek. Myślę, że jakieś
2 tygodnie mi zajmie, aby zmagazynować wszystkie potrzebne egzemplarze. I wtedy jeden wypad do szmaragdowego, kilka przymiarek jak obsadzić grządki i sadzenie w hurtowych ilościach….

Chwilkę, ktoś dzwoni do drzwi, zaraz wrócę....
Początki w Kruklandii 12:10, 10 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Juzia miałam Ci pokazać klona, dzisiaj odzyskalam komputer ze zdjeciami
Ale jakichś rewelacyjnych fot nie mam może dlatego że nie przepadam za tym miejscem w ogrodzie ?
znlazłam tylko takie
10.2012

10.2013

Dzięki!
Ale on chyba nie jest szczepiony? To będzie inaczej rósł niż mój...
Chyba będę swojego cięła w kulę. Tylko nie wiem jak to się skończy
Początki w Kruklandii 11:28, 10 kwi 2014

Do góry
Juzia miałam Ci pokazać klona, dzisiaj odzyskalam komputer ze zdjeciami
Ale jakichś rewelacyjnych fot nie mam może dlatego że nie przepadam za tym miejscem w ogrodzie ?
znlazłam tylko takie
10.2012

10.2013
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:25, 09 kwi 2014

Do góry
sorrry za moje rozważania, wynika to z tego, że muszę zrobić to JUŻ ze względu na rośliny, które trzeba przesadzić jak najszybciej by mogły spokojnie ruszyć .... a w głowie mentlik...
będzie albo jedno drzewo, albo trzy... na pewno nie dwa.
Nie będę Wam zawracała więcej głowy zawijasową, pokażę jak zrobię...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:30, 08 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

dziękuję za słowa otuchy i zrozumienia, dla mnie to ważne
Rabata nie jest wielka ma około 3 metrów szerokości i 5 długości (pi razy drzwi)
Chciałam zrobić obwódkę by zamknąć wszystko w ramach i jednocześnie nawiązać do obwódek w dalszej części ogrodu, jednocześnie wprowadzi porządek i łatwiej będzię skomponować środek. Na froncie nie mam kulek, mam trzy bukszpanowe stożki, kulki są z tyłu. W projekcie nie mam tam drzewa, mam kombinowaną obwódkę, kulki i dywan trzmieliny. Ale wtedy nie było jeszcze domu na przeciwko... i okazało się, że mamy okno w okno... muszę mieć drzewo, muszę inaczej się uduszę
Spodobały mi sie hortensje w takich bukszpanowych ramach na pintach stąd pomysł, vaniliki nawiązywały by też do tyłu domu, wiosną spomiędzy krzaków wyłaniałby się łan czosnków.
drzewo....tutaj jest kolejny problem bo jakie wybrać? formalne umbry czy poczochrane buki(zielone, czerwone, trikolor), a może graba?
ależ dylematy z powodu małej rabaty...

Lużna propozycja do przemyślenia:
- w zawijaskach wiśnie umbracullifera
-W srodku rabaty wieeeeelka kula bukszpnowa podsadzona kilkoma mniejszymi w róznych rozmiarach
- i mnóstwo trawek w śrdoku. Wiosną w tej rabacie czosnki, na brzegach krokusy, szafirki?
Na srodku ewentulenie kule i kwadraty z wczorajszej inspiracji Izy. ja bym zrobiła caloroczną geometryczną rabatę.

Na froncie nie sadż hortek, bo masz w innych częsciach ogrodu a zima nie dadzą urody rabacie forntowej.

Ale tak bym swoją skomponowala a. Ty tu rządzisz
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:06, 08 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

hahah źle odebrałaś moją intencję, nie potrzebuję zgody... zwyczajnie sama mam wątpliwości bo to moja pierwsza rabata którą zaczęłam robić przed ogrodowiskiem...
zauważ, że pierwsze kroki poczyniłam, umachałam się z tymi kamieniami dzisiaj... no ale jak się kamienie wysypuje bezpośrednio na ziemię bo szmata jest 'ble' to się tak dzieje

Ana, wiem, że nie czekasz na zgodę
Oczywiście żartuję sobie ale "od wątpliwości do zmian" u Ciebie zazwyczaj krótka droga
Sama napisałaś "jak nie TY"
Twój ogród jest dla mnie jednym z niedoścignionych ideałów, ciągle się zastanawiam jak to robisz, że tak łatwo wprowadzasz nowe rośliny i wszystko pasuje. Mi się to nie udaje.
powodzenia
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:53, 08 kwi 2014

Do góry
czy można nieśmiało prosić o fotki tej nowej części?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies