tak są wyższe, miałam kilka wcześniej gdzieś w kącie, spodobały mi się i jesienią posadziłam przy curlsach, dopiero się wybijają, część jest jeszcze malutka ale kilka ładnie już poszybowało do góry. One jeszcze nie są rozwinięte, Mają takie ładne czuprynki
cesarskich jest chyba ponad 20 sztuk na dwóch rabatach, perskie wypatrzyłam na razie 4 za to część tulipanów angelique ma same liście i obraziłam się na nie....
Bogdzia, Krys, Robertop - bardzo dziękuję ... no to kochani lecimy w takim razie do kolejnej seteczki...
Alisonek, popcarol, Mala_Mi, Bogdzia, an_tre, Margarete – zakupy po drodze w szmaragdowym zostawiłam….miłorzęby na razie mało ciekawe, bo jeszcze listków nie mają….takie rozciapiżone badyle na pniu. Berberysy też dopiero maciupeńkie listki wypuściły. Wszystkie roślinki czekają w przechowalni…Może w sobotę (jeżeli nie będę pracowała…a na to właśnie się zanosi) zrobię im zdjęcie.
Powoli kupuję i gromadzę „zieleninę” do zasiedlenia nowych kulkowo-bukszpanowych rabatek. Myślę, że jakieś
2 tygodnie mi zajmie, aby zmagazynować wszystkie potrzebne egzemplarze. I wtedy jeden wypad do szmaragdowego, kilka przymiarek jak obsadzić grządki i sadzenie w hurtowych ilościach….
Juzia miałam Ci pokazać klona, dzisiaj odzyskalam komputer ze zdjeciami
Ale jakichś rewelacyjnych fot nie mam może dlatego że nie przepadam za tym miejscem w ogrodzie ?
znlazłam tylko takie
10.2012
10.2013
sorrry za moje rozważania, wynika to z tego, że muszę zrobić to JUŻ ze względu na rośliny, które trzeba przesadzić jak najszybciej by mogły spokojnie ruszyć .... a w głowie mentlik...
będzie albo jedno drzewo, albo trzy... na pewno nie dwa.
Nie będę Wam zawracała więcej głowy zawijasową, pokażę jak zrobię...
Lużna propozycja do przemyślenia:
- w zawijaskach wiśnie umbracullifera
-W srodku rabaty wieeeeelka kula bukszpnowa podsadzona kilkoma mniejszymi w róznych rozmiarach
- i mnóstwo trawek w śrdoku. Wiosną w tej rabacie czosnki, na brzegach krokusy, szafirki?
Na srodku ewentulenie kule i kwadraty z wczorajszej inspiracji Izy. ja bym zrobiła caloroczną geometryczną rabatę.
Na froncie nie sadż hortek, bo masz w innych częsciach ogrodu a zima nie dadzą urody rabacie forntowej.
Ana, wiem, że nie czekasz na zgodę
Oczywiście żartuję sobie ale "od wątpliwości do zmian" u Ciebie zazwyczaj krótka droga
Sama napisałaś "jak nie TY"
Twój ogród jest dla mnie jednym z niedoścignionych ideałów, ciągle się zastanawiam jak to robisz, że tak łatwo wprowadzasz nowe rośliny i wszystko pasuje. Mi się to nie udaje.
powodzenia