Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Słoneczny Ogród 11:31, 10 cze 2021

Do góry
W temacie róż, zakwitają nowe, świeżo sadzone.
Abraham Darby

Pirouette

Małymi krokami-Ogród Wioli 11:28, 10 cze 2021

Do góry
Werbena ta co przeżyła zimę ma pąki ...

Miskanty Memory wieeelkie już są ...

Ostatnie tchnienie czosnków gigantów...

Koniec.
Słoneczny Ogród 11:26, 10 cze 2021

Do góry
Róże babcine pełne, odmiany, których nigdzie się nie kupi, dostałam ze dwa lata temu białe i różowe. Będą kwitły to chyba będą te białe, bo jasne pąki mają.
Pokażę Wam potem róże mateczną u ogrodniczki od której dostałam, niech tylko rozkwitnie. Ta różowa jest wspaniała. Czekam aż u mnie zakwitną różowe sadzonki.

Słoneczny Ogród 11:22, 10 cze 2021

Do góry
Kosaciec syberyjski kremowy i mam jeszcze błękitny, dostałam kiedyś na wymianę.

Kalina Roseum

Pleszka samiec na kamieniach koło oczka

Słoneczny Ogród 11:18, 10 cze 2021

Do góry

Trzykrotka , mam ich ponad 10 dużych kęp , te co są częściowo w cieniu ładniej wyglądają te co w pełnym słońcu przez cały dzień gorsze są.
Kwitną całe lato, roślinka godna polecenia!

Tajemniczy Ogród 11:16, 10 cze 2021

Do góry
Dziewczyny, odpowiem zbiorowo - baaardzo Wam dziękuję za każde miłe słowo!!
Tajemniczy Ogród 11:15, 10 cze 2021

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Jasne, że za Tobą. Teraz przed Tobą etap dopieszczania, a potem przyjdzie etap usuwania, bo wszystko się zagęści.
Piękną zgromadziłaś kolekcję bodziszków. Zestawienie tej żurawkotiarelli z kuklikami chwyta za serce.
Czy na zdjęciu męskiego duetu ten mniejszy to Staś? Jeśli tak, to ja protestuje przed taki tempem upływu czasu.
Cały ogród wzbudza ochy i achy. Klimatyczny, bardzo. Każde zdjęcie powoduje takie miłe piknięcie w serduchu.

I z tego bardzo się cieszę, zeszły rok był naprawdę trudny ale my jesteśmy zawzięci Już teraz czuję oddech
Ostatnio zrobiłam sobie listę posiadanych bodziszków - 19 odmian, większoć więcej niż po jednym Ale przekonałam się, że to rośliny na moją słabą, przepuszczalną ziemię, niekłopotliwe, pięknie kwitnące, szkoda mi czasu i wody na bardziej wymagające rośliny.
Niestety, w tym duecie Staś jest ten większy, a ten mniejszy to mój najmłodszy Ignaś - we wrześniu idzie do pierwszej klasy, sama nie mogę w to uwierzyć
Słoneczny Ogród 11:14, 10 cze 2021

Do góry
Liliowce nad wodą gotowe do startu, wyciągają swoje gęsie szyjki do góry.

Słoneczny Ogród 11:11, 10 cze 2021

Do góry

Słoneczny Ogród 11:10, 10 cze 2021

Do góry
Kosaćce i azalie przy suchej rzece kończą kwitnienie a piwonie koło oczka z dnia na dzień pięknie rozkwitają.

Skalnica koło oczka niczym biały obłoczek
Znowu na wsi 11:07, 10 cze 2021

Do góry
Nie mam takiej kolekcji pierwiosnków jak Vita, ale coś się też u mnie znajdzie. Bardzo wdzięczny pierwiosnek Francesca, chyba się zadomowił ku mojej radości.

Obecnie kwitną szaleńczo wieczorniki, sieją się u mnie bez opamiętania. Trzeba będzie trochę ich samowolę ukrócić .

Jedna z żurawek

I na koniec widoczek

Szarobiałego ogrodowe początki. 11:01, 10 cze 2021

Do góry
Kosaćce zaczynają krótkotrwały popis.

Tajemniczy Ogród 11:00, 10 cze 2021

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Kurcze, odnalazłabym się w Twoim ogrodzie czułabym taki mega spokój, bo z niego wręcz emanuje.. jak oglądałam foty, to tak to sobie myślałam, że te wykorowane kawałki między roślinami też mi się właśnie bardzo podobają-jakoś tak elegancko

Do tego bardzo mi się podobają wykrzykniki tak na obrzeżu rabat, nie w głębi-nadają super efekt. Ja mam 2 sztuki zadołowane od dłuższego czasu w nijakim miejscu, mus je tak fajnie wyeksponować gdzieś! Marzy mi się powiększenie jakichś rabat, ale słabo z terenem u mnie

Super chłopaki na focie!!!

Dzięki Kasiu, musisz kiedyś do mnie przyjechać, żeby poznać realne życie tajemniczego ogrodu
Kora u mnie to jednak zeszłoroczna konieczność, to jest taka brzydka, duża kora z tartaku ale była po prostu najtańsza, a mnie wykańczały chwasty, nie jest najgorzej, ale wolałabym zdecydowanie drobiniejszą i przekompostowaną.
Te ołówkowe cisy uwielbiam i wszędzie je sadzę Zauważyłam, że świetnie zatrzymują wzrok w miejscach, gdzie nie można posadzić czegoś większego, a ja bardzo pilnuję, żeby mi się busz nie zrobił Tylko to jeszcze w większości takie pikutki, czekam aż podrosną. Ostatnio przytargałam od sąsiadki z ogrodu kolejne cisy, każdy inna odmiana, ale nawet ołówek jeden się trafił i od razu poszedł na rabatę

Ptasi gaj 10:53, 10 cze 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Danusia nie wiem czy Camperdiwnii, ale zaglądałam w necie to taki sam. Kupowany gdzieś w 2016 roku to drzewo eMa ja bym go nie kupiła. Jak był kupiony bardzo powoli rósł właściwie stał w miejscu nieregularnie rósł.
Tak wyglądał w 2018 roku lewa, prawa 2019

Nie mam fotek z zeszłego roku. Nie przepadam specjalnie za nim. Dla mnie brzydko się przebarwia jesienią szaroni buro. Obok rośnie wiśnia kiku ta w pięknych kolorach a wiąz bury. A le cóż czego się nie robi dla spokoju.

Odnośnie jęczmienia napisałam wcześniej zrób sobie fotkę. Będziesz miała, a może gdzieś sieją na wsi jęczmień to w żniwa zerwij na polu trochę słomy. Zrób sobie wiązki taka jakbyś miała na podpałkę i możesz wrzucać do oczka co 1-1,5 mca.

Tak to jest też mam problemy z córką, ale jakoś daje radę.

Ela dziękuję za zdjęcia wiąza. Mnie się podoba
Nie zwracam szczególnej uwagi na przebarwienia drzew liściastych jesienią ponieważ przez cały rok mam kolorowe iglaki

U mnie na polach widzę dużo jęczmienia, więc jak dojrzeje przygotuję sobie kilka wiązek słomy
Ogrodowe wariacje 10:48, 10 cze 2021

Do góry
Wiaan napisał(a)
Zabieram się za placyk i dopiero jak poustawiam rośliny to będę wiedziała czy to jest to doniczki znikną, bo jak przyjdzie pergola brązowa to nie będą pasowały, a malowanie pergoli na szaro mija się z celem bo mur szary zresztą na budynku też mam deskę brązową. Katalpy już widać, a będę za chwilę dużo większe. Wybieram się zobaczyć klony i pewnie tam przepadnę jestem nimi zauroczona

https://dom.wp.pl/triki-dzieki-ktorym-ogrod-wypieknieje-w-kilka-chwil-6098152293163649g/2

https://konwalia7.files.wordpress.com/2013/07/img_9362edited.jpg

ściankę z drewna u Basi KRK pewno widziałaś?
Znowu na wsi 10:47, 10 cze 2021

Do góry
Witaj Elu, miło że do mnie zajrzałaś, nawet cofnęłaś się w czasie. Wrzosy i wrzośce już mi się znudziły ale u mnie kwaśnawa ziemia więc z konieczności są. I dobrze sobie radzą. Wolę wrzośce, wymagają mniej roboty.
Moje ciemierniki już przekwitają, zostawiam je w spokoju bo mi ich przemijająca uroda nie przeszkadza. No chyba że będzie klęska urodzaju w postaci srylionów siewek. Może swoich też nie tnij?

Zostawiam dla ciebie spory bukiet kwitnącego Palibina. Pachnie upojnie .

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:38, 10 cze 2021

Do góry
mirkaka napisał(a)
Altana z obejściem wygląda pięknie.
Masz tam zawieszone firanki, może jak je zaciągniesz to komary nie wejdą do środka?
U mnie na tarasie patelnia, komarów nie ma ale trudno się siedzi bo upał straszny, parasol zacienia ale dużo to nie daje.
Piwonia taka jak u mnie, tylko Ty masz lepiej uchwycony jej kolor
Odpisałam w sprawie orlików, chciałabym te najwyższe
Co chciałabyś w zamian z mojego ogrodu? Pisz, to ukopię i wyślę
Wczoraj zaciągnęłam firany w altanie - dało się posiedzieć. One są do samego dołu, ale te bardziej zdeterminowane komary znajdują sobie wejście górą. Tam już nie jest tak szczelnie.
Piwonie majówki bardzo lubię, u mnie już bez płatków.

Zaczynają moje różyczki

Ogrodowe wariacje 10:34, 10 cze 2021

Do góry
Zabieram się za placyk i dopiero jak poustawiam rośliny to będę wiedziała czy to jest to doniczki znikną, bo jak przyjdzie pergola brązowa to nie będą pasowały, a malowanie pergoli na szaro mija się z celem bo mur szary zresztą na budynku też mam deskę brązową. Katalpy już widać, a będę za chwilę dużo większe. Wybieram się zobaczyć klony i pewnie tam przepadnę jestem nimi zauroczona

https://dom.wp.pl/triki-dzieki-ktorym-ogrod-wypieknieje-w-kilka-chwil-6098152293163649g/2

https://konwalia7.files.wordpress.com/2013/07/img_9362edited.jpg

Małymi krokami-Ogród Wioli 10:33, 10 cze 2021

Do góry
Zakwitły ostatnie czosnki

Zaczyna kwitnąć wyhodowana z nasion w zeszłym roku Knautia, ale się cieszę

Bodziszki Rozanne też zaczynają...

Zielonym do góry... 10:32, 10 cze 2021

Do góry

mały Ogrodnik rośnie Grzesia chyba jeszcze nie przedstawialem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies