Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony 13:44, 16 mar 2016

Do góry
Edytko, ja je po prostu wsadziłam w zeszłym roku na rabatę, nie wiedziałam co z nimi zrobić, żeby o nich nie zapomnieć jesienią. Przycięłam uschnięte listki i zapomniałam o nich.
Możesz poczekać i wsadzić jesienią.
Te cebulki są pędzone, to i tak zwariują na początku, kiedy kwitnąć
Jak nie będzie zimy, mogą zacząć rosnąć jesienią już, to je zakopczykujesz, żeby czubki nie przemarzły
Ogród z pergolą 13:22, 16 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

jezu przepieknie
a jak na drugą stronę to przy samym murze raczej ale tam skarpa jest to watpie czy da radę...

rozumiem, ze taka kolejność moze być.
Pokombinuję z tym ... może da się ją wepchnąć...
Czy mam rozumieć, ze ten mały kawałek przy schodkach jest zajęty przez swany? Chodzi mi o ten cypelek na 60 cm ...
Ogród z pergolą 13:12, 16 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Na razie zrobiłam taki kolarz różany. Tak bym to widziała. tzn w tej kolejności posadziła: niższe na zewnątrz ... Co sądzisz?
Nie mam tu Marii Theresy. Śliczna róża, ale nie wiem, jak ją rozmieścić, ma trochę inną tonację kolorystyczną

Może po drugiej stronie tarasu ją skomponować z czymś?
Tak, jakby uciekła od reszty?

jezu przepieknie
a jak na drugą stronę to przy samym murze raczej ale tam skarpa jest to watpie czy da radę...
Ogród z pergolą 12:57, 16 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
moga byc gracki i te trawki, które piszesz bo je mam. ja myslalam na tyły dać trzcinnika kf bo szybciej rusza niż miskanty co sądzisz?

staralam sie dokladnie je tam nanieść. i juz widzę że sie ryplam o pare centymetrow ale juz wiem dlaczego.
dokładnie jest tak 150 - okno180-150-okno180-100 czyli razem dokladnie ma rabata 7,60m

Doczytałam. Rozrysuję to sobie po południu. Teraz obiad i idę rabatę czyścić
Ogród z pergolą 12:55, 16 mar 2016

Do góry

Na razie zrobiłam taki kolarz różany. Tak bym to widziała. tzn w tej kolejności posadziła: niższe na zewnątrz ... Co sądzisz?
Nie mam tu Marii Theresy. Śliczna róża, ale nie wiem, jak ją rozmieścić, ma trochę inną tonację kolorystyczną

Może po drugiej stronie tarasu ją skomponować z czymś?
Tak, jakby uciekła od reszty?
Ogródek Iwony 12:49, 16 mar 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
stipa super wygląda - tak brązowiutka i zwiewna - pikna

a kiedy planujesz psikanie ??? ja chyba będę czekać do weekendu

Jak pogoda będzie ładna, to w sobotę, jak M zjedzie, bo to jego działka - to psikanie. Mamy taki większy baniak na podciśnienie, więc zaraz drzewka opryska.
Stipa - nie wiem, czy żyje. Przytnę dziś i zobaczę, co dalej
Najładniejsza jest posadzona na nowo, jedno sezonowa
Tola i Leon (pies i kot) robią sobie ze stipy na innej rabacie legowisko. Wysywałam na nie ostatnio, patrzyły się na mnie z politowaniem, jakbym coś najlepszego chciała im zabrać
Ogródek Iwony 12:48, 16 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dziś o 6 rano było -5 stopni. Potem wyszło słoneczko, aż chce się żyć
Tylko ziemia zmarznięta ...na wierzchu. Poczekam, a po południu może oczyszczę następną rabatę. Zastanawiam się, czy z wycinaniem miskantów nie poczekać, skoro mrozi. Tym bardziej, że śniegu u mnie nie ma i nie było. Tylko mróz
Mahonia i żurawki jeszcze w cieniu:

Słońce i cień, walczą o kolory wiosny i zimy:

U mnie też tak rano było teraz słońce hurrrrra pięknie wyłazi buziolki
Ogródek Iwony 12:45, 16 mar 2016

Do góry
anka_ napisał(a)

Śliczny Iwonko. Mój dopiero na pryzmie. A tak swoją drogą to chyba tylko drugi ogrodnik zrozumie, że człowiek z g...wna się cieszy.

Nooooooooo...byłaś pierwsza wyrozumiałą Aniu
No i moja Tola - suczka bardzo się cieszyła, ze ma zabawkę nową, po czy moje dziecko oświadczyło:
Mamo, skoro sobie obornik załatwiałaś, to teraz będziesz kąpać Tolę
Kurcze, a zawsze dzieciakom zlecałam
Ogród z pergolą 12:41, 16 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Może wcześniej dać słupy, jak się linia tarasu kończy, a nie schodów?

nie mogę tak bo żagiel powinien byc naciagniety. widzisz rozłożyliśmy go na tarasie robiac dzisiaj pomiary i jest na całości
Kosolkowa Pasja 12:16, 16 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
U mnie też dziś przymroziło. podobną pogodę mamy

Jeszcze dwie- trzy noce takie. A potem od soboty..deszcz.. Czuję że chyba opryskow nie zrobię w tym roku.
Ogródek Iwony 12:09, 16 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Przyjechał do mnie
Na życzenie przekompostowany, śliczny

Śliczny Iwonko. Mój dopiero na pryzmie. A tak swoją drogą to chyba tylko drugi ogrodnik zrozumie, że człowiek z g...wna się cieszy.
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 12:04, 16 mar 2016

Do góry
Martuś, szczędzisz tych fotek, oj bida
Ja już bym nowe cyknęła, a ty przypominasz zeszłoroczne. Umiesz je szybko odnaleźć , mi zajmuje to za dużo czasu, czyli nie poukładaną jestem
Ogród z pergolą 12:01, 16 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

żagiel ma 5x5 więc do słupow będzie jeszcze naciągnięta linka

Może wcześniej dać słupy, jak się linia tarasu kończy, a nie schodów?
Ogród z pergolą 11:42, 16 mar 2016

Do góry
O, w mojej proponowanej wersji też była palisadka, jak się taras kończy
Ogród z pergolą 11:40, 16 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

tak Iwonka tylko nie zmiesciło mi się na głebokośc bo powinno być 6,5 a nie 5,5. taras ma 4,8m minus 20cm wysuniecia styro o zrobiłam 4,6/2 czyli ten kwadrat ok 2,3 przy tarasie i 4m bo tak pomiedzy oknami
rabata cala ma 8szer na 6,5 gleb

Zrozumiałam tylko tyle:

Czy w tej mojej wersji proponowanej wcześniej miałyby zostać dwa miskanty przy tarasie? Gracilimusy byłyby tam cudne, przed nimi rozplenica.

A zamiast lawendy chcesz kocimiętkę? Spisałąm sobie z twoich planów roślinki. A ty mi zwymiaruj ten taras. Skopiuj do painta i dorób mi okna. To ważne. Ja w tym czasie przeanalizuję twoje róże ...

Rozumiem, ze z traw stipa, rozplenica i ID na rozmnożenie ?
Ogród z pergolą 11:27, 16 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ania, kratka, to metr na metr?

tak Iwonka tylko nie zmiesciło mi się na głebokośc bo powinno być 6,5 a nie 5,5. taras ma 4,8m minus 20cm wysuniecia styro o zrobiłam 4,6/2 czyli ten kwadrat ok 2,3 przy tarasie i 4m bo tak pomiedzy oknami
rabata cala ma 8szer na 6,5 gleb
Ogród z pergolą 11:06, 16 mar 2016

Do góry
Ania, kratka, to metr na metr?
To tu... 10:18, 16 mar 2016

Do góry
MAD napisał(a)
Dzięki. Te pasiaki to "Pickwick", a białe z fioletową podstawą to "Prins Claus".

Dziękuję za nazwy. Zapisałam sobie w notesiku.
To tu... 10:11, 16 mar 2016

Do góry
MAD napisał(a)
A tu jeszcze taka wiosenna widokówka z dzisiejszego ranka...

Musiałam jeszcze raz zacytować. Cudna ta fotka
Ogródek Iwony 10:10, 16 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A skąd miałaś rozplenicę?
Ja miałam zebrane jesienią z ogrodu,więc na pewno nie była zmrożona, schłodzona, czy jak to zwał. Wysiałam 4 lutego i nadal nic.
Podobnie, jak Moundry.

Hameln już nie mam nasionek, a Moundry miałam, to zrobiłam drugą próbę.
Skutecznie po wychłodzeniu.
Jeśli miałaś nasionka kupne, to są czasami stratyfikowane i przygotowane do wysiewu. Dziewczyny różnie pisały, różnie działały, ja się cieszę, ze jest efekt. Nie wszystkie próby się udają

Liatrę miałam z nasionek. Zebranych jesienią. Myślę, ze to przedszkole nie będzie dorosłe w tym roku. Może nie zakwitnąć jeszcze. Ale roślinki rosną i za rok będzie liatrowo

ja nasionka miałam od Krys i zgodnie z jej zaleceniami trzymałam je miesiąc przed posianiem w lodówce a potem chyc do doniczek. 100% nie wzeszło..jakiaś polowa ale to i tak dla mnie sukces
Iwonka pomozesz mi z tą różanką?bo gdyby zrobiła to pietro z palisadek to moze ten twoj wczesniejszy pomysł z tymi podziałami tej rabaty?tylko ty mi rysowałas 3 pola na tej rabacie a ja bym zrobiła 2
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies