Dobrze się podbudować Myślałam, że tylko ja taka narwana Dzisiaj myślałam jak na siłę wcisnąć żywopłot grabowy do warzywnika bo musi wylecieć z miejsca gdzie rośnie...Ot durna
Ireeenka!! Jesteś Mam nadzieję, że wszystko ok.?? Dobrze, że się pojawiłaś bo nie zapomniałam jak ciąć hortki...
Nawet nie wiesz jak jestem zła na siebie, że Cię nie posłuchałam Ale już śliwki konkretnie ciachnięte, została 1/4 z tego co było. Czekamn na mocne zagęszczenie korony
Przyjemna była niedziela, do lasu poszliśmy na spacer, dużo zielonych pąków już na drzewach, do tego znalazłam świetny mech z którego mam plan zrobić dzisiaj wianek z trawami
Z kazdym dniem wiosna coraz bardziej widoczna w ogrodzie.
Jeszcze nie ma klimatu wiosennego. Choć kwitnie kilka przebiśniegów. Leszczyna nie kwitnie. Ale lada moment zacznie. Na razie halny przyniósł ocieplenie.
A wiosnę sprowadziłam do domu ze sklepu. Primula 'Gold Lacet':
Nie polecam teraz ciąć, polecam ciąć gdy już minie zagrożenie zimą i mrozami, a to może być w marcu albo dopiero w kwietniu. Obserwujemy prognozy. Działamy mądrze a nie na datę. Zanim ruszą soki nie oznacza luty
Danuś, napisałaś u Kondzia, że pierwsze cięcie iglaków wykonujemy wraz z końcem zimy, zanim ruszą soki. Rozumiem, że polecasz teraz ciąć? Mam smaragdy, które staram się prowadzić na zwartą, prostą ścianę i planuję w tym roku przyciąć w pionie.